fbpx

На захтев НАТО „Пријатеља“: Спрема се уништавање 4.000 тона оружја Војске Србије!

0
(0)

Београд – Скупштински Одбор за одбрану и унутрашње послове дао је сагласност на потврђивање споразума Србије и Организације НАТО за подршку и набавку (НСПО) о сарадњи у области логистичке подршке, који је потписан септембра 2015. године.

Споразум представља правни основ за успостављање односа у области логистике, речено је у среду на седници тог скупштинског тела.

Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић рекао је да је Србија приступањем Програму НАТО „Партнерство за мир“ исказала интересовање и за учешће у мултинационалним операцијама, а да се споразумом, поред осталог, смањују трошкови за учешће Србије тим операцијама.

Ступањем у уговорни однос са том организацијом испунили би се претходни услови за увећање ефикасности логистичке подршке, а уједно смањили трошкови ангажовања у мултинационалнм операцијама и достизања интероперабилности оружаних снага са снагама држава-чланица организације северноатлантског уговора и партнерских држава.

Ђорђевић је навео и да ће се потписивањем споразума створити правни основ за уништавање вишка убојних средстава у Техничко-ремонтном заводу Крагујевац, где је предвиђено уништавање око 4.000 тона убојних средстава.

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ево како да бесплатно набавите оружје у Србији (видео)

4.3 (3) Док су се грађани САД, али и неких других земаља, наоружавали у куповали …

Аустрија на границама распоређује војску

4.8 (5) Припадници резервног састава аустријске војске од сутра после подне први пут у историји …

Један коментар

  1. Neznam bas koliko smo mi to pametni da bi pristali na to. A mozda bi trebalo isto to nasa ministarstvo da se malo pretrese iutvrdi ko sa kim tu za koju cenu suruje. Verujem da ce se neko dobro obogatiti ako vec nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *