Најава нове напредњачке екипе послушника и чмарољубаца

5
(1)

Редовне а неиспуњене најаве чишћења Српске напредне странке од оних који својим понашањем штете угледу партије и у јавности не остављају пожељан утисак скромности имају за циљ и одржавање дисциплине међу чланством и функционерима.

Осећај да увек постоји неко ко је спреман да ускочи на ваше место и буде послушнији и дисциплинованији један је од главних стубова страначке дисциплине.

Међутим, политички аналитичар Бобан Стојановић процењује да ће овог пута део људи бити склоњен јер афере испливавају готово свакодневно. А лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић пак сматра да ће „једина промена бити да олош из сенке стави пред рефлекторе, а олош који је пред рефлекторима био, избаци у други план“.

Стојановић сматра да сталне најаве промена и реформи унутар странке јесу у функцији дисциплиновања, али верује да је кључ дисциплине – корист коју свако од чланова и функционера има и жеља да задржи свој положај и утицај.

– Знају да ако желе да остану, да морају да буду послушни, понекад и увлакачи, али дисциплина и непостављање питања се подразумевају. Свако гледа свој интерес. Верујем да постоје личне унутрашње борбе за већи утицај, али то мора да остаје унутар партије и где се партија не напада, нити се постављају било каква питања о људима изнад себе у хијерархији – наводи он.

Kако додаје, део људи Вучић жели да замени, пре свега да му не испливавају афере готово свакодневно.

– И жели да покаже већини да су лако замењиви и да су ту где су искључиво због њега – сматра он.

Трифуновић пак Вучићеве најаве види као лагање односно као покушај обмане чланова СНС.

„Вучић прича да ће да почисти Главни одбор, да му требају нови, некомпромитовани људи и да ће довести нове. У преводу, ова екипа коју је користио да народ мрзи њих, а не њега је почела превише да заудара. Њихов задах почео је да му се лепи на ревер, а с друге стране, по принципу штапа и шаргарепе покушава да пружи наду својим, уморним, годинама мобингованим члановима, који ботују, трпе малтретирања, трпе возикања по митинзима и уцене док једу бајате сендвиче, да ће можда ипак све то што су трпели имати вајде, да ће можда ипак доћи на неку функцију. Наравно, као и увек он лаже“, оцењује Трифуновић и напомиње да ће „једина промена бити да олош из сенке стави пред рефлекторе, а олош који је пред рефлекторима био, избаци у други план“.

Пише: Лидија Валтнер, Данас.рс

фото: ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поглавник Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији

5 (2) * Поводом захтева хрватске мањине да више учествује у власти у Србији, Вучић …

Напредне економске убице јавно признају да економску политику Србије води ММФ

4.2 (5) МЕЂУНАРОДНИ монетарни фонд дао је зелено светло за повећање плата у јавном сектору …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend