fbpx
Насловна / Безбедност / Небојша Стефановић: САЈ и ПТЈ постају једна јединица, Жандармерија да буде више ангажована на одржавању јавног реда и мира

Небојша Стефановић: САЈ и ПТЈ постају једна јединица, Жандармерија да буде више ангажована на одржавању јавног реда и мира

Београд — Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће број специјалних јединица МУП-а Србије бити смањен од садашњих две на једну.

Он је додао да ће Жандармерија остати посебна формација.

Према његовим речима, од Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и Противтерористичке јединице (ПТЈ) настаће једна, биће задржан назив САЈ „јер има дужу традицију и боље уређену базу“, а бесмислено је мењати униформе и амблеме.

Стефановић је у интервју за ускршњи број „Политике“ рекао да неће бити простог спајања јединица, већ ће од припадника тих јединица и других припадника МУП-а настати нова јединица у којој ће бити само најбољи.

„Нема никаквог разлога да постоје две јединице, које су потпуно исте намене и врло сличног састава. То је скупо“, рекао је министар.

Он је истакао да при том нико неће добити отказ, а да ће они који не испуњавају критеријуме бити распоређени у друге полицијске јединице.

Стефановић је рекао да ће одржавање јавног реда и мира бити организовано другачије и да је идеја да се смањи број полицајаца који су ангажовани на тим пословима.

„Идеја је већа употреба Полицијске бригаде у Београду“, рекао је он и додао да би Жандармерија требало да буде више ангажзована на пословима одржавања јавног реда и мира и да би се тако растеретила Интервентна јединица која би била више ангажована на пословима сузбијања криминала.

Што се тиче Сектора унутрашње контроле (СУК), Стефановић је рекао да ће он бити снажније дефинисан.

„СУК ће имати веће надлежности у контролисању полицајаца, али и других службеника који раде у Министарству, сто ће подразмевати и контролу њихових имовинских карата, то јест начина живота“, рекао је Стефановић.

Он је још рекао да би оваква Унутрашња контрола требало да заживи у пуној мери у наредних годину дана.

Политика, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОЛУДЕЛИ ВЕЛЕИЗДАЈНИК борним колима и Жандармеријом и на народ у Србији (видео)

Ако је судити по видео снимцима који се шире друштвеним мрежама и полудели диктатор и …

Да имамо државу као што немамо са тобом и твојим плановима бавила би се ПТЈ

Косовски председник Хашим Тачи објавио је да су „лидери Прешевске долине одлучни да приступе Косову“, …

Један коментар

  1. VUCIC SPREMA ZANDARE NA SRBE AKO BUDE NEMIRA. PRAVI VELIKU GRESKU .ZANDARI CE ODBITI POSLUSNOST PROTIV SVOG NARODA NECE ICI ,VARAS SE VUCICU SLAB SAVET BLERA FASISTE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *