Метар снега у Љубовији: Колапс, хитно потребна помоћ

Више од 1.000 домаћинстава остало је без струје у општини Љубовија након што је због снега порушено више од 500 стубова на нисконапонској мрежи.

Председник општине Милован Ковачевић је додао да је Љубовији хитно потребна помоћ. Осим тога, Ковачевић навео је да је снег од једног метра потпуно је уништио воћне засаде.

– Очекујемо помоћ из Ваљева, која би требало да нашој електро пословници помогне око санирања кварова. Највећи проблем нам је око опреме и стубова којих немамо. Покушаћемо да од ЕД Лозница данас добијемо неке стубове, не знам да ли ћемо успети у току дана да санирамо све кварове – рекао је Ковачевић, преносе агенције.

Према његовим речима, на подручју града снег пада, али се не задржава, међутим у местима која су на надморској висини већој од 170 метара, снег достиже висину и од једног метра.

– Наша јавна предузећа су у мобилном стању још од јуче поподне. Рашчићавамо снежне падавине, обезбеђујемо превоз по приоритетима. Очекујемо да до краја дана, сви путеви првог и другог реда буду прочишћени – рекао је он.

Ковачевић каже да су под теретом снега потпуно страдали малињаци, купињаци, као и сво коштуњаво воће.

Вестионлине

Актуелно

Откривен споменик Милутину Миланковићу на Врачару

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и градски менаџер Горан Весић открили су спомен-обележје великом …

ИСТОРИЈА СЕ ОПЕТ ПОНАВЉА! Ове медије је ВУЧИЋ уништио и сахранио пре 20 година!

Сумануте казне и ни мирис од слободе информисања. У извештају Хелсиншког одбора за људска права …

Један коментар

  1. Срушено 500 стубова нисконапонске мреже. Па ти стубови су једва стајали и на Сунцу. Да нема жица које држе бандере све би попадале. У Општинама Љубовија и Мали Зворник, у селима, исто је стање. Уместо да бандере држе жице, жице држе бандере. Само пред неке изборе довуку бетонске бандере, као реконструкција мреже, и на томе остане. Срећа што су бетонске иначе би иструлиле у корову који је обрастао око њих. Можда би и нешто урадили да је био други круг председничких избора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons

Поштовани читаоци,

Помозите рад нашег сајта тако што ћете нас лајкнути, твитнути или плуснути! Хвала!