Недељу дана не можете дивље свиње да похватате, безбедност је на високом нивоу!

0
(0)

Крдо дивљих свиња које су пре неколико дана препливале Дунав и због високог водостаја напустиле Велико ратно острво, нашло се на Новом Београду. Зелена странка у свом саопштењу наводи да су грађани на друштвеним мрежама почели са објавама да су синоћ у близини зграде СИВ-а пристигли ловци, обезбеђени полицијом, и да су се чули рафали.

Како се наводи у саопштену ове странке, преплашене и дезоријентисане свиње кретале су се кроз град и нормално је било очекивати да се овим дивљим животињама помогне да се врате у станиште. Хумано збрињавање је најављено у организацији Ветерине Београд, полиције и ловачког удружења „Земун”, истичу они.

„Нешто пре поноћи грађани су на друштвеним мрежама почели са објавама да су у непосредну близину зграде СИВ-а пристигли ловци, обезбеђени полицијом, и да се чују рафали. Претпоставља се да је цело крдо побијено. Очевици тврде да се није могло прићи од полиције, да се пуцало ради убијања, јер ‘нема пушке за омамљивање’“, наводе из Зелене странке и додају да то није тачно, јер овакве пушке има Бео зоо врт.

Савет за заштиту права и добробити животиња Зелене странке упутио је Ветерини Београд хитан захтев за увид у стање крда дивљих свиња залуталих у град, информације где се сада налазе, шта се предузима и на који начин и када ће животиње бити пребачене у станиште као и тачан број ухваћених одраслих јединки и тачан број подмлатка.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мишa Ђурковић: Много од система деведесетих година 20. века обновљено после 2012.

5 (4) Многи од тадашњих актера и данас су на кључним местима (председник државе, први …

МАРИН ЛЕ ПЕН: Пандемија убрзава крах ЕУ

5 (2) Европска унија је вештачка конструкција чији су дани одбројени, оценила је француска политичарка …

Један коментар

  1. ПерунГромовник

    побијене свиње завршиле у скупштинском ресторану, на захтев мартина клемпе и шешељуге фекалије…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend