Мирослав Алексић: Андреј Вучић није једини из врха режима који је умешан у аферу "Јовањица"

Мирослав Алексић: Андреј Вучић није једини из врха режима који је умешан у аферу “Јовањица”

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да Андреј Вучић, брат председника Србије Александра Вучића, није једини из врха режима који је умешан у случај „Јовањица“, а да власт чини страшно велике грешке због великих афера које се непрестано појављују.

„Афере ’Јовањица’, ’Крушик’ и ’плагијати’ су неодбрањиве, они више не знају шта да раде. Покушавају да лажима и банализовањем заташкају да се уз подршку врха режима на добру ’Јовањица’ код Београда одвијала највећа производња марихуане у Европи. Ана Брнабић говори како једе парадајз са тог добра, а Александар Вулин како је уклањао амброзију. То је све банализација“, рекао је Алексић телевизији Н1.
Алексић је истакао да се министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу више ништа не може веровати, па ни да ухапшени власник „Јовањице“ Предраг Колувија није приликом хапшења звао Андреја Вучића.

„Небојша Стефановић је прво тврдио да његов отац Бранко Стефановић нема никакве везе са фирмом ГИМ, а данас је објављено да је путовао у Саудијску Арабију као правни саветник те фирме која се бави трговином оружјем. Они говоре истину само кад погреше“, рекао је Алексић.

Небојши Стефановићу се више ништа не може веровати, па ни да ухапшени власник „Јовањице“ Предраг Колувија није приликом хапшења звао Андреја Вучића

Алексић је навео да телефони Андреја Вучића, колико год их имао, не значе ништа, јер је могао да комуницира „преко отворених линија, али и преко апликација ’Вајбер’ и ’Вотсап’ и других“.

„Докази се налазе у Колувијином телефону и ту се крије одговор на питање ко је пружао заштиту и давао логистику за производњу марихуане на ’Јовањици’. Све моје тврдње су познате полицији, а верујем и тужилаштву. Тврдим да је Колувија тражио политичку заштиту када је ухапшен. Нећу одустати док прави организатори овог великог државног посла не буду одговарали. Ухапшени Колувија и радници ’Јовањице’ су само извођачи радова“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да хапшење Колувије „није изведено баш случајно“, него је део полиције који одговорно и часно обавља свој посао годинама уназад намеравао да се бави „Јовањицом“, али нису могли да добију налог за акцију, па се „ето, догодио прекршај у саобраћају“, а потом и хапшење и заплена марихуане.

Потпредседник Народне странке је навео да је из полиције добио највећи део информација о „Јовањици“ о којима је обавестио јавност.

Алексић је истакао да се индустријска конопља у Србији узгаја на више од 500 хектара и да су процедуре за издавање дозволе за гајење те биљке веома строге како се не би догодило да неко уз индустријску конопљу засеје и марихуану, односно исту биљку која садржи само већи проценат опојног тетрахидроканабинола (ТХЦ).

„Дозволу даје Министарство пољопривреде, па је шаље МУП-у, који је дужан да провери шта је посађено и колико је посађено. Не постоји могућност да је неко, попут ’Јовањице’, добио дозволу за узгој индустријске конопље на 12 хектара, а да држава не зна да је тамо засађена марихуана. Неко из врха режима је, дакле, Колувији пружио заштиту у подршку“, рекао је Алексић.

Алексић је поновио да ни Стефановић ни председник Србије Александар Вучић, нити било ко, нису одговорили на његове тврдње да је марихуана узгајана и у подземним објектима „Јовањице“ и да је на том добро произвођено и канабисово уље са декларацијом „произведено у Холандији“, које је кријумчарено у Словенију и Македонију и тамо продавамо по цени од 349 евра по бочици.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић догодине у Београду организује еуропрајд јер тако популаризује природну породицу и рађање деце!

Вучић догодине у Београду организује еуропрајд јер тако популаризује природну породицу и рађање деце!

Шизофренија Александра Вучића видљива је свуда и на сваком кораку. Та његова шизофренија условљена биполарним …

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

Када је реч о демографији, прошла година је била поражавајућа за Србију, први пут од …

2 Коментара

  1. koja odvratna njuska ovog nosonje i kriminalca. odkud to dotumara da ovde otima, ucenjuje i pljacka.
    pozvati Gosn. Dutertea u radnu posetu na par dana a avijon mu je ko Putinov pa moze povesti i vise saradnika.

  2. Kako stvari stoje, nema čoveka iz vlasti koji nije bio u poseti poljoprivrednog dobra “Jovanjica”, neki su čistili korov, neki brali organski paradajs sa mirisom konoplja, neki pušili konoplja i šta još? Kako se pokazalo da je to unosan posao neka Skupština legalizuje proizvodnju konoplja industrijskog i indijskog i to neposredno pred izbora. Tu leži zec, biće na slobodi vlasnik uzgajivačnice organske i druge prehrane i viđeni ljudi svakodnevno bi dolazili tamo neki da rade, drugi da vide kako oni rade, treći da im preporuče inovacije, četvrti pušači bi pušili slobodno. Takođe, tržište tom robom je neograničeno u prostoru i vremenu. Bojaznost je što će više biti gladnih, jadnih i omamljenih na svetu ovom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *