Насловна / Србија / Економија / ММФ: Јефтиније гориво у Србији нам није приоритет

ММФ: Јефтиније гориво у Србији нам није приоритет

Шеф мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Србију Џејмс Руф изјавио је да сматра да акцизе не би требало да буду приоритет и да раст цена горива у последњих годину дана представља последицу раста цена нафте, а не раста акциза.

Руф је рекао да су у контексту раста привреде ПДВ и акцизе “добри порези” и да би много више ефекта имало снижавање пореза на рад или парафискалних намета.

Са оценом ММФ-а сложио се и српски министар финансија Синиша Мали, али је додао да се у Влади Србије размишља о могућностима да се акцизе на гориво ипак смање.

“Интензивно радимо с председницом Владе Аном Брнабић на томе да нађемо најбољу меру и да изађемо градјанима у сусрет и по том питању. Али апсолутно не да одговорамо на оне протесте са улица и захтеве са улица”, рекао је Мали.

Он је објаснио да се не може свака мера посматрати изоловано и да је приоритет повећање конкурентност привреде мерама које ће допринети расту приведних активности.

ИЗВОР: Бета

Актуелно

Мали са мисијом ММФ-а о циљевима за наредни период

Делегација Министарства финансија, предвођена министром Синишом Малим, састала се данас са Мисијом Међународног монетарног фонда …

ММФ одређује цену српске струје?!

ДА ли ће српска власт успети да одоли притисцима Међународног монетарног фонда да киловати у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *