Ко је Веселин Милић, који је у Београду завео полицијски терор над народом

Ко је Веселин Милић, који је у Београду завео полицијски терор над народом

4.6
(10)

Будући да су опељешени скоро сви виђенији бизнисмени, банке, фондови, јавна предузећа, полицијска мафија се преорјентише на контролу продаје наркотика и опорезивање власника ноћних клубова, сплавова, на обезбеђивање транспорта новца и белог робља. За начелника Полицијске управе Београда доведен је Веселин Милић, уз накнаду од пола милиона евра, која је плаћена бившем директору полиције Милораду Вељовићу! Милић има кратак стаж у полицији, рођен је пре 37 година, беспризоран је, оженио је Вељовићеву рођаку и човек је за оперативне послове мафије. Он је за начелника Комуналне полиције Београда довео Николу Ристића, бившег колегу из Полицијске станице Савски венац, који је беспризоран човек, и овејани криминалац. Вучићеви кордони смрти спремни су да га штите од збацивања с власти

Српска полиција је у пуном расулу. Након смене директора полиције Милорада Вељовића, последњег дана прошле године, и постављањем Владимир Ребића за вршиоца дужности ове најзначјаније полицијске дужности, утрли су пут Вучићевој мафији да после војске, потпуно сатре и полицију.

Лажни доктор наука Небојша Стефановић, министар унутрашњих дела, по налогу намесника Амадеа Воткинса, одлучио је да из полиције, на најбруталнији начин, под оптужбом да су припадници из криминалног миљеа, отера више од 1.500 полицијских службеника. Све оне који су пред пензијом, а немају услова за њу, а били су по радном задатку ангажовани да бране поредак и Устав на Косову.

Пре ове сумануте чистке, министар је у полицију примио око 2.200 службеника, искључиво партијских јуришника из Српске напредне странке. Отпуштање је одложено док избори не прођу. А отпуштени се спремају да са Вучићевом мафијом намире заувек рачуне.

МУП-ом Србије хара и начелница Сектора за материјално финансијско пословање Мирјана Недељковић, која опет намешта тендере за јавне набавке.

Криминализација полиције се наставља. Директор полиције је алтернативни мушкарац Владимир Ребић. Увек на услузи. Да Вучићу и министру окрене леђа.

Веселин Милић, начелник највеће полицијске управе у Србији је опасан момак. Са њим нема шале. Када улази у ресторан, њему мора сви да се клањају. Или он одмах зове патролу, прави рације. Посебно је разрезао намет за сплавове-ресторане.

Упућени тврде да је његово напредовање у служби, које је заиста несвакидашње, плаћано парама од продаје прашкастих производа. Овај припрости човек зна од кога да наплати, коме да повери растурање белог, а коме жутог праха, и тај мора да плаћа редовно. Био је и кандидат за директора полиције. У 35. години постао је, од полицијске плате, власник десет ари стамбеног простора, неколико локала, а има кеша за брзе инвестиције од којег се врти у глави.

Они који са њим раде сматрају да ће Милић сигурно бити сахрањен као борац на лафету. Живот који он води је кратковечан, а улози су велики. Какав председник Владе, такав и директор полиције.

Осим најдиректнијег надзора над дистрибуцијом наркотика у Србији, Веселин Милић је преузео и криминал који се обавља на рекама. Да би га контролисао, за командира речне полиције довео је извесног Пековића, који је радио са њим у Полицијској станици Савски Венац. Господин Пековић је пре годину дана пао на провери физичке способности за обављање полицијских послова, али, Пековић је добио оцену 2 на интервенцију! Да би био сигуран у своје послове, Милић доводи своју девојку Милицу Пушоњић за портпарола Полицијске управе Београда са радног места секретарице у Управи полиције. Очекује се да ће се са њом и оженити, након што оконча бракоразводну парницу.

Девето одељење Управе криминалистичке полиције Београда бави се по Милићевом налогу праћењем сумњивих новинара и сумњивих старешина Полицијске управе Београда, а не својим послом!

По налогу начелника Милића, интервентна јединица има списак сплавова и објеката које не сме да контролише, а у које је обавезна да спроводи што чешће рације, како би се власници уразумили и принудили да плаћају заштиту.

Упитан од старијег колеге у пензији шта ради у служби, Веско му је одговарао – ослушкујем. Идем по кафићима, ресторанима, брод-ресторанима, дружим се, слушам и бележим. Али, бавио се Веселин Милић и бизнисом. Уме он да заради паре, станове, аута, локале. Београд је бели град, и бело је на цени, а када је трговина под Весковом заштитом, онда пада пара на парицу.

Предузеће Белмострој је регистровано у месту Адрани, у близини Краљева, и бави се изградњом стамбених и пословних објеката. Једна од зграда које оно зида је на београдској адреси Пећка улица 13, општина Звездара. Како би довршио овај објекат Бојан Гајовић, власник и директор Белмостроја, 2008. је на зајам узео 100.000 евра од Боривоја Борка Бараћа из Лепосавића и Горана Кнежевића. Према кривичној пријави Ктр 252/12 која од 26. априла 2012. скупља прашину у Тужилаштву за организовани криминал, зајмодавци су га душмански рекетирали и музли.

Када су зеленаши одузели недовршену зграду од Гајовића, он је на градилиште довео обезбеђење и поставио камере, које су снимиле човека који штити криминалце. Ради се о Веселину Милићу, начелнику београдске полиције, који је са наоружаном пратњом долазио да надгледа радове. По речима очевидаца говорио је како је постао власник стана број 14, величине 275 квадратних метара. Била је то мала цена коју су Бараћ и Кнежевић морали да дају првом човеку београдске полиције да би заузврат несметано могли да рекетирају своје дужнике.

Свестан да се власт у Србији тетура, да су неизбежни немири гладних грађана, од којих је већини угрожен живот, и да власт планира још суровије пљачкање најсиромашнијег народа у Европи, диктатор покушава да пандуризује полицију, јачањем стајаћих полицијских снага. Жандармерија, Бригаде полиције, САЈ, Противтерористичка јединица и интервентни водови су стајаћа полиција! Употребљава се само по налогу директора, министра или Владе Србије.

Начелник Полицијске управе Београда Веселин Милић користи Интервенту јединицу као приватну војску. По његовом налогу почело је застрашивање грађана. Наоружами до зуба, полицајци из Интервентне јединице шпартају, самоиницијативно градом. Без икаквог разлога легитимишу грађане, обарају их на земљу, а неке скидају, на сред улице до голе коже, претресајући их, наводно тражећи дрогу. Страх се усађује у грађане. Београдска полиција постаје ескадрон смрти. Полицајци из Интервентне су под пуном заштитом начелника Милића. Све притужбе на њихов рад се одбијају. А они, који нису за насиље, брзо су на тапету, и терају их у полицијске станице. Полиција у Београду окупирала је град. Поједини начелници, блиски Милићу, као што је командир из Борче, отимају киоске, локале, станове, аутомобиле. Сваки локал у Београду је “под заштитом“ полицијских главешина. Плаћају рекет.

За начелника Комуналне полиције, на Милићев предлог, доведен је Никола Ристић, са местан помоћника командира Полицијске станице Савски Венац, где је и Милић радио. Овај благо ретардирани човек обавља за Милића најпрљавије послове. Тамо где је незгодно да Милић шаље своје људе, ту је Никола Ристић. Комунална полиција се претвара у оружане одреде Српске напредне странке. Има их као кусих паса. Ускоро ће добити већа овлашћења од полиције, а плата им је већа за 60 одсто од полицајаца позорника. Комунална полиција уводи ред на јавним скуповима. Протерује несрећнике који продају плетива, ручне радове, књиге и новине. Заштитник грађана Саша Јанковић поднео је иницијативу за смену начелника Комуналне полиције Николе Ристића, због напада на новинаре, који су пратили отварање „Београда на води“. Јанковић је препоручио разрешење начелника Комуналне полиције Београда, Николе Ристића, после утврђене одговорности за повреду права грађана и због поновљеног одбијања сарадње са заштитником. Такође је утврдио да је у поступању Комуналне полиције Београда према новинарској екипи Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) 21. октобра 2015. године било недостатака, од којих се најзначајнији односе на незаконито одузимање предмета и брисање снимака из фотоапарата.

„…Начелник Комуналне полиције незаконито је спречавао снимање поступања Комуналне полиције, а током поступка контроле је дао неистините податке о одузимању предмета, који су у очигледној супротности са садржајем аудио-видео снимка тог догађаја доступних јавности“, навео је Јанковић.

Препорука је упућена и због поступања комуналне полиције према новинарској екипи сајта „Истиномер“ 25. септембра 2015. године. Градоначелник је то одлучно одбио. Зар да смени Николу Ристића, који је синоним за Ломброзијеог човека! Насиље комуналних полицајаца, који грађанима заврћу руке, ударају их ногама, јуре по парковима и тротоарима прешло је сваку меру, али радују градоначелника Синишу Малог, који о свему информише Александра Вучића, наводећи да су комунални полицајци спремни да за њега умру. Или, пребију на мртво име сваког грађанина који лепи плакате којима се оспорава Вучићева “историјска мисија“…

Начелник београдске полиције има нераскидиве везе са челницима српског правосуђа. Он хапси, када се заједно са њима договори, ако неком треба узети новац, имовину, аутомобиле, жену…Без устанка, нема нам спаса.

Писмо обесправљених понуђача о намештању тендера у МУП-у Србије

Република Србија

Влада Републике Србије.

председнику Владе

Поштовани господине Вучићу,

Ми као група понуђача у поступцима јавних набавки принуђени смо да вам се обратимо како бисмо скренули пажњу на бројне неправилности које су у последње време све више присутне у јавним набавкама Министарства унутрашњих послова, а чиме смо онемогућени да равноправно учествујемо у истим.

Наиме ради се о следећем – од када је постављена на чело Сектора за материјално финансијске послове госпођа Мирјана Недељковић за учешће у јавним набавкама траже се као додатни услови такорећи немогуће и непотребне ствари

Већ годинама уназад учествујемо у поступцима које МУП објављује где се траже у зависности од поступка и одређени услови, али је ово сада превршило меру – одједном су изградње полицијских станица, као и разне реконструкције постојећих станица, постале поверљиве, па се тражи као услов за квалификацију неки Сертификат Канцеларије савета за националну безбедност или ПОТВРДА да је фирма у процедури прибављања сертификата !? Наравно да је приликом прошлих поступака у другој половини 2015-те године (на сајту се појављују као преговарачки поступци са објављивањем) само ЈЕДНА фирма имала поменуту потврду, и даје без икакве конкуренције добила послове. Како је објављено та фирма је интересантног имена (као и све друге фирме у зони интереса поменуте начелнице) Неw лифе боx (матични број: 20903180), што можда не би било посебно чудно да иста нема ниједног запосленог (а треба да гради полицијску станицу!) и при том не сме да ангажује подизвођача, јер он нема ни сертификат ни потврду, већ су ту наведена два имена – Љиљана Аранђеловић и Адам Тукмановић, као правни заступници.

Е сада када се узме у обзир да је Љиљана Аранђеловић кума дотичне начелнице, а Адам Тукмановић особа са бар три кривичне пријаве (од којих једна за напад на полицију) поставља се питање како таква фирма без запослених и заступник са кривичним пријавама могу да уопште ураде посао који им је намештен, а још граде. Како таква фирма може да добије Сертификат за приступ тајним подацима МУП-а (који је при том апсолутно непотребан, јер нико нема потребу да приступа тајним подацима МУП-а да би зидао полицијску станицу)!?

Да, наравно, дотична фирма није још добила сертификат, већ има само потврду, коју ће да користи одавде до вечности, јер сертификат неће и не може добити никад, због кривичних пријава њеног законског заступника! При томе је значајно напоменути да је дотична фирма променила име из ИНФАС АУТО у садашње, а та фирма је ћерка фирма ИНФАС, фирме која је радила бакарни кров на згради Скупштине Србије, гле чуда, у време када је Мирјана Недељковић била у Скупштини задужена за јавне набавке, и за коју се везују афере у намештању тендера!

Е, сада је Мирјана Недељковић, као доказани кадар, поново решила да намести неколико тендера под истом маском као и прошле године, тако да су изградње и реконструкције полицијских станица у Чачку, Ужицу, Новом Кнежевцу и Александровцу, проглашене за поверљиве и објављене као преговарачки поступци са објављивањем, ваљда да би као све било „транспарентно“. И наравно да је услов за квалификацију опет чувени сертификат за безбедност ! Али и ми смо у међувремену добили потврде и сертификате (али поштено и дугом и мучном процедуром), што је Мирјана Недељковић знала (јер пријаве за сертификат иду преко МУП-а), па сада уводе џокер играча у конзорцијум са наравно поново Неw Лифе Боx којег су већ у много ситуација користили, Мидвеј МГВ са великим бројем инжењерских лиценци (које углавном има сам један човек, извесни Милован Главоњић) и услова које ни нас пет-шест не можемо заједно скупити, а које углавном нису биле потребне за извршење послова, тј. нису биле у складу са предметом јавне набавке како Закон прописује!

И сада шта даље, нас неколико се квалификовало, али наравно да нећемо моћи да испунимо све услове које буду тражили у другом кругу (што је и улога фирме Мидвеј МГВ), и опет ће стара фирма добити посао по пуној процењеној цени, док гарантујемо да би ми били знатно јефтинији. Али, џабе, кума је битнија. При томе упозоравамо даје фирма Неw лифе боx поново доставила потврду да је у поступку сертификације, иако је исту добила у јуну 2015. године, а када се има у виду да по Закону о тајности података Канцеларија мора да изда сертификат за максимално 30 дана, па још 30 дана у посебном случају (што значи укупно максимално 60 дана), јасно је да ова фирма са заступником са кривичним пријавама никада не може добити сертификат (ако се закон поштује), и да предметну потврду коју доставља флагрантно злоупотребљава из личних интереса и у сврху намештања тендера са начелницом Мирјаном Недељковић !

Молимо вас да интервенишете и спречите ову намештаљку за добробит МУП-а и свих грађана.

Није овде реч да ли поменути поступци треба да буду поверљиви или не, и да ли треба тражити гомилу непотребних инжењера и лиценци, и да ли ми то можемо да испунимо или не, већ да фирма са лицима из криминогене средине не може никако да добије те послове, и то за све предвиђене паре, па да куме лепо поделе пред изборе!

А да, уведено је и ново правило давања аванса на меницу, док је раније увек тражена банкарска гаранција, а јасно је и зашто – прво је да фирме које сада екслузивно добијају намештене тендере немају пословни капацитет да би им банке дале гаранције, а и кад би имали пословни капацитет те гаранције коштају, па зашто би те паре давали банци кад могу лепо да се поделе испод жита. А данас сутра МУП, и било ко други, може да заборави на те паре које им даје као аванс, јер је свима познато да ће меницу наплатити само ако фирма има пара на рачуну, и ако уопште више постоји ! Па сад ви видите какве су реалне и потенцијалне штете за МУП и грађане Србије!?

Друге фирме којима се намештају милионски тендери су Лемарк, АРТ, Барац Траде и још неке, а углавном су основане крајем 2015 године ! И ова чињеница говори сама за себе !

Све ово о чему причамо доступно је на интернету- и поступци јавних набавки МУП-а (сајт МУП-а део за јавне набавке), и чињенично стање везано за фирме (сајт Агенције за привредне регистре), и горе поменута имена откуцајте на Гоогл-е претраживачу и видићете да је све ово сушта истина …

Дакле, боримо се против криминала и корупције, а ето ње у сред МУП-а који треба то да спречава!?

(Група обесправљених добављача)

мајор Горан Митровић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Михајловићка да одмах поднесе НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ јер је лично потписала дозволе за изградњу МХЕ у заштићеним подручјима!

Михајловићка да одмах поднесе НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ јер је лично потписала дозволе за изградњу МХЕ у заштићеним подручјима!

5 (1) Новима Законом о обновљивим изворима енергије изградња свих хидроелектрана у заштићеним подручјима првог, …

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

5 (6) Симбол нелегалне градње на Копаонику објекат од 1000 квадрата власт руши већ четири …

Један коментар

  1. bice, ako Bog da, provereno, zadokumentovano i po zakonima lepotanu na znanje dano.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend