fbpx

НАТО банда Црне Горе наставља да води специјални рат против Срба и њихове деце

0
(0)

Влада Црне Горе најавила је казнене мере против ученика гимназије Петар Петровић Његош у Даниловграду зато што су обележили годишњицу НАТО агресије, пуштањем сирена и песме Рибље Чорбе „Децу ти нећу опростити.

У саопштењу на сајту Владе стоји следеће:

„Извођење перформанса неприличне садржине од стране ученика Владимира Вуковића, М. Б., Јована Лазаревића, Јанка Стојовића, Драгослава Нововића и Душана Марковића, који су узурпирали имовину ЈУ Гимназија „Петар И Петровић Његош“ Даниловград, представља непоштовање образовног система и образовно-васпитне установе.

Њима ће сходно прописима бити изречене васпитне мјере. Такође ће се предузети мјере како би се утврдило да ли су ученици имали подршку и помоћ наставника, који ће бити санкционисани ако се утврди да су учествовали у организовању перформанса.“

Четрвти разреди гимназије најавили бојкот наставе, уколико њихови другови буду кажњени

Матуранти даниловградске гимназије поручују да ће у случају казне њихових другова сви четврти разреди те елитне школе бојкотовати наставу! Занимљиво је да су они генерација која је рођена 1997, само две године пре почетка НАТО агресије на СРЈ.

Сазнајемо да су сви учесници перфоманса одлични и примерни ђаци, док су двојица од њих ове године награђена за херојско дело – спасавања утопљеника у реци Зети. Због тога их је градоначелник Даниловграда Бранислав Ђурановић наградио бесплатном екскурзијом.

Демократски фронт најавио протест подршке гимназијалцима

Организација жена ДФ, организација младих ДФ-а, нестраначке организације и грађански активисти, одржаће перформанс којим ће пружити подршку даниловградским гимназијалцима, којима је министарство просвјете запријетило санкцијама и казнама само зато што су слободно и демократски исказали свој став о неким важним питањима за Црну Гору.

Овакво угрожавање слободе мишљења и говора својствено је само репресивним и диктаторским режимима, а власт у Црној Гори одавно се препознаје по таквом понашању и нико нема право да ћути када се угрожавају основна права људи, а нарочито права дјеце. Друштво које спутава младе и спречава их да саопштавају своје ставове, је нездраво и недемократско, и ми на овај начин желимо да поручимо да не пристајемо на такав однос према онима који су будућност наше државе. Бунт и непристајање на понижавајући положај су нормалне и пожељне реакције свих младих људи, а потез даниловградских гимназијалаца показује да има наде за ову земљу и да ова власт није успјела у својој намјери да заплаши пунктове отпора и слободне мисли.

Перформанс ће се одржати испред Министарства просвјете у Подгорици (код Гимназије), сјутра

Влада Црне Горе, ИН4С, НСПМ

фото:ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медојевић очитао лекцију Миловом премијеру – Црном Гором владају сатанисти (видео)

0 (0) Небојша Медојевић (Демократски фронт) питао је премијера Душка Марковића да ли се изјаве …

Битка за Будву (видео)

5 (4) Око 80 полицајца са специјалном заштитном опремом распоређених у неколико кордона (по 20 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *