Милионски дугови: Готово 4.000 београдских таксиста није платило порез

0
(0)

Београд — Више од половине укупног броја београдских таксиста има дуговања према пореској управи!

У главном граду Србије дозволе за таксирање има 6.500 возача, а њих 3.931 има неисплаћене пореске дугове. Готово 4.000 таксиста има укупан порески дуг од готово 2,9 милијарди динара, пише Политика.

Из пореске управе наводе да су остали подаци, као на пример које такси удружење колико дугује, службена тајна којом они располажу.

1.000 таксиста дугује између два до четири и по милиона динара

1.617 возача су поднели захтеве и испунили услове за одлагање пореског дуга, а како наводи председник Савеза удружења таксиста Србије, Александар Бјелић, крајњи рок за улазак у репрограм дуговања је 5. новембар, а они који тај рок не испоштују изгубиће дозволу за рад у Београду.

Из Пореске управе наводе да се све ближе информације о поступку одлагања пореског дуга могу добити у надлежној филијали Пореске управе.

Бијелић истиче да сваки од 3.931 задужених таксиста, држави, у просеку, дугује по готово 736.000 динара, али највећи дуг, у распону од два до четири и по милиона динара, има око 1.000 таксиста, те њихови дугови чине 80 одсто укупног дуга. Додаје да су дугови већине таксиста минимални и да они немају разлога да улазе у репрограм и да они свој дуг отплаћују.

Потенцијална нова радна места

Бијелић открива и да је у процесу израде и студија о томе колико је Београду потребно таксиста за период од наредних пет година. Kада студија буде готова, конаћно ће се знати да ли се отворио простор за ангажовање додатних аксиста у Београду, возача који имају све услове да се баве овим послом, али до сада нису запослени јер званично нема потребе за тим. Бијелић открива да ће студија бити готова до краја године и додаје да им је тренутно главни приоритет борба да сви таксисти раде у оквиру закона, то јест да нико не превози путнике поседством апликације ако није регистрован за тако нешто.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворен „Хуавеј” Центар за иновације и дигитални развој у Београду

0 (0) Компанија „Хуавеј” отворила је данас Центар за иновације и дигитални развој у свом …

На сред улице експлодирао џип на Новом Београду, возач преминуо у болници (видео)

0 (0) У Улици Омладинских бригада у Новом Београду данас око 12.15 сати дошло је …

Један коментар

  1. Кар го Брна бич

    Александар Бијелић није представник удружења таксиста,али јесте САРАДНИК неке СЛУЖБЕ. Није САРАДНИК постао својевољно,већ због „путера на глави“ и „руку уваљених у пекмез“,нормално,туђ. Бијелић је стари комунистички кадар. Продаће и рођеног оца,за мало материјалне добити. Човек за све власти и комбинације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *