фото: ЕПА/Армандо Бабани

Немачка се задужује 156 милијарди евра да би спасила привреду

5
(1)

Немачка влада је данас одлучила да усвоји пакет мера помоћи привреди и за спасавање радних места, који предвиђа ново задуживање у висини од око 156 милијарди евра.

Влада је, на седници којој је председавала канцеларка Ангела Меркел, а која је у кућној изолацији, присуствовала путем телефона, усвојила мере којима жели да подржи породице, станаре, запослене, предузетнике, али и предузећа, који су погођени епидемијом корона воруса.

Према наводима немачких медија, влада је усвојила више програма помоћи и предложиће бројне промене закона, са циљем да се пружи брза помоћ.

После шест година без задуживања, влада је изменама у буџету сада предвидела задуживање, због чега Бундестаг још ове недеље мора да стави ван снаге такозвану „кочницу задуживању“.

Према усвојеном пакету мера помоћи, мале фирме, фирме које имају само једног запосленог, као што су уметници и неговатељи током три месеца добијаће директну помоћ до 15.000 евра.

Преко фонда за стабилизацију треба да се ојачају велика предузећа додатним капиталом, а држава, у случају потребе, може и да преузме удео компанија. Истовремено, од данас се покреће неограничен ванредни програм давања кредита преко подстицајне банке КфW.

Поред тога, станодавци не могу више давати отказ станарима који нису у могућности да плаћају кирију због кризе изазване коронавирусом.

З.М. Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада не да већи минималац радницима јер хоће да Србија остане земља јефтине радне снаге

4.4 (8) Послодавци, синдикати и Влада Србије нису се договорили о проценту повећања минималне цене …

Пред Србијом цунами отказа

5 (3) Исплата последњег минималца из буџета у оквиру мера подршке државе мањим приватним предузећима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *