понедељак , 30 новембра 2020

Монтенегринске УСТАШЕ не отварају границе Црне Горе само са Србијом и Републиком Српском

5
(1)

* Влада Душка Марковића тврди да се повиновала критеријуму Института за јавно здравље: највише 25 инфицираних короном на 100.000 становника

* ФАКТИ: Ово је уперено против Срба – и у Србији, и у Српској, и у Црној Гори. Није против ФБиХ са којом се Црна Гора формално и не граничи. А да ли је ово добро? За српску ствар – јесте! Колико год не изгледало тако. Добро је што овакви режими не знају ни шта је за њих добро. Добро је што режим Ђзкановић-Марковић еволуира ка Хрватској-2 и Секули Дрљевићу… Хрватска-1 данас игра суптилније јер зна да би отвореном и милитантном србофобијом нанела штету свом туризму…

____________________________________________________________________

ЦРНОГОРСКИ премијер Душко Марковић саопштио је да је Црна Гора одлучила да у првим данима јуна отвори границе са низом земаља, али су оне остале затворене за Србију и Републику Српску.

Према црногорским медијима, Марковић је најавио да ће 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Критеријум за најављено отварање границе прописао је, како је навео црногорски премијер, Институт за јавно здравље, а то је да земља има, како преносе јавни сервис и портал ЦДМ, најмање 25 оболелих на 100.000 становника, уколико није грешка и ако није мислио на највише 25 оболелих на 100.000 становника.

„Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити посебна тестирања, сви ће добити јасна упутства шта их очекује у земљи и које прописе морају поштовати“, рекао је премијер Црне Горе и изразио наду да ће отварање бити у интересу црногорског туризма.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПРЕЖИВЈЕЛА 42 ДАНА У ЈАМИ НА ДИНАРИ: Преминула српска хероина Милица Маљковић

5 (6) Милица Маљковић, рођена Бошковић, родом је из Доњих Рујана код Ливна. На православни …

Народне страже одбраниле Сињајевину од НАТО солдатеске (видео)

5 (1) Црногорска војска није се данас појавила на најављеној војној вежби која је требало …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend