Никезић Вучићу: Kако је редовно стање у ЕПС-у када се увози 837 мегавата струје

Никезић Вучићу: Kако је редовно стање у ЕПС-у када се увози 837 мегавата струје

Председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде (ССП) Душан Никезић упитао је данас председника Србије Александра Вучића како може да каже да је “данас, прилично редовно стање” у Електропривреди Србије (ЕПС) кад се увози 837 мегавата (МW) електричне енергије иако је потрошња због празника 20 одсто мања од редовне.

„Председниче Вучићу како можете да кажете да је данас стање прилично редовно када се увози 837 МW електричне енергије, иако нам је потрошња због празника 20 одсто мања од редовне“, навео је Никезић у саопштењу.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да чека да се стабилизује систем у ЕПС-у и да верује да ће од 10. јануара у потпуности бити санирани сви проблем, мада је и „данас прилично редовно стање“.

Никезић је рекао да се данас производи 2.085 МW електричне енергије из термокапацитета, што је седам одсто мање него 16. децембра, само пет дана након највеће хаварије у историји ЕПС-а.

“Плаћамо више од пет милиона евра за увоз струје за само овај дан, а могли смо да извозимо струју вредну 13 милиона евра, да ЕПС ради пуним капацитетом”, рекао је Никезић.

Истакао је да је, упркос оставци “и даље дирекор ЕПС-а Милорад Грчић, власник печењаре, који је доведен по Вучићевом налогу и некада најмоћнију српску фирму довео до банкрота”.

“Ништа у енергетском систему Србије данас није у ‘редовном стању’. Захваљујући вишегодишњем нестручном управљању и немилосрдном исисавању пара за братске, кумовске и партијске фирме, само ће ЕПС направити губитак од преко милијарду евра, што значи да ће свака кућа у Србији добити додатни рачун за струју од 400 евра”, оценио је Никезић.

Додао је да ће “стање у ЕПС-у постати редовно тек када на априлским изборима сменимо штеточинску власт и у ЕПС дође професионално, одговорно и стручно руководство”.

Бета

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Зашто ниједан тзв. опозициони медиј не извештава о масовној крађи рефрендума?

Која то и чија невидљива рука повлачи конце у медијима какао режимским тако и оним …

Заветници позивају на протест испред РИК-а јер је Вучић БРУТАЛНО ПОКРАО референдум!

Заветници позивају на протест испред РИК-а јер је Вучић БРУТАЛНО ПОКРАО референдум!

Позивамо вас на протест испред РИК-а сутра у 18.00 часова (улица Краља Милана 14). Одбрана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *