fbpx

НЕСВАКИДАШЊА ПЛЕНИДБА У НИШУ: Судијама заплењени рачунари због дуговања суда!

0
(0)

НИШ – Двојици судија извршног одељења Основног суда у Нишу заплењени су рачунари и биће продати на лицитацији због дуга од 214.500 динара, по основу надокнаде судских трошкова Драгану Савићу из Куршумлије.

Савић је ослобођен оптужбе у кривичном поступку који се пред нишким судом водио против њега, а у којем га је заступао познати нишки адвокат Станимир Ђурић.

У име девет клијената, који су ослобођени кривице, Ђурић потражује 1,2 милиона динара од Републике Србије, као и 100.000 на име две обавезне одбране, али већ месецима не може да их наплати.

Несвакидашња пленидба уследила је пошто је Ђурић био револтиран потезом двоје судија да се огласе ненадлежним у случајевима исплата накнада грађанима који су ослобођени пред судом. Ђурић је рекао да Закон предвиђа да ова потраживања могу да се наплате из буџетских средстава Високог савета судства или продајом покретних или непокретних ствари судова.

„Покушао сам да дуг наплатим преко судског рачуна, али се Основни суд огласио ненадлежним и упутио ме на Први основни суд у Београд“, објашњава Ђурић.

Према његовим речимаа, за 46 година, колико се он бави адвокатуром, накнаде су увек наплаћивали судови који их досуде. Он истиче да је са извршитељима пописао рачунаре судија, који су се прогласили ненадлежним.

„Уколико не могу да наплатим дугове другим путем са извршитељима ћу поново покуцати на врата сада. Уколико је потребно пописаћу ствари из канцеларије председника суда“, категоричан је Ђурић.

Фото: Профимедиа Фото: Профимедиа
Он додаје да судови имају огромне дугове и према странкама и према адвокатима, а принудним извршењем увећавају се судски дугови за трошкове извршитеља и лицитације. „Уколико будемо одлучили да принудно наплатимо, гарантујем да ће судови у Србији остати и без квака на вратима“, истакао је Ђурић. Председник Основног суда у Нишу Горан Спасић није желео да коментарише овај случај.
Аутор: Бета,Фото: Фонет Марко Мишић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Судијама и тужиоцу који су на слободу пустили педофила и киднапера ОДМАХ поделити ОТКАЗЕ!

5 (4) Кaда је Нинославу Јовановићу, познатијем као Малчански берберин, 2006. године, казну са 15 …

Шабац: Застареле казне нарко дилерима

5 (2) Шабац – Најмање двојица нарко-дилера, који су у истом предмету пред Вишим судом …

Један коментар

  1. Треба им запленити оно што су украли отели преко њих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *