fbpx

Напредни шарлатани са Вучићем на челу да кажу колико сте од 2012. године до данас уложили у војску и њено наоружање!

0
(0)

Жандармерија МУП-а Србије добила је данас 10 модернизованих борбених возила и чамац специјалне намене, које је израдио СДПР у фабрици у Великој Плани, а који су првенствено намењени противтерористичкој борби.

Присуствујући примопредаји, премијер Србије Александар Вучић рекао је да је реч о модернизиованим средствима намењеним првенствено за противтерористичку борбу која су израдили домаћи стручњаци.

„Модернизација је урадјена на најсавременији начин, уградјена је термовизија, побољшана је заштита од муниције, калибар 12,7 мм. Нови чамац је права топовњача са великом ватреном моћи и специјалним камерама које на великој удаљености откривају циљеве на води и под водом“, казао је премијер.

Према његовим речима, Жандармерија ће добити укупно 26 модернизованих борбених возила, а носилац пројекта који се реализује у фабрици у Великој Плани је СДПР.

„Реч је о расходованим возилима, укупни трошкови у производњи износе 2,5 милиона евра. Очекујем да ћемо до краја године израдити и први домаћи беспилотни хеликоптер, носивости 250 килограма, с домаћим мотором, ротором и лопатицама“, казао је Вучић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да је српска полиција данас неупоредиво спремнија за суочавање са изазовима тероризма и екстремизма.

„Влада је издвојила новац за модернизацију ових возила, а СДПР је у рекордном року ставио нови мотор, нови рачунар и наоружање и унапредио заштиту тих возила“, казао је министар.

Како је навео, возила су већ тестирана у копненој зони безбедности на југу Србије, а искуства стечена на тај начин биће искоришћена за њихово даље унапредјивање.

Одговарајући на питање да ли је спроведен тендер у вези с набавком тих возила, Стефановић је казао да је све урадјено у складу са законом и у договору са Владом Србије.

Председник Републике Српске Милорад Додик казао је да је тај ентитет БиХ тренутно у фази опремања полицијских снага, као и да је у циљу борбе против тероризма Република Српска заинтересована за сарадњу с предузећима наменске индустрије Србије.

„Овде налазимо ствари које су нам потребне и желимо да се договоримо са одговорним људима из Србије о сарадњи у борби против тероризма, који се данас поојављује као главна претња“, рекао је Додик.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Покрет Одбранимо реке Старе планине: Вучићеве тврдње у вези минихидролектрана нетачне!

4.8 (18) Покрет Одбранимо реке Старе планине данас је оценио да с нетачне тврдње председника …

Грејање на угаљ и половни кршеви као Вучићеви симболи „вишег стандарда“

4.9 (8) Или паре или чист ваздух, отприлике гласи порука председника Републике Србије Александра Вучића …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *