Загорка Доловац , фото П.Милошевић

Тепић Интерполу пријавила нестанак републичког јавног тужиоца Загорке Доловац!

5
(7)

Учинила сам озбиљан искорак и јутрос сам Интерполу пријавила нестанак госпође Загорке Доловац, рекла је народна посланица и потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Мариника је прочитала писмо које је упутила генералном секретару Интерпола Стоку.

– Обраћам вам се као забринута народна посланица због основане сумње да је Републички јавни тужилац наше државе нестала. Сигурна сам да би госпођа тужилац, као први човек тужилаштва, да је све у најбоље реду, ревносно и свакодневно обављала свој посао у земљи као што је Србија, која се дави у миту и високој корупцији, на црним је листама других држава и институција због прања пара, а трговина утицајем и организовани криминал су правило, а не изузетак, о чему сведоче бројни међународни извештаји, између осталог и годишњи извештај Европске комисије о напретку Србије. У исто време, моји суграђани најмање поверења имају у правосуђе, јер у Србији нису једнаки пред Уставом и законом, већ правда, тачније поштеда, зависи од партијске књижице које имају и везама са режимом. Али ње нема. Ни пред јавношћу, ни пред парламентом, ни пред струком, ни пред грађанима у чије име ради – написала је Тепић.

Као народна посланица пре тачно две године, 26. априла, упутила сам исто званично питање и ресорном министру Небојши Стефановићу, каже она, додајући да до данас одговор није добила.

„Тада сам питала да ли је госпођа Доловац уопште жива“, напомиње Тепић.

– С обзиром да је наше национално Републичко јавно тужилаштво Србије кључно у правосудно систему државе, а због обезглављности постало је уско грло у заштити права грађана, државе, Устава и закона, молим вас да разумете моју основану забринутост да наша тужитељка није својевољно физички, онемогућена да ради свој посао, јер је напросто годинама нема. Очекујем хитну рекацију, јер на њене одговоре чекају и убиство Оливера Ивановића и убиство Станике Глигоријевић, у којој је учествовао високи функционер СНС Зоран Бабић. На њене реакције чека и нелегални објекат на Панчићевом врху који нико не сме да сруши и жандари са лажним сведоцима у корист брата Синише Малог и Александра Вучића на Паради поноса 2014. године, као и оштећени грађани у српско-арапским пословима приликом приватизације ПКБ, Београда на води, и Александар Обрадовић у до сада најгласнијој афери Крушик – закључила је Мариника Тепић.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тепић: Владиним авионом на Скијатос ишла и Брнабић

4.8 (9) Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић саопштила је данас да је упутила …

Kо је и зашто летео државним авионом на Скијатос што је народ коштало преко 25.000 евра!

4.8 (16) Мариника Тепић: Дачић је очито злоупотребио државни авион за седмодневни боравак у Анталији. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend