Насловна / Свет / Блиски Исток / НАТО СПОНЗОР! Турски државни врх наоружава терористичке групе у Сирији и уједно терористе снадбева нервним бојевим отровима (видео)
НАТО СПОНЗОР! Турски државни врх наоружава терористичке групе у Сирији и уједно терористе снадбева нервним бојевим отровима (видео) 1

НАТО СПОНЗОР! Турски државни врх наоружава терористичке групе у Сирији и уједно терористе снадбева нервним бојевим отровима (видео)

Турски премијер Ахмет Давотоглу који руководи земљом која је НАТО члан и савезник, снадабева оружјем Ал-Каиду и ИСИС у Сирији. Наоружавање терористичких група у Сирији Турска обавља уз помоћ камиона којима управљају обавештајне агенције Турске, тврде турски војни званичници.

Ахмет Давутоглу је забранио турским медијима да извештавају о три камиона каја су претресли припадници  турске Жандармеријске Врховне команде а који су у тим камионима који су се спремали да пређу у Сирију открили 45 до 55 ракета, од 30 до 40 сандука муниције, укључујући минобацачку муницију као и против-авионску муницију.

„Камиони су носили оружје и залихе за терористичке ћелије ал-Каиде“ каже се у извештају Жандармеријске Врховне команде.

Давутоглу је уклонио ијавног тужиоца Азиз Такеија који је издао дозволу и налог за вршење претреса.

Поред тога, 13 војника који су учествовали у претресу камиона са оружјем за сиријску Ал Каиду оптужени су за шпијунажу и прети им 20-годишња затворска казне.

Жандармеријска Генерална команда и јавни тужилац Такеј наредили су претрес на границе Турске са Сиријом након што си добили дојаву да камиони носе оружје и експлозив за Ал Каиду у Сирији.

[youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=tMMdvslS1qU"]

У пратњи наведених камиона који су претресени налазили су се припадници турске обавештајне службе (МИТ) и приликом претрeса од стране турске жандармерије дошло је и до физичког обрачуна жандарма са припадницима МИТ-а.

О читавој тој афери у којој је откривено да иза наоружавања терористичких група у Сирији директно стоји турски државни врх писао је опширно и Ројтерс и те информације можете прочитати ОВДЕ.

Читава ова афера која доказује да Турска као чланица НАТО пакта директно оружјем и муницiјом снадбева терористичке групе у Сирији заташкана је како у самој Турској тако и у већини западних медија.

Поставља се наравно питање како је могуће да Турска која је чланица НАТО пакта оружјем и муницијом снадбева  терористичке групације у Сирији и то терористичке групације које су одговорне за смрт десетина хиљада људи а да ниједна чланица НАТО алијансе не нађе за сходно да Турску пита зашто наоружавају и снадбевају исламистичке терористичке организације!?

Ово наравно није први пут да постоје докази о директном замешатељству Турске у рат у Сирији јер су пре неколико година из затвора на слободу пустили припаднике Ал Каиде код којих је пронађен чиатв литар бојног отрова САРИНА који су у Сирији коришћени за нападе на невине цивиле и децу. Више о хапшењу исламиста са нервим бојевим отровом можете погледати у овом видеу:

[you[youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=NXzyS9eUVgs"]an>

Овде можете прочитати како су Турци пустили на слободу главног осумњиченог са набавку и покушај транспорта бојевог отрова САРИН у Сирију иначе терористу и припадника терористичке групе Ал Каида

кориђени материјали: Инфоварс.цом, Агенције

Србија данас

 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Путин: Примарни задатак у Сирији потпуна елиминација терористичких жаришта 11

Путин: Примарни задатак у Сирији потпуна елиминација терористичких жаришта

Процес политичког решавања у Сирији напредује, сада је потребно осигурати потпуну елиминацију терористичких центара у …

НАТО: Бомбрадовање СР Југославије било неопходно и легитимно 12

НАТО: Бомбрадовање СР Југославије било неопходно и легитимно

Историја је показала да је бомбрадовање СРЈ 1999. године било неопходно и легитимно, јер је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *