НИС купио ОМВ у Босни и Херцеговини

0
(0)

Београд — Нафтна индустрија Србије је данас у Београду потписала уговор о куповини 100 одсто власништва компаније ОМВ БХ.

Тиме ће НИС преузети мрежу од 28 бензинских станица у Босни и Херцеговине.

У саопштењу се наводи да је мрежа ОМВ једна од најјачих на тржишту БиХ и истиче да куповина бензинских станица те компаније представља корак у реализацији стратегије регионалног развоја НИС-а до 2012. у којој је један од приоритета ширење малопродајне мреже на Балкану.

Преузимањем малопродајне мреже ОМВ у БиХ НИС ће, како се истиче, обезбедити канале продаје горива „евро 5“ квалитета, који се производе у рафинерији највеће нафтне компаније у Србији. 

Додаје се да је у оквиру регионалне стратегије развоја НИС-а тржиште БиХ идентификовано као једно од приоритетних за Компанију, поред тржишта Бугарске и Румуније. 
Очекује се да уговор измедју НИС-а и ОМВ БХ буде затворен после одобрења надлежне институције за заштиту конкуренције. У оквиру обостраног договора, компаније неће обелодањивати цену трансакције, наводи се у саопштењу. 

Пословним планом за 2013. планирано је да НИС на крају те године у Бугарској, Румунији и БиХ има најмање 100 бензинских станица. 

НИС на сајту наводи да с 332 бензинске станице, шест ауто-пунилишта за аутогас и шест продавница боца, већ има највећу мрежу у Србији.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БиХ ће депортовати 10.000 миграната

5 (10) САРАЈЕВО – Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић изјавио је да …

Купци у страху од вируса не купују јагоде

4 (1) Пред нама је прилично неизвесна сезона у малинарству. Наши произвођачи и прерађивачи изузетно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend