fbpx

Младић: Лаже Турчин, пичка му материна!

0
(0)

Оптужени Ратко Младић избачен је данас из суднице Трибунала у Хагу зато што је рекао да сведок оптужбе из Сребренице, који је преживео стрељање, лаже, а док су га припадници обезбеђења изводили сведоку је опсовао мајку „турску“.

Бивши командант Војске Републике Српске, генерал Младић (70) оптужен је за геноцид над око 7.000 сребреничких Муслимана у данима пошто је ВРС, 11. јула 1995, заузела ту енклаву која је била под заштитом УН.

После два дана одсуства због мањег медицинског захвата, Младић је јутрос доведен у судницу где је сведок РМ-346 започео исказ о томе како је преживео стрељање стотина Муслимана на војној фарми Брањево, 16. јула 1995.

Због Младићевог здравственог стања, судије су, после двадесетак минута, дале кратку паузу да би оптужени могао да на неколико минута изађе из суднице. Док се враћао у судницу, Младић је гласно изговорио неколико речи, а председавајући судија Алфонс Ори (Алпхонс Орие) питао је сведока да ли се оптужени њему обратио.

„Највероватније, зато што је рекао да сам ја то све слагао, нисам сигуран да ли је за мене, претпостављам“, одговорио је РМ-346.

Судија Ори потом је наложио да Младића изведу из суднице, а оптужени је, док су га стражари изводили, на то довикнуо: „Што ме, бре, уклањаш међеде један! Ја сам рекао мом адвокату… Овај лаже, Турчин, п…а ти материна турска!“.

Позван од судија да потврди или негира да је његов клијент рекао сведоку да лаже, Младићев адвокат Бранко Лукић одговорио је да је Младић рекао адвокату Миодрагу Стојановићу да је сведок „све научио напамет“.

РМ-346 је, на питање судије, казао да је Младић рекао да је он све „измислио и слагао“. Исказ сведока настављен је пошто је Младић изведен из суднице. По одлуци већа, он ће моћи да се у судницу врати по окончању сведочења РМ-346.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како је Вучић за Хашки трибунал и НАТО шпијунирао Ратка Младића

0 (0) Још док је био генерални секретар Српске радикалне странке Александар Вучић је помагао …

Шешеља шаљу да умре у Србији!

0 (0) Драматично погоршање здравственог стања лидера радикала Војислава Шешеља приморало је Хашки трибунал да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *