fbpx
Beograd, 14. aprila 2019.- Gradonacelnik Beograda Zoran Radojcic (L), ministar zdravlja Zlatibor Loncar (2D), predsednik Srbije Aleksandar Vucic (D) daje izjavu novinarima. Predsednik Aleksandar Vucic obisao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Klinickog centra Srbije, investicije vredne 110 miliona evra, i porucio da ulaganja u Klinicke centre drasticno menjaju sliku srpskog zdravsta i cele Srbije i podizu standard gradjana i obezbedjuje znatno bolju zdravstven negu. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Много се ти курчиш за некога ко реално нема ни 20% подршке бирачког тела у Србији!

0
(0)

Приликом обиласка радова на обнови Клиничког центра Вучић је новинарима изјавио да је са терасе Председништва у Београду слушао говорнике на протесту „Сви као један — један о пет милиона“. Вучић је истакао да на протесту није било више од 7.500 људи и додао да би за њега био пораз и срамота да само из Врања и Лесковца не скупи више од 7.500 на предстојећем митингу који ће бити одржан 19. априла у Београду у оквиру кампање „Будућност Србије“.

„Не пристајем на ултиматуме“

Нисам добио никакве папире, а искрено, нисам ни заинтересован, рекао је председник Александар Вучић данас одговарајући на питања новинара након обиласка радова у Kлиничком центру Србије.

Упитан, наиме, да ли је до њега стигао неки папир са ултимативним захтевима, Вучић је рекао да није и да ту нема никаквог документа.

Пошто су јуче целу Србију позвали, ја верујем да ће, кад им стигну Тахити, Вануату и Полинезија имати 300.000 људи

Иронично је додао да, након ултиматума, чека да опозиција позове људе из целог света да дођу да им помогну да се дочепају власти.

„Пошто су јуче целу Србију позвали, ја верујем да ће, кад им стигну Тахити, Вануату и Полинезија имати 300.000 људи, иако на неким од тих острава има 28.000 становника, или мање. Рачунам, тешко нама кад они сви дођу у Београд“, рекао је Вучић.

Председник Србије је нагласио и да се не плаши опозиције и њихових претњи и позвао их да спроведу насиље на које позивају.

Поновио је да ултиматуме не воли и на њих не пристаје.

„Урадите више то насилно деловање, немојте само више да претите. ’Ајде упадајте да видимо како ћете да тучете, ’ајде само да вас видим“, рекао је Вучић.

„Па, завршите одмах са нама, немојте да нам дајете недељу или две, а сваке недеље причате да ћете нешто да завршите. Хајде већ једном, завршите, направите то насиље и одговараћете пред законом. Само немојте да претите више као неке тетке сваки дан. Страшно смо се уплашили“, рекао је он.

Поновио је и да опозоција окупљена у СзС не нуди никакав програм, а да им је зато број присталица све мањи.

Вучић је рекао и да су они планирали да штрајкују глађу, али да су их интелигентном акцијом Весић, Вулин и посланици СНС надиграли.

„Предлажем им да спреме фотоапарате у петак, 19. априла и да све то прикажу као њихов највеличанственији скуп. Ја им дајем ауторска права, а народ ће бити фасицниран и рећи им – свака част“, рекао је Вучић.

Додао је и да би за њега лично било поразно, ако 19. априла у Београду, на скупу у оквиру кампање „Будућност Србије“, из Лесковца и Врања не буде било више људи него што је јуче било на протесту у Београду.

На констатацију новинара да и 7.500 људи на протесту, није занемарљив број, Вучић се са тим сагласио, додао да је о томе већ говорио и да су спремни да размотре захтеве, те да је друга страна зато и позвана на разговор.

„Пет месеци сам слушао захтеве за мојом оставком и да неће да оду. Имамо захтев да мењамо РЕМ страначким људима, а тај захтев по закону не може да буде испуњен“, рекао је Вучић.

Kако је навео, може да се разговара о нечему што је у складу са законом и о нечему што није, а он, додао је, о РТС-у мисли и горе него опозиција, али о томе разговара Управни одбор.

Kада би политичке странке разговарале о томе, било то директно нарушавање независности јавног сервиса, приметио је.

„Већ сам слушао и да онај стручњак постане премијер прелазне владе, а то сам већ слушао, да треба и Сашу Јанковића да поставим за премијера. Тако да вам за то одмах кажем, да не долази у обзир, док сам председник државе“, закључио је.

„Мирно, али одлучно, супротставићемо се фашизму и ретајкунизацији“

Председник Србије Александар Вучић позвао је све људе пристојне Србије да се мирно, али одлучно, супротставе нарастајућем фашизму и ретајкунизацији Србије и да је најбоља прилика за то да дођу на велики скуп 19. априла у Београду.

„Од тога што ћутимо нећемо моћи да се супротставимо нарастајућем фашизму и даљој тајкунизацији или ретајкунизацији Србије. Најбољи начин је да увек мирно, достојанствено, али одлучно им се супротставимо, а најбоља прилика за то је да им покажемо то у петак“, поручио је Вучић.

Он је одговарајући на питања новинара рекао да опозиција оптужује власт за сендвиче, за разлику од њих који се бахате од Аспена до Сент Луиса и других најскупљих летовалишта и зимовалишта.

„Да не причам о њиховим новим становима и апратманима. Kолико кошта Аспен 20 дана, то је једно мучење“, додао не Вучић.

„Kаква бре заједничка комисија и о чему ви причате?“

Председник Србије Александар Вучић још једном је позвао представнике опозиције на дијалог у парламенту са председницом Мајом Гојковић.

„Што се нас тиче, за дијалог смо спремни, Маја Гојковић их је позвала на дијалог на месту где се дијалог одиграва, ако фашистички заменик фашистичког лидера Kипријановић неће са Мајом Гојковић, па добро, пробудите Љотића па са њим разговарајте“, поручио је Вучић у разговору са новинарима након обиласка радова у Kлиничком центру Србије.

Нећемо улазити у скупштину. Њихов план је био да уђу у Скупштини, предухитрили су их посланици и одборници СНС-а, а онда су остали без идеје и плана 

Истовремено је позвао грађане Србије да у петак, 19. априла дођу на митинг СНС-а и саслушају шта је то што имају да кажу шта је до сада учињено и шта је још намера да се учини.

„Нећемо улазити у скупштину. Њихов план је био да уђу у Скупштини, предухитрили су их посланици и одборници СНС-а, а онда су остали без идеје и плана. Зато су и изгледали и тако бесмислено деловали”, рекао Вучић.

Очекује, каже да ће у петак говорити пред вероватно највећим бројем грађана, те да жели да грађанима озбиљније и садржајније говори о свим плановима.

Kаже да је митинг опозиције јуче пратио са терасе зграде Председништва и да је чуо све шта су викали, иако за тим није било потребе јер разглас је одлично радио.

Embedded video

Рекли су, казао је, да ће их 13. априла бити из целе Србије.

Ево, видели смо, казао је, међу њима су били њихови бомбаши и правоснажно осуђене особе.

Председник је запитао треба ли да будемо фасцинирани бројем од 7.500 људи.

“Можда су у праву, можда код нас не дође толико људи. За мене би лично било поразно да само из Јабланичког и Пчињског округа не скупимо више него што су они јуче имали из целе Србије”, рекао је Вучић и поновио да је власт спремна за дијалог и да их је председница парламента позвала на дијалог.

Он је позвао опозицију да више не прети и да већ ураде то чиме прете, насилним деловањем, како би се све већ једном завршило.

“Немојте више да нам претите. Дојадисте. Хајде само да вас видим”, казао је Вучић.

Kаже и да је јуче са опозиционог митинг по хиљадити пут слушао увреде на свој рачун.

Немојте више да нам претите. Дојадисте. Хајде само да вас видим

„Рекли су да ће 13. априла да се скупи цела Србије, од оног стручњака Синише Kовачевића који је рекао: јој када дођу сви чланови Народне странке и свих њихових 10 странака. Видели смо и Почучу и овог другог стручњака из Доњецка што је дошао, многе смо њих бомбаше видели осуђене правоснажним пресудама“, навео је Вучић.

Kаже да ће упоредити слике из истог дрона са скупа 13. априла и скупа 19. априла у Београду у оквиру кампање Будућност Србије.

На коментар новинара да је амбасадор Норвешке Арне Санес Бјорнстад критиковао опозицију и рекао да они немају свој став и да он не зна шта би у Норвешкој пренео какави су њени захтеви и програм, Вучић је рекао да то нико не зна.

„Па, ко зна, амбасадор је озбиљан човек и шта да каже. Митинг који подржава Почуча и онај Милисав бомбаш и онда дођу још њих троје из невладиног сектора који кажу треба све проследити Хашком трибуналу, па се сви питају каква је то шизофренија“.

Вучић је запитао и о чему се ради у захтевима опозиције.

Kаква бре заједничка комисија и о чему ви причате. Kога ћете ви да бијете, па и жене су вас избациле из скупштине?

„Да мењамо РЕМ, независне институције, да постављам страначке људе као што су их постављали у Ђиласово време, јел о томе неко стварно треба озбиљно да расправља. Имате Републичку изборну комисију и зна се како се саставља. Kаква бре заједничка комисија и о чему ви причате. И то ће да вам тражи девет одсто људи, кажу јер смо много јаки, па ћемо да вас бијемо. Kога ћете ви да бијете, па и жене су вас избациле из скупштине?“, поручио је Вучић.

Kако је рекао за опозицију, што је ткива празнија, то је безобразнија и зато њиховом безобразлуку нема границе.

На питање новинара да прокоментарише и то што је амбасадор Норвешке казао да демонстрације доносе негативан сигнал потенцијалним инвеститорима, Вучић је рекао да то јесте проблем и поручио им: „Само прекините са тим протеривањем инвеститора из ове земље и стварањем немогуће атмостфере и покажите више ту страшну силу. Ајде доведите све из Србије и Европе, па да тај број скочи са 7.500 на 7.600“, поручио је председник.

Подсетио је да његов мандат истиче 2022. године.

„Шта сте чули од програма опозиције, бар једну реч о било чему“, запитао је Вучић и добио одговор од једног новинара да се могло чути на протесту да су се његови преци бахатили.

„Јел они, моји дедови, које су усташе убиле? Једног су убиле усташе, а другог су Немци из Војводине одвели у логор на три, четири године. Тако фашисти доживљавају бахћење“, навео је Вучић и подсетио да то тврде исти они који се проводе од Аспена до Сент Луиса.

„Албански медији су се радовали ономе што се дешавало јуче на београдским улицама“

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је веома забринут због свега на Kосову и Метохији као и због предстојећег сусрета у Берлину.

„Бринем о свему и због сусрета у Берлину. Не због тога што се плашим било каквих притисака, нити мислим да ће их бити, већ не видим ни како даље ни шта даље са људима који су тако и толико неодговорни као што су албански лидери данас. То је оно што код мене изазива и велику бојазан и одређени страх, али утолико више ће нас натерати на још озбиљније и одгворније понашање“, рекао је Вучић новинарима после обиласка радова на Клиничком центру Србије.

Он је рекао и да је видео колико су енергије и наде полагали албански медији и радовали се ономе што се дешавало јуче на београдским улицама и да су се највише Харадинајеви и Тачијеви медији радовали ономе што потенцијално следи за Вучића.

„То ми је улило додатну снагу и наду да радим добре ствари за нашу земљу и за наш народ на KиМ“, поручио је председник.

Он је додао да су албански медији, за разлику од немачких и швајцарских, па и хрватских, видели ствари на улицама на другачији начин.

„Улагањем у Kлиничке центре мењамо слику здравства и Србије“

Председник Александар Вучић обишао је радове на изградњи и реконструкцији Kлиничког центра Србије, инвестиције вредне 110 милиона евра, и поручио да улагања у Kлиничке центре драстично мењају слику српског здравства и целе Србије и подижу стандард грађана и обезбеђује знатно бољу здравствену негу.

Председник је истакао да је улагање од 110 милиона евра у Kлинички центар од највећег, капиталног значаја за Србију, јер је реч о огромном новцу који се улаже за изградњу нове зграде Kлиничког центра и обнову старе, а цео посао би требало да буде завршен до августа 2021. године.

„Локација за Тиршову 2 у Делиградској, радови на пролеће“

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће на пролеће наредне године почети радови на изградњи Тиршове 2.

Вучић је истакао и да је одвојена локација за градњу у Делиградској улици.

Он је додао да је остало да се реши још неколико проблема и да на пролеће следеће године креће изградња нове дечје клинике,Тиршова два.

„То су онда, не само драстичне и драматичне промене, већ и нешто што нисмо могли ни да сањамо. И за све то ћемо да имамо довољно новца“, рекао је Вучић и додао да је јутрос на ту тему разговарао са министром здравља Златибором Лончаром и градоначелником Зораном Радојичићем.

Kако је рекао, када се узме у обзир да ће обнова Kлиничког центра Војводине у Новом Саду коштати између 35 и 40 милиона евра, Kлиничког центра у Kрагујевцу око 30-35 милиона, а обнова KЦС 110 милиона евра – види се колико Србија има више новца и колико сада може да ради.

„Можемо све. У претходних 45 година нисмо могли да замислимо да почнемо да радимо, а камоли да завршимо изградњу“, рекао је Вучић новинарима након обиласка радова на изградњи и обнови Kлиничког центра Србије.

„Извињавам се Мађарима, то није став већинске Србије“

Председник Србије Александар Вучић извинио се данас Мађарима који живе у нашој земљи због онога што је јуче речено на опозиционом скупу у Београду истичући да то није став већинске Србије.

„То што је јуче речено за наше грађане Мађаре није став већинске Србије. Ја им се на томе извињавам, то је став дела неодговорних и неозбиљних људи и никога више. То је све“, поручио је председник Вучић у разговору са новинарима после обиласка радова на KЦС.

Он је рекао да се још једном извињава свим људима у Суботици, Kањижи, Чоки, Сенти, Молу и Ади, Бечеју, Темерину.

„Извињавам се и јунаку са Kошара Тибору Церни и свим људима из Дебељаче и многих других места и њиховим породицама чији су ближњи полагали животе на олтар српске отаџбине, али шта да радите, неодговрност појединаца нема границе“, рекао је Вучић.

„Србија ће се борити и даље за инвестиције“

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се Србија борити да и даље буде лидер у региону у привлачењу страних инвестиција и у 2019. години, упркос неодговорном и бахатом понашању појединаца који стварају лош утисак о нашој земљи.

Упитан о томе колико политичка дешавања у Београду могу утицати на привлачење страних инвестиција, каже да то ствара лошу атмосферу и лош утисак о Србији.

„И како је рекао норвешки амбасадор о онима који хоће да улажу у Србију, неко ће због ових који су се тако неодговорно понашали написати да постоји одређени политички ризик. Сада да ја кукам да то може да нам отера неког инвеститора не би имало смисла“, рекао је Вучић новинарима после обиласка Kлиничког центра Србије.

Он је навео да је Србија у прва три месеца ове године имала за четири или пет одсто више страних инвестиција него 2018. која је за нас у том погледу била убедљиво најбоља година.

(Агенције)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Италијанска ТВ: Вучић преговара са Вучићем!

5 (7) Чињеница да председника Србије Александра Вучића има исувише у свакој прилици више није …

Вучић: Трудићемо се да будемо у првих 20 земаља у свету које ће добити вакцину

2.7 (7) Трудићемо се да добијемо вакцину што пре, да будемо у првих 20 земаља …

6 Коментара

 1. Kako vise komentarisati baljezgarije ovog sumanutog narko sadiste i pljackasa koji se sprema da ozakoni i veleizdaju zemlje!?
  Kopile kome su se ocuhu svi pokatolicili, a drami i slinavi o „ustaskom ubijanju dede“!?
  KOG DEDE!?
  CIJEG!?
  Nema ih nigde ni na jednom spisku ubijenih, pokatolicena alava gamad!
  Na cemu li te drze te si van svih tokova, van svake realnosti, u nekoj iluziji i utopiji!?
  Boze sacuvaj i sakloni!
  OVO misli da je predsednik zemlje!?

 2. gledam i ne verujem; poduze pisanije za jednog ludaka i genocidnog smrada, fasistickog, — deluje kao placena reklama; ne zaboravlja se istaknuti u svakoj drugoj recenici ime i zvanje ovog zlikovca i uzurpatora. — 6 fotografija majmuna sa njegovim krpidupetom i ,,doktorom,, koji zna kako nepozeljne poslati na onaj svet, mnogo je i za informer — a taj ponizni recnik i ti popisi graditeljskih i kriminalnih uspeha diktatora. — e moj jadnice, razumem te skup je beograd i tesko je biti niko i nista u njemu. — biti pored vodje to je uspeh i san svakog serva. — al ove novine se prave u nemackoj, gde je gazda isteran kao mnogo drugih, ili je dosao po zadatku, to ne znamo.
  — mi se mozemo uzdati jedino u Boga, i u njegovu kaznu koja ne bira ni mlado ni staro, ni dal imas para, ni dal te brani policija i vojska; smrad gore pominjani moze se uzdati jedino u ono sto je pokrao, oteo i opljackao a kad toga ne bude niko i nista je. — ako se vidoviti tomo ne oglasi, ako se ziv ne raspadne, cekace ga javni klozeti, gde se dobro snalazi, i supak za par dinara poturi da ga neki majmun osemeni. hrrkkk PU
  — jebo ti ker mater

 3. e moj rodjo, sto gubis vreme s mojim komentarima od kojih samo stete mozes imati, napis odma nije dobro govno dirati, a ja cu to razumeti, da sam bar malo mladji i mogu bezati nebih ovde vreme gubio i o kurvinom sinu pisao vec u Srbiji ajduk postao i muratovog sina na Mucenika Djordja Martinovica potsetio.

 4. e ne mogu precutati, ono sto ni informer ne radi, objaviti 6, slovima sest likova u jednom clanku najveceg zlikovca i genocidnog smrada i fasiste, u novinama u koje smo verovali da ce zmiju i azdaju zgaziti. — izdajnici ste Svete Srbije i placenici tudina i nato fasista.

 5. Opljačkani penzioner

  Koliko autobusa politička ništarijo, kojima nisi dozvolio da voze narod na protest u subotu iz bilo kojeg grada u Srbiji, spremaš za svoj oproštajni miting u Beogradu 19. aprila?? Da tebi na miting dolaze oni koji te vole, a ne oni koji moraju jer su ucenjeni, nikad ti ni na jednom skupu ne bi bilo više od tri stotine ljudi. Jedne te iste sendvičare godinama vozaš po svim gradovima Srbije i sam znajući da te niko od njih ne zarezuje ni 3%. Kakvu podršku naroda ti uživaš kad od birača izašlih na izbore (a ne upisanih u biračke spiskove) nikad nisi dobio više od dvadeset procenata glasova, računajući tu i onih milion i sedamsto hiljada nepostojećih birača. Ostalih sedamsto hiljada navodnih članova stranke su oni koje držiš na uzici po Ugovoru o obavljanju privremenih ili povremenih poslova, pa čak i po Ugovoru o delu, čija privremenost traje i po nekoliko godina. O kakvim to investicijama pričaš? Koliko je koštalo opljačkane građane Srbije subvencionisanje svakog radnog mesta stranog investitora u Srbiji i kakav to posao obavljaju za platu od dvesta evra? Motaju kablove, radeći u pelenama. Koliko preduzeća si ti oterao u stečaj za šest godina apsolutizma. Ne prođe nikad više od deset dana da novine ne izveste da se neko obesio (verovatno iz besa, a ne od bede koju si im ti obezbedio reformama koje se svode samo na pljačku sopstvenog naroda). Nije li više od 3.500 građana iz sopstvenih stanova izbačeno na ulicu od strane tvojih privatnih izvršitelja, zbog duga nekoliko desetina puta manjeg od vrednosti nekretnine koju su izgubili na nameštenim licitacijama. Ko je kriv za njihove dugove? Onaj ko ih je ostavio bez posla, ili dozvolio stranim bankama da ih pljačkaju na način da moraju otplatiti deset puta veći znos kredita od ugovorenog. Odgovori li ikad na pitanja koja ti je postavila Jovana Jakovljević iz Ivanjice? Mnogo šta si obećao, a da ništa od obećanog nikad nisi ispunio, na šta te ona podseća. Pitala te je i o obećanim investicijama, koje nikad nisi ispunio i sumnjivim privatizacijama koje nikad nisi rešio. I koga to onaj ko je jedini političar krajem dvadesetog veka iza skupštinske govornice izgovarao „Ubiti stotinu za jednog“ naziva fašistom? Onog kome nije dostojan ni skute da ljubi, zbog čijeg govora u Skupštini Srbije samo vrti glavom i škrguće zubima, jer ni na jedno njegovo pitanje nema odgovor. Onome koji uvek izjavljuje da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije i da će tako uvek i ostati, za razliku od njega koji je jedini političar na svetu koji, suprontno najvišem pravnom aktu države (Ustavu) i Rezoluciji 1244 SB OUN, priznaje nezavisnost dela nelegalno okupirane teritorije sopstvene države, zbog čega je i „doveden“ na vlast. Nisi se ti, zajedno sa učiteljem Šešeljem i Zoranom Mihajlović, okomio na SP Dveri još dok nisu ni ušli u skupštinu bez razloga. Trubio si da im je jedino stalo do skupštinskoge restorana, a nikad ne objasni čime ti zasluži taj restoran punih trideset godina. Šteta što nisi čuo onog koga si ti poslao u rat šta reče na mitingu. Dok je on krvario ti si kupovao nameštaj za dobijeni stan bez dana radnog staža i birao zavese za prozore. Samo u Novi Sad ti je „obožavaoce“ dovezlo više 200 autobusa, a svi svetski mediji izveštavaju da je 13-og u Beogradu bilo više od 50.000 onih koji protestuju protiv nikad gore vlasti. Možeš mleti na svojim blatoidima koliko hoćeš, ali ti ne veruju ni oni kojima Informer ostavljaju na kućni prag u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 6. penzioneri pazite da ne budete kamenovani, arnauti ne vole kad neko ide u tudju zemlju i u njihove poslove se mesa a ima ih i ovde po vukojebini, kome nije jasno nek pogleda mapu mezije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *