Србија

Напредни фашисти сељацима из Таковског краја насилно отимају земљу и праве мултимилионску штету!

ДЕО власника имања у овој општини уз Коридор 11 – односно будући ауто-пут од Београда до јужног Јадрана – који тврде да су им његовом градњом незаконито одузета и упропашћена имања, јуче је у Такову блокирао главну базу “Коридора Србије” и главног извођача радова, азербејџанског “Аз Вирта”.

Ако држава хитно не почне да решава њихове проблеме, очајни људи најављују да ће листом телима блокирати завршне радове, а онда нико неће моћи да предвиди да ли ће уопште бити свечаног отварања деонице Љиг – Прељина, које је са 25. августа померено на крај октобра!

Кажу, ништа им не вреди ни то што фирме (под)извођачи, те “Коридори Србије” као инвеститор у име Републике Србије и “Аз Вирт” признају учињену штету, кад одговорност пребацују једни на друге…

– Многи домаћини заиста траже да својим телима блокирамо завршне радове и тај “сабор” ће бити пријављен полицији. Имамо хрпе основаних, али узалудних жалби свим надлежним установама, “Коридорима” смо нудили и нагодбу, али без резултата – истиче Војкан Николић, један од организатора протеста, подсећајући на то да се само на деоници Коридора 11 кроз милановачку општину, од Бољковаца до Прељине, воде 74 судска спора, а дуж комплетне трасе од Љига чак 150.

ДОСТА!

– ЗБОГ незаконито отете моје земље, као сточар чија породица живи са болесном мајком, принуђен сам да плаћам туђу земљу у закуп, што је од 300 до 500 евра по хектару. Пре три године су ми отели хектар и по, а нико од надлежних није хтео ни да ме саслуша. Сада траже мој потпис за додатно одузимање земље, у неограниченим површинама, али не дам – одлучан је Милош Адамовић из Врнчана.

М. БОШЊАК, Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!