Нови Сад: Због саркастичног коментара на Фејсбуку ухапшен на сред улице пред малом децом
фото: Марина Лопичић

Нови Сад: Због саркастичног коментара на Фејсбуку ухапшен на сред улице пред малом децом

Због ироничног коментара на друштвеним мрежама на конто новосадске полиције, Новосађанина Александра Остојића јуче је полиција претресала, а потом и привела у станицу, све у присуству његова два сина од 4 и 6 година. У моменту привођења Остојић је седео на клупи на тргу испред Градске куће, где су се клинци играли. Према речима његове супруге Ксеније Остојић, свега пар минута након што је Александар сео на клупу, гледајући синове како возе тротинете, стигла је полиција.

“Чим је сео, иза леђа му је стао полицијски џип, мало застао, а потом се попео на пешачки део трга и стао директно испред њега. Полицајац је отворио прозор и питао га “Како се ти зовеш”, на шта је супруг одговорио пуним именом и презименом. Тада су обојица изашла из аута, пришла му и питала га “Ти би нас мртве, је ли, мангупе?”. муж им је рекао да не зна о чему причају, на шта су му рекли да извади све из џепова”, каже Ксенија, иначе позната јавности по својим оштрим коментарима на твитеру на конто власти.
Она напомиње да је њен муж урадио како му је речено. Извадио је телефон и паре, а тада му је полицајац рекао да стави руке на кола.

“Пришао је ауту, ставио руке на кола, а потом му је један од полицајаца тражио и да рашири ноге. Иако је учинио како му је речено, он га је са леђа “цакнуо” по унутрашњој страни цеванице и питао га да ли зна шта значи раширити ноге”, каже Ксенија, напомињући да се све дешава у поподневним сатима, у центру Новог Сада, пред бројним шетачима, али и пред њиховом децом.

“У том моменту млађи син је видео шта се дешава и почео да прилази оцу, плачући. Саша је тада рекао полицајцу “Човече, плашиш ми дете”. Тада је други полицајац пришао синовима и, умирујући их, позвао да уђу у патролни џип “да се забаве док не стигне мама” ”, каже Ксенија. Тада је, према њеним речима, стигао и други полицијски џип, ком је пришао полицајац који је претресао Александра и рекао колегама “То је тај, ухватили смо га”, на шта је човек из џипа рекао “ Ј…м ли му мајку, сад није толико храбар”.

Тек након што га је један од полицајаца питао “да ли је свестан да је њихов колега рањен шрафцигером”, Остојић је схватио о чему је реч и да га приводе због коментара који је поставио на свом фејзбук профилу, поводом прошлонедељног инцидента у ком је новосадски полицајац избоден шрафцигером.

“Он је на ту вест ставио иронични коментар “ма, предивно” , у контексту безбедности у граду, али они очигледно нису схватили. Покушао је да им објасни да није позивао на насиље, већ је ставио саркастични коментар, али није вредело. Тада су му рекли да ме позове, да дођем по децу, а њега су привели у станицу”, прича Ксенија, напомињући да супруг код себе није имао личну карту и да живе на свега пар минута од трга.

Након што је Ксенија дошла по дечаке, полицајац је и њу питао “да ли зна шта јој је супруг написао”, на шта је и она покушала да им објасни да је у питању сарказам и да се “на дневном нивоу на фејсбуку напише 5.000 много горих ствари”. Александар је потом марицом одвезен у станицу, где су га држали сат времена, а затим пустили уз прекршајну пријаву због личне карте. У полицији му је и саветовано да “пази шта прича и да зна да се све гледа, чита и слуша”, а оно што додатно забрињава Остојићеве је чињеница да се полиција створила на тргу вега два минута по Алексадровом изласку из стана са децом.

“Као су они знали да је мој супруг ту, тог тренутка и да је то он? Да ли то значи да су га тражили? Да знају где живимо и где се сваког момента налазимо? Да ли му прате телефон или њега или тако баш случајно од свих људи налетели на њега?”, каже Ксенија, питајући се да ли су то почели “да лове по улицама” сваког ко критикује режим.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Хркаловић саслушана у својству грађанина: Исказ означен са „строго поверљиво“

Хркаловић саслушана у својству грађанина: Исказ означен са „строго поверљиво“

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, позвана је у петак на саслушање у седишту Министарства …

ДОКАЗИ: Браћа Вучић и Звонко Веселиновић иза крими операције вредне милијарду евра (видео)

ДОКАЗИ: Браћа Вучић и Звонко Веселиновић иза крими операције вредне милијарду евра (видео)

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да се Народна залаже за расписивање превремених локалних …

2 Коментара

  1. Милан Топлица

    Kakva je vlast AV-a takva nam je i govnjiva policija, a i veoma su hrabri kada su u чoporu i pod oruжijem !

  2. Ma to novi ministar trenira strogoću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *