fbpx

Медојевић: Докази о монструозним пљачкама воде до браће Ђукановић (видео)

0
(0)

Предсједник Покрета за промјене и посланик Демократског фронта Небојша Медојевић рекао је да сумња да ће тужилаштво било шта урадити поводом доказа за  “монструозну шему“, у афери „Клап“ јер они воде до врха режима, односно до Аца и Блажа Ђукановића и, како је поновио, уз логистичку подршку Пореске управе, Привредног суда и уз ћутање полиције, САЈ-а, АНБ-а, као и Миливоја Катнића који, како је додао, овај предмет не смије да дира.


Данас смо добили информацију да је Миливоје Катнић склопио споразум о признавању кривице са неким од овлашћених лица компанија које су годинама прале новац и извлачиле готовину из пословања црногорских фирми. По ко зна који пут је, опет главни специјални тужилац изнио неистину. Он се раније обратио јавности и рекао да за ова кривична дјела, утаје пореза, финансијских проневјера, нема склапања споразума о признању кривица. Начин на који Миливоје Катнић склапа споразум о признању кривице, вјероватно има сва обиљежја кривичног дјела, односно злоупотребе службеног положаја. Можда корупције, договора са осумњичена за прање новца. Овдје се ради о велим износима новца, и посматрајући са стране не постоји ниједан процесни ни оперативни разлог да тужилац склапа споразум и признању кривице“, сматра Медојевић.

Он каже да у овом случајевима докази постоје, они су материјални, односно фактуре и финансијске трансакције између корумпираних фирми.

„Централна банка може да обезбиједи увид у све те финансијске трансакције. Проблем овог кривичног дјела је што су те фактуре уништене. Јер је дио ове организоване криминалне групе очигледно уништиле доказе, да не би остали трагови прљавих радњи. Међутим, појавио се инсајдер Дејан Лакић који је јавно рекао да има сва документа. Да има све све фактуре које нема државно тужилаштво. Њихов проблем је што они немају ове фактуре које сам ја представио медијима. Главни специјални тужилац ово дјело не квалификује као стварање организоване криминалне групе, иако на основу онога што су радили види да постоје сви елементи за ту квалификацију“, каже Медојевић.

Он је образложио и зашто тужилаштво није нашло елементе о очигледном стварању крималне групе.

Па свима нама који мало боље познајемо ову материју је јасно да дио ове шеме, односно да иза пар ових фирме стоје оперативци Агенције за националну безбједност. Имамо исказ инсајдера Лакића који тврди да је дио ове шеме, односно да су неке фирме извјесног Тврдишића, који је оператицац и службеник АНБ-а. Када се раде послови који воде ка врху режима, а чим је АНБ ту, државни орган Пореска управа, ту су привилеговани појединци и већ основано можемо да сумњамо да тај води до врха породице Ђукановић“, рекао је Медојевић.
ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Монтенегрински режим у паници: Покушава да збуни људе бројкама, али узалуд!

0 (0) Режим у Црној Гори је ушао у фазу активне медијске попаганде, оцијенио је …

ПРЕШЛИ 30 КИЛОМЕТАРА ЗА ПРАВОСЛАВНИ НАРОД У ЦРНОЈ ГОРИ: Херцеговином одјекивало „Косово, Србија!“ и „Не дамо светиње!“ (видео)

3 (2) Подршка верницима у Црној Гори у одбрани светиња стигла је данас из Херцеговине …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *