Милан Думановић: Новац од продаје дроге у Србији деле СНС и БИА
Милан Думановић Фото: Иван Динић/Нова С

Милан Думановић: Новац од продаје дроге у Србији деле СНС и БИА

Бивши припадник Одељења за тајно праћење МУП-а Милан Думановић изнео је вечерас озбиљне оптужбе на рачун Српске напредне странке, рекавши у “Утиску недеље” да “новац од дроге деле СНС и БИА”.

На питање Оље Бећковић како би то могао да докаже, Думановић је рекао да је то лако доказиво.

“Могао бих да докажем, то је лако доказиво када се политичари не буду питали, тј. не буду бавили оним чиме не смеју да се баве, а то је безбедност”, рекао је Думановић.

Kада би институције у земљи функционисале, то би се доказало, рекао је Думановић додајући да је уверен да кад дође до промене власти, да ће све то бити доказано и да ће људи који су одговорни завршити у затвору.

Према његовим речима, за све што се дешавало од 2012. а поготову од 2014. године одговорна је СНС, односно Александар Вучић.

“Све институције безбедности које су функционисале, 2014. године добијају на кључним местима људе који немају додирних тачака са безбедношћу”, указао је он, наводећи пример Братислава Гашића који се сада налази на челу БИА, Небојше Стефановића који је био министар полиције, а сада одбране.

Он је поменуо и Горана Папића који је, како је рекао, завршио трогодишњу школу за месара у Прибоју, последњу годину купио и после пет година “као завршио факултет”, а касније водио Службу за борбу против организованог криминала.

“Тај човек је данас у затвору због тога што је вратио криминалцу аутомобил од неколико хиљада евра, а кога је својевремено бранио Вучић”, истакао је Думановић.

Потом је поменуо бившег начелника УKП Београд Илију Милачића који се недавно нагодио са тужилаштвом јер је одавао службене тајне, а службену тајну је иначе одавао Папићу, а он Стефановићу, тј свом министру.

“Вучић и Стефановић су у сукобу, али они морају, зарад неких интереса тај сукоб да прикривају. Стефановић и Дијана Хркаловић, а поготово поједини руководиоци БИА би требало да буду похапшени због сарадње са криминалним клановима. Није Хркаловић била у вези са Ненадом Вучковићем Вучком, већ прво са Гораном Цолићем Цолетом, који је задужен за слушање свих нас овде. Преко њега је дошла у МУП, а потом направила своју мрежу у полицији”, рекао је Думановић.

Думановић тврди да доласком Хркаловић из БИА, то не може да се изгуби из вида, криминализује се МУП.

„Она је послата са задатком, лаж је да ју је Стефановић поставио. Није могла да буде његов избор, Дијана Хркаловић је ушла пре Небојше Стефановића у Министарство. Она је избор Александра Вучића“, истакао је он.

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како су "Новости" пре затварања бирачких места знале да је "ДА" победило на референдуму?!

Како су “Новости” пре затварања бирачких места знале да је “ДА” победило на референдуму?!

Вечерње новости, чији је главни и одговорни уредник Милорад Вучелић, „пораниле“ су са резултатима гласања …

СИНОЋНИ ХАОС ИСПРЕД РИK-А: Полиција хапсила демостранте, данас се одржава велики протест против крађе! (видео)

СИНОЋНИ ХАОС ИСПРЕД РИK-А: Полиција хапсила демостранте, данас се одржава велики протест против крађе! (видео)

Полицајци у цивилу легитимисали су активисте покрета “1 од 5 милиона” и око 23:30х привели …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *