На данашњи дан 2013. године, син Жељка Митровића је усмртио АНДРЕУ БОЈАНИЋ (видео)

На данашњи дан 2013. године, син Жељка Митровића је усмртио АНДРЕУ БОЈАНИЋ (видео)

На пешачком прелазу у Устаничкој улици, Митровићев син ју је “покосио” џипом БМW X6 вредним око 100.000 евра, а потом побегао са места несреће. Побегао је код оца, Жељка Митровића.

Чињеница је да је Андреа прелазила улицу на црвено светло, али је и чињеница да се возило кретало брзином већом од дозвољене и да је починилац побегао са места догађаја.

Портал раскрикавање.рс детаљно се бавио срамним судским поступком који је уследио, а који ће ући у анале људске срамоте и бешчашћа. Наиме, Александар Митровић осуђен је првостепеном пресудом на годину дана кућног затвора.

После бурних реакција јавности Апелациони суд је почетком 2020. године поништио пресуду и наложено је поновно суђење. За четири године суђења било је четири вештачења, а највише спорења било је око тога којом брзином је Митровић возио и да ли је Бојанић улицу претрчавала или не.

У поновљеном поступку, млади Митровић је у октобру прошле године осуђен у Првом основном суду на 11 месеци кућног затвора, као и забраном управљања возилима Б категорије у трајању од годину дана.

Син власника Пинка избегао суд, Андреин очух одбрусио судији

У априлу ове године, Апелациони суд почео је разматрање жалби на пресуду Првог основног суда.

Један вештак је чак и навео непостојећу повреду на њеној нози као аргумент да је трчала. То би, према речима стручњака са којима је Раскрикавање разговарало, била олакшавајућа околност за Митровића.

Олаксавајућих околности је у овом процесу било неколико – чињеница да је покојна Андреа улицу прелазила на црвено, затим то што Митровић није раније осуђиван, као и да је у време несреће имао 19 година.

Уз вештаке, кључну улогу у изрицању казне, по којој живот једне девојчице вреди годину дана наногице дало је тужилаштво. Наиме, оптужница за дела за која се Митровић терети ублажена је тако што се тврди да је до несреће дошло из нехата за шта је прописано максимална казна од годину дана затвора.

У првом налазу које је у фебруару 2014. израдио вештак судске медицине Бранимир Александрић са двојицом саобраћајних инжењера, наводи се да је Митровић возио око 65 километара на час, као и то да је Андреа Бојанић претрчавала улицу.

Своје тврдње да је Бојанић претрчавала улицу Александрић је поткрепио тиме што је практично фалсификовао обдукциони налаз. Односно у свом вештачењу навео је да је Бојанић имала повреде на потколеници, а којих заправо нема у записнику након обдукције.

Тадашња тужитељка Милена Божовић затражила је поништај вештачења, али и Александрићево званично изјашњење у овом случају.

– Интегритет вештака је доведен у сумњу и медицинско вештачење које постоји у списима предмета је комплетно ништаво. Оно што је у његовом налазу потколеница – у обдукционом записнику је подлактица. И на фотографијама се види да повреда које Александрић наводи нема – казала је тада Божовићева.

Овакви као ја се не свете: Порука оца прегажене Андрее

Унапређена судија која је судила сину Жељка Митровића

У званичном изјашњењу Министарству правде Александрић је рекао да је пермутовао повреде, пише у документацији у коју је Раскрикавање имало увид.

Да ли је због тога сносио било какве последице није познато, али се Александрић и даље налази на листи судских вештака.

Међутим, четири године касније, четири професора са Факултета техничких наука из Новог Сада дошли су до другачијих налаза. Анализом видео снимка саобраћајне незгоде утврдили су да је Митровић возио око 80 километара на час, као и то да се не може са сигурношћу тврдити да је Бојанић претрчавала улицу.

У вештачењу професора из Новог Сада такође се наводи и да је Митровић могао да избегне трагедију да је возио прописаном брзином од 50 километара на час. Такође, навели су и да је Андреа Бојанић због преласка на црвено светло изазвала опасну ситуацију, као и да је Митровић томе допринео брзом вожњом.

У вештачењу судске медицине које је израдио Зоран Станковић наводи се да је смрт Андрее Бојанић наступила моментално због вишеструких повреда главе. Тело покојне Андрее одлетело је 29 метара од места на ком је Митровић налетео колима на њу, а од силине ударца су јој спале патике и чарапе које је носила тог дана.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

Када је реч о демографији, прошла година је била поражавајућа за Србију, први пут од …

Срби не могу на КиМ са својим таблицама, а Вучић гради ауто-пут до Албаније!

Срби не могу на КиМ са својим таблицама, а Вучић гради ауто-пут до Албаније!

Др Дејан Мировић, између осталог и аутор књиге “Бриселски споразум: хронологија и последице” објашњава за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *