МK група постала већински власник Викторија групе

1
(1)

Kомпанија МK група је саопштила да је завршила куповину 67 одсто акција Викторија групе, једне од највећих агробизнис компанија у Србији.

Интеграцијом компанија чланица Викторија групе – Сојапротеин, Викторија Оил, Викторија Логистик, Лука Бачка Паланка и ВЗС Сточна храна, МK група је стекла статус већинског власника док досадашњи акционари, Милија Бабовић и компанија Апсара остају мањински власници.

Финансијски директор МK групе Андрија Вуковић рекао је да ће богато искуство, стабилност пословања и стратешка усмереност те компаније ка имплементирању најновијих трендова у пољопривреди допринети даљем јачању и расту Викторија групе.

Он је истакао да је задовољан што је компанија чији се производи од соје и сунцокрета извозе у више од 60 земаља постала део успешне компаније као што је МK група, која је регионални лидер у аграру, банкарству и туризму.

„Поносан сам на менаџмент МK групе и на енергију коју су уложили у компликован процес аквизиције. Свесни смо значаја синергије капацитета и искуства МK групе и Викторија групе и радујемо се будућим пословним подухватима“, рекао је Вуковић.

Додао је да ће српски пољопривредници и даље у МK групи имати поузданог партнера, „спремног да уложи знање и средства, да би обезбедио пласман домаћих производа на светска тржишта“.

Извршни директор Викторија групе Стефан Бабовић је рекао да интеграција те компаније у састав МK групе може да донесе само бенефит и запосленима и агросектору у Србији, али и шире.

„Настављамо досадашњу сарадњу са нашим партнерима и кооперантима. Изузетно ми је драго што је процес аквизиције завршен и што ћемо у наредном периоду моћи да се концентришемо на даље усавршавање пословних перформанси, уз велику помоћ регионалног лидера каква је МK група“, навео је Бабовић.

Викторија група сарађује са више од 300 пољопривредних задруга и 40.000 пољопривредника, а њени производи од соје и сунцокрета могу да се нађу у 60 земаља широм света, од чега чак 80 одсто одлази на тржиште Европске уније.

Kомпанија МK група, која 35 година послује у аграру, је највећа вертикално интегрисану компанију у том сектору у Србији и једну од највећих у овом делу југоисточне Европе. Обрађује 20.000 хектара у Србији и уједно је највећи извозник житарица у Србији.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићево лудило у наставцима: Миодраг Костић на челу Путева Србије!

0 (0) Београд — Миодраг Костић, власник МК комерца, биће нови генерални директор Путева Србије, …

Прелази ли империја Ружице Ђинђић у власништво ЕБРД-а?

0 (0) У пословном систему Викторија групе нашло се шест бивших друштвених предузећа, запошљава 1.736 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend