fbpx

Ниш је синоћ био најзагађенији град у Европи

5
(1)

Београд је јуче у вечерњим часовима био чак на шестом месту најзагађенијих већих градова света, међутим, да се Ниш налази на тој листи, био би убедљиво први!

Град Ниш јуче је у вечерњим часовима био најзагађенији град у Европи, показују подаци страних сајтова за мерење загађења ваздуха. По њима је у једном тренутку измерено загађење у Нишу било 343, а у другом чак 437 јединица по АQИ (међународном индексу загађења).

Загађење се током ноћи смањило, па је сада нешто мање (217, по најновијим подацима), али Београд се у међувремену на листи најзагађенијих већих светских градова са шестог попео на 5. место.

Ниш је синоћ спадао у категорију загађења „Опасно“. То значи, како стоји у појашњењу, да свака особа може доживети озбиљније здравствене ефекте.

Висока температура кад јој време није у децембру, недостатак ветра који би прочистио ваздух, саобраћај, грејање на чврсто гориво, све то је довело до изразито лоше ситуације у Србији, аи и региону.

Ниш је јутрос и даље најзагађенији град у Србији са индексом од 217, док је у региону тренутно алармантно у Никшићу и Пљевљама.

блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„У Нишу 10 особа заражених коронавирусом“

0 (0) Kоронавирусом је у Нишу до сада инфицирано 10 људи, а за још седам …

Отпуштени жандарм Златко Гигић: Ми смо сада државни непријатељи број 1 (видео)

5 (10) Након шест година суђења, укидања пресуде, потом потврде и увећања казне, петорица нишких …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *