„МК Група” добила сагласност за преузимање „Викторија групе”

„МК Група” добила сагласност за преузимање „Викторија групе”

3.7
(3)

Комисија за заштиту конкуренције одобрила је „МК Групи” стицање непосредне појединачне контроле над компанијом „Викторија Група” и њеним зависним друштвима куповином 67 процената акција, наводи се у решењу објављеном на сајту КЗК.

Бизнисмен Милија Бабовић је почетком 2019. године поседовао 45 процената акција у Викторија групи, а додатних 22,5 одсто је у власништву саме Викторија групе.

У саставу ове групе послује 12 зависних компанија. Цела група је за 2018. годину исказала губитак изнад висине капитала од 6,89 милијарди динара.

Како је „МК Група” преузела 2018. сва потраживања поверилаца према Викторија групи, Комисију је интересовало да ли је на тај начин већ стекла контролу над Викторијом, на шта је из МК-а Групе одговорено да није, већ да су у позицији кредитора.

Ефекте концентрације преузимања „Викторија групе” Комисија је испитивала на 17 релавантних тржишта производа и утврдила да МК Група није активна на седам од тих тржишта.

Комисија је закључила да ће спровођењем концентрације доћи до јачања тржишне снаге „МК Групе” хоризонтално, али неће доћи до негативних вертикалних ефеката кроз затварања тржишта ових производа, наводи се у образложењу одлуке КЗК, преноси Танјуг.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија Миодрагу Костићу: Путуј игумане!

Србија Миодрагу Костићу: Путуј игумане!

0 (0) Београд — Председник МК Групе Миодраг Костић рекао је да има боље услове …

Двери питају: Костићу, да ли си ГМО лобиста?

Двери питају: Костићу, да ли си ГМО лобиста?

0 (0) Око четрдесет активиста покрета Српске Двери, предвођени члановима Старешинства, Владаном Глишићем и Данилом …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend