fbpx

Можемо само да сањамо плате наших велеиздајника

0
(0)

Благо нашим политичарима, тачније функционерима! Они немају проблем типа „чега ћемо морати да се одрекнем, да бисмо преживели овај месец“. Разлог томе су фантастичне месечне зараде које се крећу од око 100.000 па до невероватних 715.000 динара!

Лојалност странци и сналажљивост довела их је до тога да обављају и по пет функција, због чега су и њихова примања већа од председничке плате.

У ту групу спада рецимо Оливер Антић (344.821 дин.), саветник председника Србије, а међу плаћенијима је и председник општине Апатин Милорад Смиљанић са 179.049 динара, који ето прима плату већу од премијерске.

[quote]

Добростојећи пензионери посланици

Не заостају ни пензионери посланици. Добре пензије и посланичку плату примајуКонстантин Арсеновић из ПУПС-а (228.926 дин.) иДрагољуб Мићуновић из ДС-а (214.000 дин.).

[/quote]

 

Да се лепо живи од политичке плате показао је и Милорад Кркобабић (275.847 динара), који је директор ПТТ-а, посланик у Скупштини и одборник у београдском парламенту.

Више стотина хиљада месечно зарађује и војвођански премијер Бојан Пајтић (306.688 дин.)

Висока примања има и Вук Јеремић, председавајући ГС Уједињених нација, а његова месечна зарада исплаћује се из српског буџета (715.780 дин.). Иако има вероватно најнижу гувернерску плату у региону Јоргованка Табаковић за српске прилике има астромонска примања (551.047 дин.).

Иначе, председник Србије има месечна примања од 150.000 динара, премијер Ивица Дачић зарађује 172.488, док први потпредседник Владе Александар Вучић има месечну плату од 108.912 динара, пише Блиц.

 

Блиц

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ се жали на повећане цене, неисплаћене зараде, рад тржног центра

0 (0) Београд — На новоотворени број телефона за пријављивање незаконитости током пандемије коронавируса грађани …

Плата у ванредном стању: Шта радници у Србији могу да очекују?

4.1 (9) Да ли ће радници у Србији и како добити плату зависи да ли …

Један коментар

  1. @srbijadanas И њих и… аутономаша посланика… http://t.co/vOnQUj50Fd Посебно ми је "мио" лезилебовић Чанак који никад присутан а плата иха

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *