fbpx

Министар Стефановић за заменика начелника СБПОК-а поставио свог кума и бившег конобара (видео)

5
(9)

Тражим хитну оставку министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића на све државне и страначке функције, а од тужилаштва покретање налога за његово хапшење због афере у коју је умешан његов кум заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Горан Папић, који је нова Дијана Хркаловић.

Према Обрадовићевим речима власник ресторана Јахорина на Вождовцу Дејан Пејовић претучен је 22. октобра у Заплањској улици, а претукла су га двојица припадника СБПОК-а од којих је један Горан Папић.

Према наводима Пејовића, претучен је само због тога што је отворио локал у близини ресторана Милорада Папића, Горановог оца. Пребијању, како тврди, претходило је осам месеци гребања аутомобила од стране Милорада Папића. Због тог пребијања, МУП је против двојице службеника покренуо дисциплински поступак , али да је исход још непознат.

“Пејовић је тог 22.октобра петнаест минута брутално малтретиран пред супругом која је вириштала и преклињала их да прекину. А онда је дошла полиција која је привела Пејовића и задржала га у притвору не дајући му ни потребну медицинску негу, уз константне покушаје да са њим постигну договор да се случај заташка. Осим тога Папићеве колеге упале су на Пејовићев приватни посед, претиле његовој супрузи, одузеле и уништиле снимке са камера о чему постоје докази и извештај овлашћеног сервиса. С обзиром да нису успели заташкавање, покренут је дисциплински, али не и кривични поступак” , навео је Обрадовић.

Он је навео да је Папић некомпетентни службеник који је у МУП-у запослен 2014. године, а на место заменика начелника СБПОК-а дошао је преко свог кума Небојше Стефановића.

“Папић нема никакво полицијско образовање и пре доласка у МУП радио је као конобар у угоститељском предузећу свога оца, са незавршеном средњом школом. Прво радно место у МУП-у било му је у контроверзном Одељењу за послове безбедности при Кабинету министра полиције, које се везује за незаконито праћење новинара. Није познато када је и како Горан Папић завршио средњу школу и факултет, односно да ли уопште има одговарајућу стручну спрему за радна места на којима се нашао у МУП-у. Оно што је најкарактеристичније јесте његово муњевито напредовање у каријерији: за четири године стигао је до места заменика СБПОК-а, чему не могу да се надају ни школовани и искусни полицијски службеници са 20 година радног стажа. За ове четири године прешао је пут од Кабинета министра, преко Одељења за опсервацију и документацију и Службе за специјалне истражне методе до Службе за борбу против организованог криминала, где је данас заменик начелника“, истакао је Обрадовић.

Он је додао да се за Горана Папића везују се никада разјашњене афере незаконитог прислушкивања иза којих је стајала Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а. Обрадовић је констатовао да Србијом влада низ криминалних кругова, који су окупљени око породица Вучић, Мали и Стефановић, уз подршку кумова и „правосуђа које им пружа подршку“.

”Политичка мафија влада Србијом, уз помоћ себи блиских рођачких веза – отац и брат Вучића, Стефановића, брат Синише Малог, Ане Брнабић, уз кумове Николу Петровића, Неше роминга, Звонка Веселиновића, Милана Радоичиа, Кокезу, навео је Обрадовић и додао да ти криминални кругови имају и медијску подршку и најавио да ће о свим детаљима говорити у наредном периоду, о сваком понаособ и нагласио да су на врху те криминалне пирамиде браћа Вучић.

На питање у каквим је кумовским везама Стефановић са Папићем, обзиром да он тврди да нема кумове запослене у полицији, Обрадовић је запитао да ли министрова „садашња или бивша супруга, неко од његове родбине има кума у МУП и да ли је то управо Папић“.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бивша државна секретарка МУП-а у послу од милијарду динара

4 (4) Бивша државна секретарка МУП-а Милена Вуковић, чија је фирма БПС Сецуритy добила посао …

Због огромног притиска јавности режим ће по свој прилици за две године продужити рок за замену оружних листова

4.8 (12) Три посланика у Скупштини Републике Србије потписала су јуче предлог да се измени …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *