Пројекат за обнову села: Делта аграр обезбеђује откуп и кредитирање производње

Пројекат за обнову села: Делта аграр обезбеђује откуп и кредитирање производње

0
(0)

Београд — Делта холдинг објавио је и представио 10. Извештај о одрживом и одговорном пословању за 2018. годину.

Тачност података садржаних у Извештају, на захтев компаније, проверила је ревизорска кућа ЕY Србија.

Најзначајнији друштвено одговорни пројекат започет прошле године је Наше село. Циљ овог пројекта је оживљавање и јачање српског села, пре свега преношењем знања Делта Аграра о модерној пољопривредној производњи индивидуалним произвођачима.

Осим тога, газдинствима у пројекту обезбеђени су откуп и повољно финансирање производње кредитима Ерсте банке за које трошкове камате преузима Делта Аграр.

Пројекат Наше село добио је награду за најбољу друштвену одговорну кампању од стране часописа Дипломацy & Цоммерце и специјалну награду за друштвену корисност Ауреа од стране портала еKапија.

Делта холдинг је добитник награде за друштвено најодговорнију компанију године за развој предузетништва и преношење знања младима, коју додељује Српска асоцијација менаџера.

Осим тога, Делта је препозната и као родно најсензитивнија компанија.

“За подршку предузетништву у раној фази покренули смо програм Делта бизнис инкубатор који подржава стартап пројекте, и финансијски, али пре свега менторски, дајући пословним почетницима знање и искуство које има менаџмент наше компаније. Своју базу кадрова градимо јединственим пројеком Млади лидери, у коме запошљавамо младе таленте са тек завршеним факултетом. Тако пословање чинимо одрживим, док истовремено помажемо и нашој земљи стварајући врхунске менаџере који доприносе развоју српске економије” изјавила је Марија Десивојевић-Цветковић, виши потпредседник Делта холдинга за стратегију и развој.

Након представљања информација из ЦСР Извештаја за 2018. уследио је панел о програму Наше село под називом “Швајцарска села на истоку Србију” који је водила Радојка Николић, уредница Магазина Бизнис и Економетар.

Учесници панела Милош Јоковић и Невенка Јонцић, учесници пројекта Наше село и запослени у Делта Аграру, Зоран Ђогић, категори менаџер воћарства и Душан Врућкић, руководилац сточарства у Зајечару, говорили су о значају програма Наше село, досадашњим активностима и колико те активности доприносе њиховим пољопривредним резултатима.

б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Екстремна загађеност ваздуха у Београду и читавој Србији

Екстремна загађеност ваздуха у Београду и читавој Србији

5 (5) Док се мере за смањење емисија полутаната одлажу, неповољни метеоролошки услови доприносе одржавању …

Шта је ово докторе Kон: Људи се вакцинишу а заражених све више?!

Шта је ово докторе Kон: Људи се вакцинишу а заражених све више?!

4.8 (6) “Није баш јасно шта се то дешава, зашто се инфицирало толико људи који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend