понедељак , 23 новембра 2020

Можемо ми Преосвећени и у катакомбама да се молимо Господу ал који ћете нам онда ви и Синод?

4.3
(6)

„Лепо је доћи на велике празнике у цркву, али ово је изузетан моменат у нашему животу и можемо се Богу молити и у своме дому“, рекао је патријарх Иринеј, који је препоручио народу да прихвати оно што кажу људи од струке, да се тих упутстава придржава.

Ове године ћемо прославити посебно Васкрс, у посебним условима, рекао је поглавар Српске православне цркве у интервјуу за празнично издање Блица.

„Препоручујем нашему народу да прихвати оно што кажу људи од струке, који познају проблем који нас је снашао. Да се тих упустава придржава. Лепо је доћи на велике празнике у цркву, али ово је изузетан моменат у нашему животу. Можемо се ми Богу молити и у своме дому, у тој домаћој цркви, рекао је патријарх Боље је у дому своје мисли и своје жеље и своје срце упутити према цркви, него бити у цркви, а не знам о чему другом мислити. Ово је прво много боље, указао је он. Наравно, све ће ово проћи, па ћемо се молити Богу и у нашем дому и у црквама“, закључио је патријарх Иринеј.

Додао је да СПЦ прихвата „став људи који су упућени у проблематику и у материју“ и то ће поштовати.

(Фонет, Блиц, РТС)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лонгин, Иринеј и Максим на сигурном путу раскола и то уз патријархов благослов

4.5 (11) Јавна је тајна да је Мирослав (Иринеј) Гавриловић пре десетак година приграбио више …

Марко Јакшић: Апсурдно је да патријарх подржава Вучића

5 (7) Нажалост, патријарх Иринеј даје бланко подршку Александру Вучићу, а сви знамо да је …

3 Коментара

 1. Милан Топлица

  „Можемо ми Преосвећени и у катакомбама да се молимо Господу ал који ћете нам онда ви и Синод?“

  Интересантан ми је наслов ! Ја см неки ко већ низ година ( не знам тачно колико) пратимм овај портал и периодично коментаришем као и сада овом вешћу односно насловом. Такође са верујући и то не формални врћ суштински, такође морам да напоменем да сам мирјанин који је редован и константан да не кажем ревносан.
  2014 године сам престао да одлазим на богослужења у СПЦ а због екуменизма, папизма…односно због апостатије и декаденције па тако да је ова моја одлука се и колико данас показала исправном.
  Богу слава и хвала који ме је упутио и показао Епархију рашко-призренску и косовско-метохијску у прогонству, овим не рекламирам никаога нити позивам, свако морам да понаособ донесе одлуку ком ће се царству приклонити . Данас у периоду овог вируса СПЦ односно синод показао да су недостојни јер су следили пут отпадништва и стали су на страну прогобитеља Христове цркве , на жалост или на срећу, сви ми пред самим собом и пред Богом смо показали колико верујемо или не верујемо Богу !

 2. pope brdjanine cupavi, pastire ogrnut u runo ovcije, vidi ti se njuska vucija a stado jaganjaca ti se smanjuje.
  satani sluzis a on voli presedavati sednicama sinoda i videti sebe ko naseg pastira i od tebe veceg.
  vrati se u tvoju vidovu jarce da cuvas i kamile, da se spases od kozojebaca u carstvu njihovom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend