"Нити је Србији место у ЕУ, нити је ЕУ тамо жели"

“Нити је Србији место у ЕУ, нити је ЕУ тамо жели”

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић каже да је стигао званични позив мандатара за разговор о новој влади, али да је национална и економска политика странке коју предводи сувише удаљена од политике Александра Вучића да би се са њим разговарало. Она је на седници Главног одбора странке рекла да је радује што је ДСС вратила у Скупштину Србије, где ће се борити за националне интересе земље.

Ивић је рекла да на изборима нису постигнути најбољи резултати, посебно на локалу, али да је ДСС “покрадена за 100.000 гласова јер су странци на власти били преко потребни њихови гласови како би имали двотрећинску већину у парламенту”.

Како каже, већина је странци на власти потребна за промену Устава и да се из Преамбуле избаци да је Косово саставни део Србије, али да им то ДСС неће дозволити. Једна од првих иницијатива биће предлог закона о неутралности Србије и предлог за суспендовање капитулантских закона са НАТО.

– Тражићемо оцену уставности споразума са НАТО потписаних 2015. године и верификованих 2016. године – рекла је Рашковић Ивић.

Она је додала да ће ДСС тражити и да сва документа која су потписана са ЕУ буду јавно презентована, јер, како каже, Србија нема шта да тражи у ЕУ, не само зато што политичким ангажманом са њима нешто значајно губи, већ због тога што ЕУ не жели Србију.

– Нема ту ни истинске жеље власти у Србији да државу модернизују и синхронизују економски, правно, политички како би постала равноправна са чланицама ЕУ – оценила је председница ДСС у обраћању на делу седнице Главног одбора који је био отворен за јавност.

Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Читава Европа је прокључала! Милиони на улицама против вакцине, медији не могу да сакрију (видео)

Читава Европа је прокључала! Милиони на улицама против вакцине, медији не могу да сакрију (видео)

Милиони људи широм Европе устали су против корона диктатуре и наметање вакцинације. Ово су до …

Хаос у Словачкој: Народ на улицама протестује против корона фашизма, полиција користи сузавац (видео)

Хаос у Словачкој: Народ на улицама протестује против корона фашизма, полиција користи сузавац (видео)

Интервентна полиција испалила је сузавац на стотине демостраната који су блокирали улаз у зграду парламента …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *