fbpx

Напредњаци у скупштини Србије од доласка на власт запослили 121 особу

0
(0)

Београд – Административни одбор Скупштине Србије подржао је јуче нову систематизацију којом се због уштеде и боље искоришћености постојећих кадрова смањује број извршилаца у служби парламента са 536 на 519.

Наведене измене би требало да обезбеде рационализацију и бољу расподелу послова и броја запослених као и очување квалитетних кадрова, а све то имајући у виду мере владе ка формирању ефикасније и рационалније државне администрације – рекла је Јана Љубичић, генерална секретарка парламента, додајући да је број виших саветника је смањен за осам, самосталних саветника за 16, саветника за четири, млађих саветника је повећан за пет и број сарадника је повећан за три.

Љубичић је додала да ће усвајањем предложених измена о броју запослених у парламенту, број радних места бити 205, број државних службеника ће бити смањен са 406 на 390, а број намештеника са 125 на 124. Такође, прецизирала је и да је број млађих сарадника остао непромењен, док је број референата повећан за три, док је број млађих референата остао непромењен.

Посланицу ДС-а Александру Јерков јуче је занимало због чега је само у два кабинета, у кабинетима председника и генералног секретара Скупштине запослено 114 људи, али и колико је људи укупно запослено у парламенту од доласка СНС на власт. Генерална секретарка објаснила је да је од маја 2012, од када је она генерална секретарка, запослена 121 особа, што је недовољно.

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ШТРАЈК ГЛАЂУ превозника из Нове Вароши: Не дају нам дозволе јер нисмо за СНС!

1 (1) Група од око 20 превозника туриста на Увачком језеру, ступила је у штрајк …

РЕЖИМСКИ КАРТЕЛ: 20 директора највећих државних предузећа постављено без конкурса

5 (3) Уместо да их бира на конкурсу, чак 20 директора највећих државних предузећа Влада …

17 Коментара

  1. vov oni su veliku stvar ucinili za srbiju hahaha

  2. Jos , jos , malo je …. ostali paraziti su se vec umorili mora neko da ih malo odmeni …. a mi cemo da pcrkamo radeci da im placamo poreze ..

  3. ma uopšte oni nezapošljavaju po partijsko liniji,samo da budeš takozvani naprednjak i dapozdraviš sve što se radi u zemlji samo da klimaš glavom i aplaudiraš

  4. Kako bi se inace hvalili da je smanjen broj nezaposlenih.

  5. Ma bravo. Ustaće kuka i motika, ma kako za sada to izgledalo nerealno

  6. da im damo penzije, pa treba njih i platiti

  7. niko tao dobro nije procenio neintelegenciju svojih glasaca kao vucic. on zna da su ljudi koji su glasali za njega zaslepljeni i obmanuti i zbog toga se sad celoj naciji ruga na najbrutalniji nacin.

  8. samo??? izgrdiće ih Vojvoda i Gospodar što su podbacili

  9. Na izborima su kenjali kako ce ih na hiljade odpustiti a sad su ih jos dodali kao da je malo parazita na grbaci ovog jadnog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *