fbpx
Насловна / Србија / Економија / Пројекат за обнову села: Делта аграр обезбеђује откуп и кредитирање производње

Пројекат за обнову села: Делта аграр обезбеђује откуп и кредитирање производње

Београд — Делта холдинг објавио је и представио 10. Извештај о одрживом и одговорном пословању за 2018. годину.

Тачност података садржаних у Извештају, на захтев компаније, проверила је ревизорска кућа ЕY Србија.

Најзначајнији друштвено одговорни пројекат започет прошле године је Наше село. Циљ овог пројекта је оживљавање и јачање српског села, пре свега преношењем знања Делта Аграра о модерној пољопривредној производњи индивидуалним произвођачима.

Осим тога, газдинствима у пројекту обезбеђени су откуп и повољно финансирање производње кредитима Ерсте банке за које трошкове камате преузима Делта Аграр.

Пројекат Наше село добио је награду за најбољу друштвену одговорну кампању од стране часописа Дипломацy & Цоммерце и специјалну награду за друштвену корисност Ауреа од стране портала еKапија.

Делта холдинг је добитник награде за друштвено најодговорнију компанију године за развој предузетништва и преношење знања младима, коју додељује Српска асоцијација менаџера.

Осим тога, Делта је препозната и као родно најсензитивнија компанија.

“За подршку предузетништву у раној фази покренули смо програм Делта бизнис инкубатор који подржава стартап пројекте, и финансијски, али пре свега менторски, дајући пословним почетницима знање и искуство које има менаџмент наше компаније. Своју базу кадрова градимо јединственим пројеком Млади лидери, у коме запошљавамо младе таленте са тек завршеним факултетом. Тако пословање чинимо одрживим, док истовремено помажемо и нашој земљи стварајући врхунске менаџере који доприносе развоју српске економије” изјавила је Марија Десивојевић-Цветковић, виши потпредседник Делта холдинга за стратегију и развој.

Након представљања информација из ЦСР Извештаја за 2018. уследио је панел о програму Наше село под називом “Швајцарска села на истоку Србију” који је водила Радојка Николић, уредница Магазина Бизнис и Економетар.

Учесници панела Милош Јоковић и Невенка Јонцић, учесници пројекта Наше село и запослени у Делта Аграру, Зоран Ђогић, категори менаџер воћарства и Душан Врућкић, руководилац сточарства у Зајечару, говорили су о значају програма Наше село, досадашњим активностима и колико те активности доприносе њиховим пољопривредним резултатима.

б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија по „квалитету живота“ на 77. месту од 80 земаља света!

4.5 (11) Бољи животни стандард грађана – према обећањима која стижу из Немањине 11 – …

Које територије је Србија унела у Југославију – Историја која се прећуткује (видео)

4.6 (11) Из емисије Србија Глобал. Говоримо о државном праву Србије које проистиче из докумената …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *