Напредњаци у скупштини Србије од доласка на власт запослили 121 особу

Напредњаци у скупштини Србије од доласка на власт запослили 121 особу

Београд – Административни одбор Скупштине Србије подржао је јуче нову систематизацију којом се због уштеде и боље искоришћености постојећих кадрова смањује број извршилаца у служби парламента са 536 на 519.

Наведене измене би требало да обезбеде рационализацију и бољу расподелу послова и броја запослених као и очување квалитетних кадрова, а све то имајући у виду мере владе ка формирању ефикасније и рационалније државне администрације – рекла је Јана Љубичић, генерална секретарка парламента, додајући да је број виших саветника је смањен за осам, самосталних саветника за 16, саветника за четири, млађих саветника је повећан за пет и број сарадника је повећан за три.

Љубичић је додала да ће усвајањем предложених измена о броју запослених у парламенту, број радних места бити 205, број државних службеника ће бити смањен са 406 на 390, а број намештеника са 125 на 124. Такође, прецизирала је и да је број млађих сарадника остао непромењен, док је број референата повећан за три, док је број млађих референата остао непромењен.

Посланицу ДС-а Александру Јерков јуче је занимало због чега је само у два кабинета, у кабинетима председника и генералног секретара Скупштине запослено 114 људи, али и колико је људи укупно запослено у парламенту од доласка СНС на власт. Генерална секретарка објаснила је да је од маја 2012, од када је она генерална секретарка, запослена 121 особа, што је недовољно.

Данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Која то и чија невидљива рука повлачи конце у медијима какао режимским тако и оним …

На референдуму који је масовно покраден Београд, Нови Сад и Ниш масовно гласали НЕ!

На референдуму који је масовно покраден Београд, Нови Сад и Ниш масовно гласали НЕ!

И док Александар Вучић трчи да пре РИK-а, као да смо у Северној Kореји, први …

17 Коментара

  1. vov oni su veliku stvar ucinili za srbiju hahaha

  2. Jos , jos , malo je …. ostali paraziti su se vec umorili mora neko da ih malo odmeni …. a mi cemo da pcrkamo radeci da im placamo poreze ..

  3. ma uopšte oni nezapošljavaju po partijsko liniji,samo da budeš takozvani naprednjak i dapozdraviš sve što se radi u zemlji samo da klimaš glavom i aplaudiraš

  4. Kako bi se inace hvalili da je smanjen broj nezaposlenih.

  5. Ma bravo. Ustaće kuka i motika, ma kako za sada to izgledalo nerealno

  6. da im damo penzije, pa treba njih i platiti

  7. niko tao dobro nije procenio neintelegenciju svojih glasaca kao vucic. on zna da su ljudi koji su glasali za njega zaslepljeni i obmanuti i zbog toga se sad celoj naciji ruga na najbrutalniji nacin.

  8. samo??? izgrdiće ih Vojvoda i Gospodar što su podbacili

  9. Na izborima su kenjali kako ce ih na hiljade odpustiti a sad su ih jos dodali kao da je malo parazita na grbaci ovog jadnog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *