„Напоље Антихристи са Свете Горе“

0
(0)

Испред манастира Дохијар јуче су се завиориле црне заставе са црвеним натписом: „Напоље Антихристи са Свете Горе“. Овај гест је изазвала најава посете грчког премијера Ципраса Светој Гори.

Премијер Ципрас би требало да се састане са цариградским Патријархом у манастиру Пантократор, који приређује освећење обновљених конака. Велики број светогорских манастира је отказао своје присуство на овој свечаности управо због доласка премијера. Манастир Ксиропотам је чак и написао свој став да премијеру не треба дозволити посету Светој Гори.

Црне заставе у Дохијару

Црне заставе се иначе у Грчкој користе као знак протеста, пре свега према државној политици односно власти. Тако нпр сви којису пролазили кроз Стагиру, Стратони, Стратоники могли су да виде црне заставе покрај пута у знак протеста због најављене изградње рудника злата у том крају, који би здрваствено угрозио локално становништво.

Пријатељи манастира Хиландара

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ципрас: За Грчку је најбољи развојни фундамент – стратешко партнерство са САД

0 (0) ГРЧКИ и амерички народ деле исте вредности, стратешко партнерство две земље најбољи је …

Антихришћанска окупација Србије и забрана родитељских протеста

0 (0) ОКУПАЦИЈА У ИМЕ АНТИХРИСТА Ово у чему ми живимо је антихришћанска окупација Србије. …

2 Коментара

 1. Шта антихристи траже на Цветој Гори? Никако им дозволити да дођу јер смрадови
  где год дођу све загађују … Фуј смрадови !!!

 2. Лопов виче „држите лопова“.

  Господ Исус Христос рекао је: „Сазидаћу Цркву Своју и врата пакла неће је победити“ (Мт. 16, 18).
  Несумњиво су ове дивне речи истините.А под вратима пакла су Свети Оци сматрали јереси.Тако да,како то да „светогорцима“ смета Ципрас,а не смета им јеретик Вартоломеј?Како то да им не смета што се моле са расколницима новокалендарцима,са новопасхалцима газећи на тај начин Свето Предање и потпадајући под анатеме Светих Отаца због тога?!?Како да им не смета што су у екуменистичком ССЦ,што је у време јеретика Атинагоре,1965. године потписана унија са латинима?!?

  „Атинагора није био обичан човек. Није био један обичан члан Цркве. Био је патријарх Православне Цркве. И када се председавајући једне Цркве као што је древни константинопољски Патријарх, сједињује с јеретиком папом, јеретици постају не само «најсветији митрополити наших области», као што шише, који га помињу и саслужују заједно с њим, него и сви они православни као што су:
  • Сви њему подређени клирици који саслужују с њим и помињу га.
  • Сва његова паства која прима тајне његових клирика који помињу патријарха.
  • Сви други патријарси и архиепископи који имају општење с њим.
  • Сви други клирици осталих патријаршија и Цркава, који саслужују или помињу своје патријархе и архиепископе који заједничаре с Атинагором!
  • Целокупна паства свих Патријаршија и Цркава чији председавајући патријарси и архиепископи заједничаре с Атинагором!
  Дакле, ако један патријарх (или архиепископ) једне, било које, Православне Цркве, помиње папу, само то, само та чињеница чини папистичкима све помесне Цркве с којима је тај патријарх или архиепископ у заједништву!“
  Преузето из књиге „Јединство цркава се догодило“

  Не смета им ни то што молитвено опште са јеретичком,сергијанском „РПЦ МП“,што молитвено опште са помесним ,,црквама“ које су у молитвеном општењу са мелкитима(арапски унијати) и са јеретицима монофизитима?!?Не сметају им бројни јеретички документи потписани у Равени,Баламанду,Шамбезију?!?

  Зар то није лицемерје?!?Зар није лицемерје што јеретици,претече антихриста некога називају антихристом?!?Јесте,јер такви су ван Цркве Христове,такви на Цркву Христову(ЦИПХ Грчке чији је првојерарх архиепископ атински и све јеладе Стефан(Цакироглу) и на ЦИПХ Кипра,која је у молитвеном општењу са ЦИПХ Грчке) најстрашније хуле мислећи да богу службу чине,док овде тобоже показују неку „ревност за веру“.Било би смешно,да није жалосно.

  Нека драги Бог помогне и њима(светогорцима – било да је реч о јеретицима екуменистима,“ревнитељима изнутра“ или псеудозилотима какви су они у манастиру Есфигмен) и онима који их следе да скрену са пута погибељи,да дођу у познање Истине и да се присаједине Једној,Светој,Саборној и Апостолској Цркви.Јер ван Цркве Христове спасења нема!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend