Смрадина велеиздајничка тражи укидање српског Универзитета у Косовској Митровици! (фото)

0
(0)

Укидање, тј., „интеграцију“ Универзитета у Косовској Митровици, тражио је Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију шаљући званично следећа документа до којих су КМ Новине дошле.

Шта рећи? Ваљда само ради свој посао…

Допис, оверен, са печатом и факсимилом, уз јасно наведене све податке о пошиљаоцу, послат је српским факултетима Универзитета у Косовској Митровици. Допис је послат„ради давања мишљења Савета ваше Високошколске установе“ како би се изјаснили у што краћем року, наводи у њему извесна Тијана Тадић из сектора за високо образовање испред Министарства просвете.
Dopis-1

Исти допис упућен је и Министарству као и министру просвете Срђану Вербићу. У обраћању министру каже се да „тренутно стање на Универзитету у Приштини не омогућава остваривање циљева и принципа високог образовања и штети интересима студената, српске заједнице на Косову и Метохији, али и систему високог образовања републике Србије у целини“ те на основу тога достављају на разматрање предлог Одлуке о спајању Универзитета у Приштини и факултета који обављају делатност у његовом саставу.

Документ својеручно потписује „В.Д. Марко Ђурић“.

Dopis-2

Оно што у претходна два документа није било огољено да сржи, у трећем у потпуности избија на видело. У њему, који је одговор Министра просвете Срђана Вербића, са његовим печатом и потписом, тражи се мишљење факултета „о предлогу Одлуке спајању а којаподразумева формирање Интегрисаног Универзитета у Косовској Митровици

Dopis-3
 

Предлог Одлуке садржи „статусна промену спајања високошколских установа“ које настављају са радом „у статусу самосталне високошколске установе чији је назив „Универзитет у Приштини чије је седиште у Косовској Митровици“ то јест, како се каже „Интегрисани универзитет“.

Dopis-4
 

Студенти који су започели студирање настављају по до сада важећем плану и програму, до краја студирања. За оне који ће неки од ових факултета тек уписати – не каже се по ком ће плану студирати што само по себи оставља врло мало простора за претпоставке. Односно, не види се други излаз до „интеграција“ у просветне установе факултета шиптарских сепаратиста.

О озбиљности овог документа говори чињеница да је предвиђено место да својим потписом то потврде Председник Владе као и председник Републике Србије.

Dopis-5
 

У финалном документу овог пакета образлаже се ова одлука и додаје да су средства за њено спровођење обезбеђена у буџету републике Србије.

Dopis-6
 

Након писања медија о овој Одлуци, због чега су професори и особље Универзитета одмах затражили смењивање марка Ђурића, директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију, Канцеларија је издала саопштење којим негира да су тражили и тврде да „Влада Србије и народ Косова и Метохије никоме неће дозволити, сада, ни у будућности, његово смањење, гашење појединачних факултета, укидање или утапање у институције самопроглашене тзв. Републике Косово“. Тим поводом можете још једном прочитати документа о Одлуци за променом статуса факултета и самог Универзитета.

Да се све чини потпуно свесно говори сам увод саопштења који каже да је Државни Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици један од темеља на којима почива опстанак и будућност нашег народа на КиМ“.

Може ли бити страшније од овога? Може, јер то заиста намеравају да ураде и то уз „пуно учешће академске заједнице“.

Простим језиком, и више пута до сада речено, Влада гаси све српске институције на Косову и Метохији свесно угрожавајући и чинећи немогућим опстанак Срба у овој Покрајини, али се труди да кривицу пребаци на сам овдашњи народ који је издала.

Жалосно је што су се већ јавили студенти при Парламенту овог Универзитета који су у потпуности стали иза Марка Ђурића. Наводе да им је Канцеларија за Косово и Метохију „много пута до сада помагала“. Та „помоћ“, вероватно и још мало обећане, је њихов мотив да подрже овакву политику.

Извор: КМ Новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Само су српске жртве “непознатог порекла“ док се и идентит и број “албанских“ зна и пре ископавања гробница

5 (2) Такозвани „премијер“ косовских сепаратиста Авдулах Хоти саопштио је да су у Ораховцу и …

„Вучић предао енергетику севера Космета Великој Албанији, а ево праве истине о паљењу ковид болнице“ (видео)

5 (6) Од понедељка 14. децембра ниједан управљачки сигнал електроенергетског система Србије не иде на …

3 Коментара

  1. ZAR JE NEKO NESTO BOLJE OCEKIVAO.BICE JOS GORIH ODLUKA.OVI NE ZNAJU BAS NISTA A NISU NIKAD NISTA NI RADILI.

  2. Срби браћо. коље у руке и по издајничким главурдама
    јер џаба је ишта коментарисати …

  3. Наркоманчино смрдљива шиптари те кљукају кокаином!Треба да прођеш ко минђић метак у главу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend