Милан Брдар: Да ли је Сорошев син однео два милиона евра у САНУ?! (видео)

У 58. издању емисије Дијалог говорио је професор Милан Брдар, бивши председник Филозофског друштва Србије. Емисија је снимљена 18. марта у нашем студију у Београду

Да ли је добро што ће Београд добити споменик краљу Александру Карађорђевићу? Да ли је то споменик неојугословенској идеји? Каква је историјска улога Николе Пашића? Има ли истине у наводима једног од академика који тврди да је син Џоржа Сороша однео два милиона евра у САНУ, и где су завршиле те паре? Да ли је Србија институционално окупирана земља? Ко контролише садржаје уџбеника у Србији, држава или страни фактор? Зашто је штетан предлог закона о истополним заједницама који најављује министарка Гордана Чомић? Може ли се Европа демографски и морално обновити? Да ли су САД империја на заласку? Може ли се мигрантска инвазија на Европу историјски упоредити са навалом варвара на Рим? Зашто је друштвена једнакост са аспекта исхода недостижна утопија? Која идеологија је поразнија по национални дух, комунизам или либерална демократија?

О овим и другим темама у 58. издању емисије Дијалог говорио је професор Милан Брдар, бивши председник Филозофског друштва Србије. Емисија је снимљена 18. марта у нашем студију у Београду.

Стандард.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Рио Тинто као метафора – „чудесни“ БДП и статистичке илузије

Инсистирање само на еколошким последицама пројекта „Јадар“ може се вратити као бумеранг када се појави …

Ђорђе Вукадиновић: Даље руке од Устава!

Ђорђе Вукадиновић: Даље руке од Устава!

Прво и најважније: Промена устава није међу првих десет, двадесет, ни педесет проблема које ова …

Један коментар

  1. Dva miliona evra ? To je lepa pomoc SANU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *