Напредни фашисти сељацима из Таковског краја насилно отимају земљу и праве мултимилионску штету!

0
(0)

ДЕО власника имања у овој општини уз Коридор 11 – односно будући ауто-пут од Београда до јужног Јадрана – који тврде да су им његовом градњом незаконито одузета и упропашћена имања, јуче је у Такову блокирао главну базу „Коридора Србије“ и главног извођача радова, азербејџанског „Аз Вирта“.

Ако држава хитно не почне да решава њихове проблеме, очајни људи најављују да ће листом телима блокирати завршне радове, а онда нико неће моћи да предвиди да ли ће уопште бити свечаног отварања деонице Љиг – Прељина, које је са 25. августа померено на крај октобра!

Кажу, ништа им не вреди ни то што фирме (под)извођачи, те „Коридори Србије“ као инвеститор у име Републике Србије и „Аз Вирт“ признају учињену штету, кад одговорност пребацују једни на друге…

– Многи домаћини заиста траже да својим телима блокирамо завршне радове и тај „сабор“ ће бити пријављен полицији. Имамо хрпе основаних, али узалудних жалби свим надлежним установама, „Коридорима“ смо нудили и нагодбу, али без резултата – истиче Војкан Николић, један од организатора протеста, подсећајући на то да се само на деоници Коридора 11 кроз милановачку општину, од Бољковаца до Прељине, воде 74 судска спора, а дуж комплетне трасе од Љига чак 150.

ДОСТА!

– ЗБОГ незаконито отете моје земље, као сточар чија породица живи са болесном мајком, принуђен сам да плаћам туђу земљу у закуп, што је од 300 до 500 евра по хектару. Пре три године су ми отели хектар и по, а нико од надлежних није хтео ни да ме саслуша. Сада траже мој потпис за додатно одузимање земље, у неограниченим површинама, али не дам – одлучан је Милош Адамовић из Врнчана.

М. БОШЊАК, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

И најсиромашнији у Србији финансирају напредне тајкуне и стране мешетаре преко накнаде за зелене киловате

5 (5) Овај намет плаћају и примаоци социјалне помоћи и дечјег додатка, њих око 70.000. …

Издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије корак ка приватизацији?

5 (4) Потпуно издвајање дистрибуције из Електропривреде Србије, односно формирање независног оператора система за испоруке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend