Марш против зулума напредњака

Спрема ли се у Србији врућа политичко-синдикална јесен, али овога пута без предводништва великих опозиционих странака са централом у Београду?

Лидери Српског покрета Двери и Здраве Србије, Бошко Обрадовић и Милан Стаматовић, најавили су за 16. септембар протестни марш на Београд, а „против зулума Српске напредне странке“. Ових дана двојица лидера обилазе места по Србији, почев од Ниша, Врања, Аранђеловца, где су радници некадашњих привредних гиганата остали без посла или постали жртве пљачкашке приватизације, како би их убедили да им се придруже у предстојећем маршу на престоницу.

Уверени су да ће почетак политичких промена кренути из унутрашњости, тачније из Западне Србије, одакле су обојица пореклом.

Поделе слабе опозиције

Оштрицу антивладиних протеста отупљује и дубока подела у опозиционом табору. Демократска странка се већ изјаснила да су Двери као странка која се противи уласку Србије у ЕУ за њу неприхватљив партнер у опозиционом деловању. Обрадовић, на другој страни, каже да су они упутили отворен позив свим правим опозиционим станкама да им се придруже на маршу.

– У току су разговори са њима, а у наредним данима ћемо објавити ко ће нам се од њих придружити на протесту – додаје он.

– Ми крећемо у марш за Београд, у име свих унижених здравствених радника, лекара и полицајаца, који имају смешно мала примања. У име свих банкарских клијената који су презадужени и породица које приватни извршитељи избацују из својих домова због дугова. Крећемо у име породичних људи Србије који данас кубуре са поласком своје деце у школу – поручио је лидер Двери.

Истовремено и синдикати полиције и војске који нису под контролом власти такође најављују протесте.

– Добијали смо само обећања, а као једину алтернативу оставили смо протесте, како бисмо заштитили интересе свих који раде у војсци и полицији, јер једино се протестом може доћи до права – каже председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић.

Да ли ће и доћи до заједничког наступа странака и синдиката, конкретан одговор нисмо добили од Бошка Обрадовића.

– Очекујем да ће синдикат Слога бити први који ће се придружити заједничком фронту Двери и Здраве Србије – најављује за „Вести“ Обрадовић.

И претходних година су опозиционе партије и синдикати најављивали протесте почетком школске године, када се људи врате са одмора и суоче са празним новчаницима, несигурним радним местом, али су они пролазили без већег одјека у широј јавности и без опипљивих последица по Српску напредну странку.

Ј. Арсеновић – Вести

Актуелно

ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ! Главна међународна железничка станица у Србији (видео)

Тражи се карта вишка за возове! Туристи усхићено прелазе преко пруге и хрле ка згради …

Са напредним лоповима треба нам још 200 година до европског стандарда

Одсуство министра Синише Малог ипак није умањило домашај скупа, будући да је визуру Београда адекватно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons