Министарска Михајловић као покварена грамофонска плоча да не кажемо да је досадна као про..в

0
(0)

АРАНЂЕЛОВАЦ – Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да различита мишљења по питању решавања проблема у Србијагасу не могу да се тумаче као међустраначки, а још мање као – лични сукоб.

„Проблем је много значајнији од питања односа између двоје људи,„ рекла је Михајловић новинарима, коментаришићи тезе да је у случају Сртбијагаса у питању њен сукоб с директором те компаније Душаном Бајатовићем.

Министарка је истакла да она све време „критикује функцију”, односно начин на који се води та компанија и да она покушава да нађе решење како би Србијагас изашао из озбиљних проблема.

„Још су бесмисленије ствари да је реч о сукобу истока и запада, или отварање питања да ли ће ЕБРД да се појави или неће да се појави,” рекла је Михајловић и објаснила да је Србијагас пре три године узео кредит од ЕБРД-а, који једним делом чак није ни искористио.

Она је навела да се питањем Србијагаса бави као одговоран министар, и да се и премијер слаже да случај Србијагаса мора да се реши.

„Мени је најважније да имамо довољно гаса и да не трпе запослени у Србијагасу,” рекла је Михајловић.

Она је такође одбацила наводе да Србијагас има диспаритете у цени гаса, јер, истакла је, од 1. септембра има цену која потпуно покрива трошкове.

„Од укупног губитка у износу од 1,2 милијарде евра, око 250 до 280 милиона евра било је због тог диспаритета из претходног периода. Питање је шта је са осталим делом губитка”, запитала је Михајловић.

Како је најавила, следеће недеље разговараће са премијером и првим потпредседником Владе Србије о томе како треба обавити реструктурирање Србијагаса.

——————————————————————–

Србија не кочи „Јужни ток“

БЕОГРАД – Србија не кочи реализацију великог пројекта „Јужни ток”, рекла је данас министарка енергетике Зорана Михајловић и најавила да се очекује да изградња тог гасовода у Србији почне крајем ове или у првом кварталу следеће године.

Србија ништа не кочи у реализацији тог великог пројекта, јер је држава испунила све обавезе, али се очекује договор Русије и ЕУ по питању трећег енергетског пакета, рекла је Михајловић на регионалном Економском самиту у Аранђеловцу.

Михајловић је рекла да ће гасовод „Јужни ток” бити други правац дотока гаса у Србију.

Она је подсетила да „Јужни ток” пролази и кроз неке чланице ЕУ, а и да се у Србији закондавство усклађује са законодавством ЕУ, тако да се поставља питање трећег пакета, јер је руска страна заинтресована да се пројекат „Јужни ток” издвоји из тог принципа.

Михајловић је казала и да ће осим „Јужног тока” Србија можда и раније имати правац Ниш-Димитровград за снабдевање гасом, што је значајно, јер се диверзификују извори снабдевања тог енергента.

 
Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Расправа о амандманима на Закон о планирању на ивици физичког инцидента

5 (1) Расправа о амандманима на измене Закона о планирању и изградњи у Скупштини Србије …

НА СТРАНИ НЕПРИЈАТЕЉА СРБИЈЕ: Вучићева Зорана, каже да је Војводина РЕПУБЛИKА! (видео)

4 (10) Министарка не престаје да шокира јавност, најпре умешаношћу у велики број афера, а …

5 Коментара

  1. Opšte poznata stvar da je ova žena izdajnik i da štiti Američke interese.

  2. Juče, pričam sa jednim "izuzetno jakim" privatnikom. On, tamo neko cveće neguje, hobija radi, a ja se našao tu, poslom … Pitam da li je njegovo sve tamo do one žice, a on: ГИНУЛИ СУ НАЈБОЉИ, да владају најгори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *