Ми се сада грлимо и љубимо с Немцима

0
(0)

Шефица српског тима у преговорима о чланству у Европској унији, Тања Мишчевић, изјавила је да Србија никада до сада није имала тако снажну подршку Немачке. Пре ових преговора снажну подршку смо имали у светским ратовима и бомбардовањима – 1914, 1941. и 1999. – али сада је та подршка пар екселанс, а нарочито се огледа у помоћи да се скине блокада њихових савезника из Другог светског рата, Хрвата, за отварање поглавља 23 у преговорима с ЕУ. И тако ми јуримо у удруживање с Немцима и Хрватима, док наши савезници из Другог светског рата, Британци, одоше из те Уније, али нема везе – нећемо гледати историју јер је познато да је она непотребна, да нас ништа не учи и да се не понавља – већ ћемо захвалити Немачкој на никада виђеној подршци у историји.

– Свима нама који се бавимо европским интеграцијама био је циљ или жеља да Србија добије јаку подршку Немачке у процесу европских интеграција. Никада нисмо имали тако снажну немачку подршку као сада, што је велики и значајан замајац – рекла је Мишчевићева гостујући на РТС-у.

Она је истакла да за Србију постоји један нови приступ у преговарачком процесу, мало измењен у односу на Црну Гору, и тек када буду отворена поглавља 23 и 24, плус поглавље 35 за праћење дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине, тек тада сва остала поглавља могу да буду отворена.

– Отварањем поглавља ми доказујемо кредибилитет, да се сви акциони планови, све мере коју су предвиђене, све активности које је урадила држава са цивилним друштвом озбиљно спроводе. Да јесмо озбиљни показао је и извештај наших колега које прате акциони план за поглавље 23, које је показало се да је 80 одсто мера спроведено – рекла је Мишчевићева.

Танјуг, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Или смијените КОСТИЋА или сносите одговoрност за његове ставове!“: У суботу протест испред зграде САНУ-а; упућен апел академицима

5 (2) На протесту ће говорити адвокат и независни посланик у Скупштини Републике Србије Владан …

Рудна налазишта литијума код Лознице су плен који Вучић не испушта: Страној компанији налазишта и профит, Србији – нада

4.7 (12) За осам и по година власти, Александар Вучић је од Србије направио колонију …

3 Коментара

  1. Nije tačno. Mi smo i za vreme Drugog svetskog rata imali veoma čvrstu vezu po pitanju radne snage dve države, kad su naši ljudi, posebno Srbi vozovima odvoženi na rad u Nemačku.

  2. Vi se sada pederišete sa nemcima,koji su mi ubili majku i dedu u II sv.ratu.

  3. Алаксандар

    Процес ЕУ интеграција је покушај западних земаља да и даље штете Србији и њезиним интересима. Званични политичари су продали душу ђаволу, подмићени са парама непријатеља. Историја нас учи да су Немаци бацали бомбе на Србију већ 3 пута. То су били сукоби у којима је погинуо број Срба. Сукоби који нису били никад кажњени; и са оваким људима они желе да се уједине? Не бих ја грлио ни љубио Немаца на вашом месту. Ова багра ће нас убити. Ако не са бомбама, биће то са речима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend