fbpx

Боље да сте јој дали тих 60 милиона за промоцију Хрватске, тако Србији не би направила никакву штету!

0
(0)

Влада Србије преусмерила је 60 милиона динара, који су били намењени Републичком фонду здравственог осигурања, за међународну промоцију Србије у оквиру кампање „Србија ствара“.

Kако се наводи у последњем броју Службеног гласника, ова средства биће распоређена Kанцеларији за информационе технологије и електронску управу „ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних за међународну промоцију иновационих и креативних делатности и активности“.

„Србија ствара“ ја кампања која промовише земљу тако што „афирмише вредности савремене Србије – креативност, иновативност и оригиналност“, како се наводи на сајту те платформе.

Иза кампање стоји Савет за креативне индустрије, који је основала председница Владе Србије Ана Брнабић, а у њему седе појединци и организације из креативног сектора.

Савет разматра предлоге јавних политика и прописа везаних за развој креативних индустрија у Србији, али и помаже при одређивању приоритетних циљева и активности и подстиче комуникацију и сарадњу између сектора креативних индустрија и других грана привреде, наводи се на сајту сербиацреатес.рс.

Нова економија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Брнабићка Шиптарима поклања 2 милиона евра из буџета које пуне грађани Србије

5 (6) Србија ће донирати Албанији два милиона евра помоћи за санирање последица прошлогодишњег земљотреса, …

Чему онда служе ваши редовни контакти са припадницима хрватских обавештајних служби?

0 (0) Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да у Влади Србије нема шпијуна, …

2 Коментара

  1. „Савет за креативне индустрије“, шта све неће измислити да би узела паре.
    Волео бих кад би, кад се отрезни, изашла са објашњењем шта то значи, јер она нама са својим братом одавно прави разноразне скупе креације.
    И још нам се лудачки кези.

  2. А плагијатор што је склепао буџет, свака му част. Само да ми је знати од кога је то преписао. Да неко у овој СНС секти има части, убио би се.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *