Насипи код Обреновца чекају паре из Лондона: Не чекајте Годоа, има пролив!

0
(0)

ВЕЛИКО је питање хоће ли и када бити завршена обнова насипа у Обреновцу, које су мајске бујице збрисале пред собом. Критични су пре свега онај на Сави код Забрежја, који се у дужини од 30 метара срушио неколико дана пошто се вода повукла из овог насеља и насип који је Тамнава однела у Великом пољу и одатле поплавила цео Обреновац.

Пет месеци је прошло откако су те утврде разрушене, а њихово озбиљно санирање није приведено крају. Пошто је одлучено да се обнова финансира од средстава из донације Велике Британије, пројекат се сада налази у Лондону и чека зелено светло британске владе. Оно може стићи и за годину дана, а Обреновчани до тада моле Бога да не буде обилних киша.

У граду Београду су, свесни спорости целе процедуре и танспарентности коју она на Западу мора да прође, у септембру ангажовали фирме подизвођаче да крену са послом на подизању обалоутврда, а биће плаћени накнадно, кад стигну паре од донације. Неке послове су финансирале и „Београдводе“. Међутим, како се прича, подизвођачи сада не желе више да раде без пара.

С друге стране, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић каже нам да је нетачна информација да су радови на обнови насипа у Забрежју стали.

– Ја сам на вези са људима из „Београдвода“ и наредних дана радови ће бити интензивирани, јер је за неке баш сад тренутак да се одраде због ниског водостаја Саве – наводи Чучковић. – Број машина на терену је нешто мањи због великог блата, али нема говора да ће оне напустити градилиште.

БЕЗ ОБНОВЕ БЕДЕМА НА ТАМНАВИ

КАКО смо сазнали, обнова насипа у Великом пољу неће се ни радити, пошто су стручњаци у „Београдводама“ закључили да то није потребно због велике бетонске конструкције која се тамо налази и чији је део Тамнава пролетос чак и однела.

Део тог насипа у неколико деоница сада је за 2,5 метара нижи од оног који је раније био.

 

С. Ј. Матић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србији прете поплаве, уведена дежурства на терену

5 (1) У појединим деловима Србије уведена је ванредна одбрана од поплава, а због најаве …

Младића који је из протеста улетео у обреновачку касарну са мигрантима осудили на осам месеци затвора!

5 (2) ФИЛИП Радовановић (23) који је почетком маја ухапшен у Обреновцу, данас је, након …

6 Коментара

  1. cekaju da im onaj lazljivi djilkos Blagojevic da pare od donacija……

  2. ko je jos video pare iz evrope sem licno politicari ?

  3. Dok se sami ne samoorganizujemo i sve to obnovimo niko nam nece pomoci a da za to ne trazi protivuslugu.U vecini slucajeva ustupci i protivusluge su ponizavajuce za Srbiju i Srpski narod!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend