„Народу и држави дуг од 50 милијарди због дилова са Кинезима“
фото: Председништво Србије

„Народу и држави дуг од 50 милијарди због дилова са Кинезима“

5
(6)

Председник је кренуо да се поздрави са представницима фирме Чајна Шандонг, кинеског извођача радова на брзој саобраћајници Ваљево – Лајковац, а иза њега су возила српских подизвођача: камион Инкоп-а из Ћуприје у власништву Звонка Веселиновића и Милана Радоичића, као и џип Нуклеуса, партнерске фирме Веселиновића и Радоичића из Лазаревца – стоји у саопштењу Душана Никезића, председника Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде.

– Потпуно је невероватно да ову кратку и једноставну деоницу од само 18 километара не граде српске фирме, већ се и за њу задужујемо код Кинеза, без тендера је гради кинеска компанија, по цени која је најмање три пута виша од тржишне.

Колико је цена надувана најбоље се види по томе што је министарка Зорана Михајловић у априлу 2018. проценила да ће ова деоница коштати 50-60 милиона евра, па је годину дана касније Зоран Дробњак подигао вредност до 100 милиона евра, да би иста министарка Михајловић 2020. године потписала уговор на чак 158 милиона евра!

На крају испада да ће нас брза саобраћајница у долини реке Колубаре коштати 8,7 милиона евра по километру, што је дупло више од цене аутопута Загреб-Сплит кроз Динарске Алпе.

Уместо да градимо брзе саобраћајнице јер су дупло јефтиније од аутопутева, ми градимо брзе саобраћанице јер их плаћамо дупло више од аутопутева, па ће се разлика између тржишне и уговорене цене, од 100 милиона евра, слити у џепове кинеског извођача и фирми Веселиновића и Радоичића.

У овој разрађеној градитељској шеми ће сви дебело зарадити: од кинеских банака и сумњивих кинеских грађевинских фирми, до српских посредника блиских власти, док ће народу остати јавни дуг од преко 50 милијарди евра и празни путеви по којима неће више имати ко да се вози – наводи Душан Никезић.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да вас напредњаке може да види др Менгеле како би био поносан на вас!

Да вас напредњаке може да види др Менгеле како би био поносан на вас!

5 (1) Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће за производњу вакцине …

Керамичар тужио КРИК јер су објавили текст из кога се види да је пружао заштиту убицама и нарко дилерима

Керамичар тужио КРИК јер су објавили текст из кога се види да је пружао заштиту убицама и нарко дилерима

5 (4) Директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислав Гашић тужио је КРИК јер је објавио детаље …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend