Србија

Напредњаци су гробари српске пољопривреде и села (видео)

Председник Двери, Бошко Обрадовић, рекао је на седници Скупштине да решења која власт нуди за пољопривреду изгледају као да на једну дубоку рану, једну гангрену, канцер, који је захватио организам, залепите фластер. И кажете: ево овај фластер ће решити ваше обољење.

„Коначно се у Народној скупштини разговара о пољопривреди и селу, двема темама која су остале запостављене од политичких елита“ – рекао је председник Двери.

Бошко Обрадовић је нагласио да Двери имају сигурна и стручна решења за катастрофално стање у нашој пољопривреди, јер у својој посланичкој групи имају два стручна лица у вези пољопривреде и села, проф. др Миладина Шеварлића, угледног српског агроекономисту и магистра агроекономије Ивана Костића.

„Погрешно би било да кажем да сте ви једини одговорни за слом српске пољопривреде и села, ви сте само гробари српске пољопривреде. Неко други је кренуо да убија српску пољопривреду и село још од 5.октобра 2000. године, а влада Александра Вучића само завршава процес уништења наше пољопривреде. Доказ томе је безидејност министара у претходних 5 година ове власти СНС, за 4 године власти 4 нова министра. То говори да немате дугорочни план, иако сте донели стратегију. За пољопривреду је најважнија сигурност, а какву ви сигурност нудите када сте за 4 године променили 4 министра“ – рекао је Обрадовић.

„У закону о територијалној организацији ви немате споменута села, постоје градска насеља и остала насеља, нигде се не помиње село без обзира на то што половина Србије живи на селу. Оно што је најдраматичнији уз пражњење српског села јесте податак да смо између два пописа изгубили 150.000 породичних газдинстава. Свако пето породично газдинство у Србији више не постоји и ви то немо посматрате и гледате пропаст српског села.

У време ДОС-овског уништавања пољопривреде, који ви сада довршавате као гробари српске пољопривреде и села, уништено је 65 пољопривредних индустријских комбината. Један од највећих комбината у Европи, ПКБ, ви сте уништили. Уместо да држава стане иза ПКБ-а и да каже ово је стратешка грана српске прехрамбено-прерађивачке индустрије, која ће да повеже све друго што хоћемо да покренемо у пољопривреди, ви хоћете и то да продате“ додао је председник Двери.

Обрадовић је још нагласио да је свака четврта приватизација у последњих 16 година, која се тиче пољопривредне и прехрамбено-прерађивачке индустрије, пропала, а да нико није одговарао за уништене потенцијале српске пољопривреде.

„Желим посебно да истакнем вашу катастрофалну идеју доласка великог немачког произвођача меса Тенис у Србију. То јесте немачки економски интерес, али није српски домаћи економски интерес. Нама не треба још један велики европски тајкун који ће да уништи конкуренцију наших малих домаћих произвођача.

Нама треба подршка нашим малим произвођачима, нама треба удруживање малих произвођача у задруге, нама треба подршка државе задругарству, нама треба обнова пољопривредно-индустријских комбината, нама треба обнова домаће индустрије пољо-механизације. То је оно што треба да подржите парама и хектарима које поклањате Тенису, као да је нама овде потребна нова економска Немачка окупација“ – рекао је Бошко Обрадовић.

Он је упутио и питања министру пољопривреде, у којима је констатовао да је министар прекршио обећање да ће до краја године да уведе независну лабораторију за контролу млека, а ње још увек нема. И да је министар већ после 4 месеца на власти прекршио обећање.

Председник Двери је посебно указао да од 1.септембра 2017. странци могу да купују пољопривредно земљиште у Србији по погубном Споразуму о стабилизацији и придруживању, који су почели еврофанатици пре напредњака, а напредњаци настављају. Обрадовић је позвао министра Недимовића, да се угледа на Мађарску и погледа како су озбиљне државе заштитиле своје пољопривредно земљиште од продаје странцима.

„Драстично сте смањили субвенције пољопривредним произвођачима у Србији. Ојадили сте пољ. произвођача таксама за наводњавање и одводњавање терајући их да плаћају и за 2015. и 2016. годину. Да ли сте икад обезбедили озбиљне откупне цене, сигурност откупа, сигурност висине цена? Уништили сте домаћу индустрију пољ. механизације. Имамо ли где да купимо наш српски домаћи трактор – или ћемо да купујемо хрватски? Зашто ми више не знамо да правимо трактор, комбајн или мотокултиватор?

Како то улази генетски модификована храна и семе? Укинули сте царине на увоз стране пољопривредне робе и убили сте домаћег произвођача. Сада размишљате да укинете царинске заштите које се тичу увоза млека, који такође убија конкуренцију домаћег произвођача. Већ 8 година еврофанатици дозвољавају убијање домаће робе, где је крај, када је крај томе?“ само су нека од кључних питања, која је председник Двери, Бошко Обрадовић, упутио министру пољопривреде Недимовићу.

Председник Двери је закључио питањем, када је крај хрватизацији нашег тржишта и када је крај Тодорићу који је покуповао све трговинске ланце по Србији и убио све домаће трговине?

Информативна служба Српског покрета Двери

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!