fbpx

Миодраг Зец: Србија међу три задње земље у Европи по свим економским параметрима

0
(0)

Професор Филозофског факултета у Београду Миодраг Зец је изјавио да у протестима у Србији учествује шаролика група људи где свако има неки појединачни интерес, а да је његов интерес вапај за слободом говора, мишљења, и за уређеним друштвом.

„Без друштва заснованог на слободи говора, слободи медија и јавног мњења не може да се активирати потенцијал нације и просперитет друштва“, казао је Зец у интервјуу за нови број НИН-а.

Он је рекао да је потписао Проглас подршке грађанским протестима јер види да су стратешка питања отворена и да је „нужан базични договор и осмишљен план за спас осиромашене и рањене нације“.

„Ови протести су битно дугачији од ранијих је нису везани за право неке социјалне групе већ питање да ли у Србији кључну улогу имају слободни грађани који питају, захтевају и протестују или се само траже поданици који кличу или траже милостињу“, оценио је Зец.

Додао је да сада протестују људи који траже да знање и компетентност добијају превагу над лојалношћу и подаништвом.

„Да не прогонимо таленте и увозимо ријалити програме. Да ђаци Матемаматичке гимназије, студенти ЕТФ-а, доктори… остану и да се престане са фабриковањем лажних диплома. Траже наду да им се деца врате или да не оду“, рекао је Зец.

Коментаришући изјаву министра просвете Младена Шарћевића да су „небитна имена“ потписала Проглас подршке грађанским протесима, он је казао да министар има „изоштрен инстинкт, вучиће респектује а зечеве ниподаштава“.

„Министар је покренуо лавину напада на београдски Универзитет и кампању за дуално образовање и по томе ће остати упамћен и омиљен од власти“, казао је Зец.

На питање како коментарише кампању председника Србије Александра Вучића „Будућност Србије“, Зец је казао да је то „раскошни празник за очи“.

„Може да поручи шта хоће, али објективна је чињеница да смо међу три задње земје у Европи по свим економским параметрима. Нека свако за себе види шта ради и производи, колико вреди то што ради, а не колико заради, колика је плата и пензија, колики су трошкови“, рекао је Зец.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићевом злу треба се супротставити свом снагом, без рукавица: Зуб за зуб, око за око

5 (17) Александар Вучић је највеће зло које је погодило Србију. Нанео је несагледиву штету …

Србија је најкорумпиранија држава у Европи

5 (6) Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да „након осам …

2 Коментара

  1. Гласно - јасно

    Сажето, кратко, јасно.
    Без извођења мађионичарских трикова, на које смо навикнути задњих десетак година – у новијој историји.

  2. Како се постаје најсиромашан у Европи, без високе мудрости? Шта још није поскупело? Све, осим пензије и плате радницима, па пензионери и радници живите, рајски, ако имате чиме? OTETO ПРОКЛЕТО? Господо пензионери, оседели сте, а не знате с којом птицом идете на буњиште. „Власник“ земље и пензионера добро их лагао седам година и наставља успешно с тим активностима. Такође, пензионери заборавили да им се власник захвалио писмом, што су му добровољно омогучили да им отима пензије, а другима није јасно за колико им је порасла пензија. Пензија им је порасла за 7,33%, но икада већа, а трошкови живота нарасли за више од 20% и то не види гласачка машина свога „власника“, a oтете пензије пензионерима остају проклете „власнику“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *