НАТО-ов чопор мајмуна и даље наставља да цичи

0
(0)

Изјаве амбасадора Русије у Београду Александра Чепурина о политици земаља региона представљају претњу Србији, као и „хладноратовску реторику“ и „губернаторско понашање“, оценили су аналитичари.

Председница Центра за спољну политику Александра Јоксимовић казала је агенцији Бета да амбасадорове изјаве представљају „дипломатски скандал“ по реторици која је употребљена и по порукама које су послате Србији и Црној Гори.

„Тај говор је тако срочен да се може сматрати врстом претње. Речник је углавном хладноратовски, са примесама директно увредљивог“, рекла је Јоксимовићева.

Чепурин је на предавању студентима Академије за дипломатију и безбедност у среду говорио о томе да је за Русију неприхватљиво чланство Србије у НАТО, као и да за улазак у ЕУ није обавезно чланство у северноатлантском савезу али да ту тезу „неки лудаци“ покушавају да искористе.

Чепурин је казао да је „мајмунска политика“ то што Црна Гора хоће да уђе у НАТО и оценио да та политика не одражава „традиционално добре односе“ те земље и Русије.

Говорећи о томе да ли интеграциони процеси омогућавају очување суверенитета и територијалног интегритета, Чепурин је рекао да „девојка не може да рачуна на свадбу, ако младић схвати да је спремна на све“. Према речима Јоксимовићеве, називати некога „лаком женском“ или „мајмуном“ засигурно не спада у домен речника политичара, а камоли дипломате.

Спољнополитички аналитичар Ватрослав Векарић оценио је да амбасадорове изјаве представљају кршење Бечке конвенције о дипломатским односима, и казао да је индикативно што оне долазе уочи одржавања прве међувладине конференције Србије и ЕУ, која се очекује у децембру или јануару.

 

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орао змијар Огњенка из Србије прелетела 5.000 км и стигла у Судан, погледајте куда је летела! (фото)

5 (7) ОГЊЕНКА, млада женка орла змијара, која је летос прстенована на Вршачким планинама, „јавила …

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

12 Коментара

  1. А таман жуту заборавили. Још и неки Векарић аналитичар. Вероватно Брунов брат. Па докле да они критикују Руску политику? Нека виде њихове колико се машају у све живо што се тиче Србије. Неће дуго.

  2. „D 😀 …“оне долазе уочи одржавања прве међувладине конференције Србије и ЕУ, која се очекује у децембру или јануару.“ … ili februaru, ili junu, ili 2015, ili nikada 😀

  3. ‘Putin ima ceste sastanke sa svojim politickim oponentima “ -tako je stajalo uz sliku na nekoj Ruskoj Fb grupi 😀

  4. Predsednik Putin,je stvarno fenomenalna osoba…

  5. шта ова сере и докле ће да се гребе о положаје кад је само свирачица клавира ‘то је та екипа паразита.

  6. Векарићи су хрвати и раде као католици, језуити, који ли су, али Срби нису

  7. A mi smo mnogo glupi pa ne znamo da izjave Ruske diplomatije od Vas plaćenika su uvek dočekane na nož, pa onda je neophodno da ih Vi pojasnite srpskom narodu.Kako da gore pomenuta ne kaže da smo mi okupirani i da ovaj režim ne sme ni da p…e dok se ne konsultuje sa Briselom i Washingtonom i sa kim već ne, od strane zapadnih ambasada. Plaćenici, kvislinzi, izdajnici dokle ćete raditi protiv interesa naroda i Države.Za veleizdaju će Vam biti suđeno kad tad.

  8. Све сте им рекли путем наслова чланка. Уплашиће се Русија њеним испразним причама, а нарочито када то светској јавнопсти пренесе Бета.

  9. Јако ми је жао што је амбасадор Чепурин био овако благ и према нашим мајмунима и према мајмунима из ЦГоре.Са Великом Русијом нема курвања,господо страни плаћеници и домаћи издајници.Што не распишу курве политичке референдум јесмо ли за Евро-атланске или за евро-аззијске интеграције?Ја сам за ово друго,не можемо бити са онима који нам отеше трећину територије и побише хиљаде људи и направише материјалну штету од 200 милијарди долара.Нека кажу еуромајмуни колико су добили од разноразних белосветских мешетара да серу како је Србија за ЕУ и Нато!Ја нисам.А ни 80%мојих сународника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend