Србија

ЕПС је данас пред потпуним колапсом, у ТЕНТ–у А од шест блокова ради само један, а у ТЕНТ-у Б од два ради један и нико не зна колико ће издржати

ЕПС је данас пред потпуним колапсом.

У ТЕНТ–у А од шест блокова ради само један, а у ТЕНТ-у Б од два ради један и нико не зна колико ће издржати. Мазута немају, а угаљ је никад лошијег квалитета.

У сред енегетске кризе, нисте обавили ремонте на време и нисте обезбедили довољне количине квалитетног угља, чиме сте угрозили снабдевање струјом за грађане и привреду, у тренутку када је Србија завејана снегом.

У ТЕНТ–у А од шест блокова ради само један, а у ТЕНТ-у Б од два ради један и нико не зна колико ће издржати. Мазута немају, а угаљ је никад лошијег квалитета

Због вашег неодговорног руковођења, ЕПС је прво месецима позајмљивао струју од Републике Српске, а данас је принуђен да увози преко 500 МW дневно, што значи да сваког дана плаћамо скоро 5 милиона евра за струју, коју смо морали да извозимо.

После 10 година нестручног рада и немилосрдног извлачења пара за партијске фирме, ЕПС је од највећег инвеститора у земљи и мотора економског развоја, данас постао један од највећих проблема.

Успели сте немогуће, упропастили сте деценије изградње најмоћније енергетске фирме у региону, која је данас на коленима и није у стању да у децембру обезбеди струју и грејање за грађане Србије.

ССП

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. ТРЕБА И БЛАГИ БОГ ДА НАМ ПОМОГНЕ

    Малтене снег још није пао, а Србија остаде без електричне енергије. У току падања снега попадаше бандере, покидаше се каблови, отказаше ТЕ (од шест блока у Обреновцу остао у животу само један блок. Више од сто хиљаде допмаћинстава остаде без електрике и поред редовног плаћања рачуна. Водеће људе у ЕПС-у изненадио снег, јер званично зима почиње 22. децембра. О морало је да се десити, јер ЕПС води и руководи печењар Грчић, који је диплому економисте стекаомум поодмаклим годинама, а питање је како је дошао до ње. Министарка ведри и облачи ЕПС-ом, као доктора економских наука. Проблеми које се јављају су природе машинске, електро и припреме угља, а о финансијама се труди Влада. Раније руководства ЕПС-а су чинила углавном експерти техничке струке, сада су најурени из погона, а без њих електране не могу да раде, а да не говоримо о енергетској ефикасности (који код нас износи око 25% за ТЕ) и спада у нужном минимума у Европи. Министарка Михајловић се хвали да су сада обезбедили мазута за потребе ТЕ.Она не зна да мазут у ТЕ на угаљ служи само за потпалу, а нр и за производњу струје. То нам је што нам је, а не чека нас ружичаста сезона што се тиче рада ТЕ, а оне обезбеђују око 70% електричне енергије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!