Србија

О ПИЛОТУ КОЈИ СЕ УБИО ЗБОГ БЕДЕ: Хлеб из касарне носио да прехрани децу!

БЕОГРАД – Пилот Војске Србије Ацо Петровић пре три дана подигао је руку на себе јер није успео да пронађе излаз из тешке материјалне ситуације у којој се нашла његова породица.

У колико тешкој ситуацији се у последње време налазио пилот Петровић најбоље осликава чињеница да је следовања хране износио из касарне како би прехрањивао децу.

Тиме је свесно нарушавао и сопствено здравље, будући да су пилоти током обављања дужности изложени великом напору, због чега и имају појачану исхрану у односу на друге припаднике ВС.

Плаћао кредит за стан

Његове колеге из 101. бригаде Војске Србије наводно су знале за тешку ситуацију у коју је њихов колега запао.

– Ишао је код психолога на разговоре. Знали су то, али нико ништа није урадио – каже наш извор.

Како објашњава, нико од колега није мислио да је ситуација толико озбиљна.

– Војска води рачуна о психичком стању пилота. Петровић је полетао само у специфичним ситуацијама, то јест када неко повреди ваздушни простор наше државе – додаје он.

Финансијски проблеми породице Петровић почели су пре три године, кад су подигли кредит за стан. Ситуација се драматично погоршала након што му је недавно смањена плата.

– Био је увек ведар и спреман за шалу. Међутим, последњих недеља најближима се чинило да се повукао у себе. Смањење плате од 10.000 динара сигурно је било само окидач за велику трагедију која се догодила породици – каже извор Курира.

Како наводи, осим плате, која је уз смањење и без додатка за дежурства износила око 78.000 динара, породица није имала других прихода.

– Рата кредита за стан била је 300 евра. Уз то, још око 130 евра износе трошкови за струју и инфостан. Тако му је за живот њих петоро остајало нешто више од 25.000 динара и понекад и додатак за дежурства, који никад није прелазио 12.000. Очигледно да није могао да издржи то што деци не може да приушти ни најосновније – додаје он.

Позајмљивао новац

Пилот Петровић, како каже други саговорник Курира, покушао је да излаз нађе тако што је новац улагао у берзу.

– Нажалост, то је био још већи промашај. Уместо да стану на ноге, породица се само још више задужила. Његови родитељи продали су некретнину да би уложио, али како то није било довољно, новац је и позајмљивао. Недавно су му на наплату стигле зеленашке менице и вероватно више није видео излаз.

Министарство одбране

СУИЦИД НИЈЕ БИО У КАСАРНИ

Министарство одбране јуче се није оглашавало поводом самоубиства Аце Петровића. У Управи за односе с јавношћу Министарства речено је да неће реаговати зато што се суицид није догодио на радном месту или у просторијама Војске.
(Б. К.)

ИСПРАТИО ДЕЦУ, ПА СЕ ОПРОСТИО ПИСМОМ

Ацо Петровић, ког су пријатељи звали Ћата, летео је авионом „миг 21“. Из службеног пиштоља убио се у купатилу у стану у Љешкој улици на Бановом брду 17. фебруара.Петровић је кобног дана испратио децу у школу, написао опроштајно писмо и убио се из службеног пиштоља. Иза себе је оставио незапослену супругу Оливеру и троје деце – синове старе 17 и пет година и четрнаестогодишњу ћерку.Како Курир незванично сазнаје, петогодишњак још не зна да је остао без оца.- Хоће ли тата бити боље? – питање је које малишан наводно непрекидно поставља мајци.

ЉУДИ У ВОЈСЦИ ПРЕМАЛО ПЛАЋЕНИ

Зоран Драгишић, професор Факултета безбедности, каже да материјално стање војника није сјајно.- Војска је део државне управе, тако да је и она погођена мерама штедње и морала је да се суочи с проблемима с којима се суочава друштво, а плате у војсци су ионако мале. Ако погледате колико војска има високообразованих људи и доктора наука, лако се може закључити да новац који зарађују свакако није адекватан ни њиховом знању, ни њиховом залагању – каже Драгишић.

(Б. К.)

Аутор: Јелена Спасић,Јелена Ивић, Курир

Фото: Небојша Мандић,Фото: Твитер

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

  1. Ана, и ја живим са очајно ниским примањима, али мислим да Вам је коментар неумесан. Прво, 100.000 динара у овој земљи не представља никакву велику плату. Друго, знате ли Ви шта значи бити ПИЛОТ ВС? Знате, правник, књиговођа, трговац, професор…. може бити свако или готово свако, али пилот не може баш свако.

  2. Ана, ја сам као самохрани родитељ цео свој живот на ивици егзистенције, поред факултетске дипломе. Ни ја никад НИШТА од државе добила нисам. Али ова вест није повод за кукњаву те врсте, нити за било каква поређења. О томе причам

  1. Pa hteo je da kaze da je za prosecnog Srbina imao jako dobro primanje.da je problem u necem drugom a to moze biti i prekomerno zaduzivanje kod mafije i zelenasa
   50000 eura nije malo.mislim da je ovo meka za novinare i protivnike rezima.i sam sam protiv ove vlasti ali posto u srbiji nemamo vise nikog ko nije bio na ili u vlasti nemam ni ambicije da menjam vucica.kada je nikolic u pitanju onda je to nesto drugo.njega me je sramota kao prrdsednika.

  2. Који део нисте разумели; онај који је упућен полуписменим новинарима, који узајамно преписују или стереотипно мишљење просечног цивила?

  3. Generalno prekorevam novinare, koji sa zadovoljstvom pišu o porodičnoj tragediji i sa ironijom govorim o načinu razmišljanja prosečnog civila, koji ne zna šta znači imati između 6 do 10 prekomandi, posao bez radnog vremena, konstantan stres, učešća u borbenim dejstvima, odsustvo od kuće duže od 6 meseci godišnje, terene, pripravnosti i naravno, one svakodnevne probleme koje imaju svi građani.
   Pilot ne sme biti labilna ličnost, a za to su odgovorni VMA, IVM, njegove kolege, i pretpostavljene starešine. Sramota je za jednog starešinu, što je prestao da se bori i sve svoje probleme prepustio svojoj porodici.
   Sreću, da tokom službe dobije stan, pretvorio je u tragediju.
   Verovatno ste tokom čitanja ovog teksta razumeli da sam bivši starešina, sada vojni penzioner.

  4. On je ušao u proceduru otkupa stana iz vojnostambenog fonda, koliko sam ja razumeo celu priču. To što je davao za otkup, mogao je da daje kao podstanar u zakup. Mnoge starešine su otišle u penziju, a da nisu dobile stan. Čuli ste za izraz “vojni beskućnik”.

  5. Zalosno je sve sto se desilo da jedan mlad covek digne ruku na sebe,vojni pilot sa svim svojim obavezama trebalo bi da zivi bez ikakvih stresova,ponajmanje finansijskim:( Tuga za njegovu zenu,decu i citavu porodicu…tuga za drustvo u kome zivimo.Saosecam sa njegovom porodicom,neka mu je laka zemlja 🙁

  6. Vojnik jeste samo čovek, ali starešina nema pravo na slabost. Starešina u vojsci je taj koji daje podršku svojim potčinjenim starešinama i vojnicima u svim situacijama. Zato i postoji od šetomesečne do trogodišnje zdravstvene kontrole, zavisno od ranga jedinice. Taj čovek je bio hranioc porodice, autoritet i nije imao pravo na slabost.
   Ne može svaki oficir da bude pilot, niti svako može da ponese crvenu beretku, jer se u tim jedinicama nalaze ekstremno jake ličnosti.

  7. Тако су и Солунци као просјаци џеџили пред црквама.Једино је Тито своје верне,дичне и борбом славне борце дебело награђивао.Да би постао такав борац било је довољно наћи два сведока и они те произведу у наведено.

  1. imam prijatelja vojno lice isto ima troje dece i nema 80.90 hiljada ,i jeste podstanar divan covek , ali od njegove plate moze sasvim lepo da zivi ne dase razbacuje ali sto se zivota tice sasvim komotno zivi skoluje decu ,zaomije coveka nema veze sto je pilot ali drzava stvarno treba da ispita zasti je to uradio i da izadje sa saopstenjem ,losa je reputacija ao se oficiri ubijaju bez razloga ,lose za drzavu i drustvo

  2. Potpuno se slažem…ima ljudi koji žive sa mnogo manje novca, pa ne uleću u dugove i ne posrću, i ne ubijaju se,ako ništa drugo, ono bar zbog te dece zbog koje se toliko brinu. Mislim da je za tu decu bilo bolje i da oskudnije žive, nego sto sada imaju traume da im se otac ubio, kako će to uticati na njihovu psihu i čitav život. Time im je otac najviše odmogao, i ispada da u tom trenutku nije ni mislio na njih i ženu, jer da jeste, ne bi na taj način ostavio porodicu da se jos vise muci, i da ostanu tako nezaštićeni, i da ih i ti kamatarosi maltretiraju zbog njegovog nevracenog duga…Mnogo je to pogrešno, a i kukavički…

  3. Nije se on ubio zato sto je imao tako malu platu da nje mogao od nje da zivi. Ubio se jer se previse zaduzio i to kod zelenasa, pa nije mogao vracati dugove. (Renovirao je stan i ko zna na sta jos potrosio). Imaju oni i dodatke na osnovnu platu itd.

  1. Данас је храброст живети. Хајде сви да се убијемо…..жао ми је човека, очигледно је ,,пукао,, што се свима може десити, али извините, много је људи који раде дан и ноћ, и муж и жена, за много мање плате.Ту је заказала психолошка служба којој је посао да прати стања пилота.

 1. Jasna molimte objasni zašto je vučić kriv što se on ubio jer je imao samo 100 000 dinara platu,jeste žalosno zbog žene i dece,ali i ja izdržavam četvoročlanu porodicu sa 25 000 dinara,i nemam vremena da krivim ni vučića ni bilo koga,već radim po celi dan,kada bi i ti radila nebi ti bio kriv vučić,koliko vidim na svakom tvom komentaru kriv vučić,dali su ti tako bili krivi lopovi,tadić,sutanovac itd da nebrajam takozvane demokrate koje nas ojadise.

  1. Ево зашто је Вучић крив а ти као не знаш,кажеш демократе нас ојадише,па реци колико демократа због пљачке је уxапсио и колико је заплењено опљачкане имовине од тиx лопова?Друго,колико је угасио агенција oд ониx 136 ?Даље смањио је плате и пензије а пре неки дан гувернери дигоше по 500€ плате а пола владе се одмара на Тајланду и подјебава нас у здрав мозак.Обећао је да ће прво Динкића уxапсити,где је Динкић?Где су Арапи и силне милијарде?Ал зато је довео оног зликовца Блера да му буде саветник?!Увео је цензуру на све стране,даје Албанији 50000€ помоћ од пара које је скинуо пензионерима?!Итд,итд…стварно човек није крив,најбољи је!

  2. Ti dovedu brate ponovo žutace,mnogo brzo si zaboravio lopovluk,laži i prevare prošle vlade,90 % fabrika su prodali i uzeli pare,bahatili se kako stigli,dizali kredite i mazali nam oči i veštački nas održavali na taj način,bilo ti je dobro da gledaš kada mafijaš kupi fabriku ojadio je i posle vrati.brzo si brate zaboravio.

 2. neka mu je laka zemlja…nazalost ovoga ce biti sve vise i vise jer to nam rade ovi sti im se sve moze…postoje samo dve stvari koje mozemo uraditi..ili menjati ove kojima se moze ili narode moj da bezimo kuda nos noge nose odavde da bi nasij deci bilo bolje.

 3. Ovo jeste sramno i tužno,ali na žalost tako loših materijalnih statusa ima jako mnogo u ovoj Državi . Ljudi žive i sa manjim primanjima,ali opet život je život. Veliku je bol nanio toj svojoj deci. Uvek mora neki izlaz da se nađe. Ubistvo nije rešenje. I Svi smo mi beda,sem onih koje to ne dotiče.

 4. onaj nas vajni ministar odbrane,,keramicar i dipl ecc,,ocigledno poltronsko vucecevo govance,,njemu izgleda nesmeta sto se ovakvi ljudi odlucuju na suicid,,,vojni pilot je uvek bio ponos nacije i vojske jedne drzave,,,ovo je sramota srbije i njenih stanovnika,,a sve zarad ljigavaca i smradova od politicara,,,kojima je jedino vazno da je njima dobro i da se navataju sto vise mogu na racun srpskih stanovnika koje ni turci nisu ovako pljackali u svoje vreme,,,dokle cemo cutati i trpeti,,izadjimo na ulice rasterajmo govna i smradove,,,ustaj srbijo

 5. Pa to je bruka za drzavu ee pilot kome je uvek kad poleti glava u torbi da radi za tako malu platu odnosno svi koji rade na aerdromu od pilota ,avio mehanicara itd. Bruka za drzavuu i sramota zasto drzava nije dala stan i svima njima a koliko njih zive pod kirijom eee to su vojni piloti dali bi PUTIN to dozvolio bitno da ove glave u vladi imaju po 6 stana i sta jos….bruka za SRBIJU

 6. Када све преписују из Америчких нота што се не угледаше на примања њихових пилота. Шалабајзери из тзв. владе се проводе на Тјланду а нема 2-3000 е . плате за ионако мали број пилота на распаднутим авионима и хеликоптерима.

 7. Svi koji su bili protivu NATOa 1999gd doziveli su ili tek dozivljavaju sudbinu ovog Pilota, svi mora da se degradiraju sto su nekad bili ponos i dika Srpstva. Narod je kriv sto ce ovi ludaci da nas dovedu u kolektivno ludilo , i iz dana u dan desavaju nam sve bizarnija i ludja ubistva, kao da se Ubice takmice medju sobom ko ce jace utrobu narodu jace da prevrce, dok procita vesti o samom ubuistvu..

 8. SRAMOTA ALI ZA KOGA . ZA NAS KOJI NEMOZEMO DA ZAUSTAVIMO PROPAST CELE SRBIJE , KO JE SLEDECI KO SLEDECI NE MOZE DA ISPLATI KREDIT ILI DA PODIGNE SVOJU PORODICU SVIJIM POSTENIM RADOM VAZNO DA U SRBIJI POSTOJE NEDODIRLJIVI I ONI KOJI NEMOGU DA IZDRZE. OD 1990 SE NADAMO BOLJEM , A ONO DODJE DNO DNA DODJE SNS I UVEDE SAMOUBISTVO KAO JEDINI OBLIK LEGALIZOVANE PROPASTI . VECNA SLAVA HEROJU , A PORODICI SUCESCE .

 9. strasno je kad se ubije zbog nemastine neko ko nije sposoban da radi, neko nemocan, star, bolestan. ubio se pilot sto mu je malo 90 000?! pa sto nije trazio drugi posao ako je bio malo placen, nego se jos zaduzivao kod zelenasa?!!!!??? ovde nije kriva drzava, nego vojska. zar oni nemaju obavezne psiho-testove? psihicki zdrav covek se ne ubija zato sto nema love, pogotovo ne ostavlja porodicu u bezizlaznoj situaciji. taj ni u ludilu nije smeo da poleti. sledeci koji bude hteo da se ubije mozda resi da to uradi dok je na duznosti, tj avionu.

 10. Од како су Вулин јуловац и пицоусти пинокио Вучић смањили плате и пензије нормално је овако нешто очекивати и убудуће. Битно је заштитити параду поноса, па ударити харач на народ који све теже и теже живи. Пљачка народа се и даље наставља. Ова власт је једна лажљива група евроунијских хоштаплера која је дошла на власт гласовима мањине. За мене ово није кукавичлук, треба се одлучити на овај потез. Нека Вучићева и Вулинова деца мирно спавају јер су обезбеђени јер њима није требао кредит јер им је друштво тј овај јадан народ све обезбедио. Тако је то кад раниш кучиће који те изуједају, мислим на ову двојицу горе поменутих. Саучешће породици.

 11. VUČIĆU NI JEDAN POLITIČAR NIJE DIGAO RUKU NA SEBE ZATO ŠTO STE SE DOVOLJNO NAFATIRALI A ELITNI LJUDI OVE DRŽAVE U ISTO VREME TRETIRANI SU KAO DA SU NEBITNI–DA IMAŠ GRAM MOZGA KOGA OČITO NEMAŠ , ZNAO BI DA SE TO NE SME DOZVOLITI–ZATO SU LJUDI DOVEDENI U STANJE OČAJA I BEZNAĐA PA NA KRAJU I DO OVAKVIH POSTUPAKA–OVO NEĆEŠ USPETI DA SAKRIJEŠ I ZNAJ DA TI NEĆE BITI OPROŠTENO–IAKO TRENIRAŠ STROGOĆU PREMA SVOM NARODU REĆI ČU TI DA IMA I ONIH KOJI TE SE UOPŠTE NE BOJE TAMAN DA SKAČEŠ DO NEBA -TAČKA MAJMUNE MAJMUNSKI

 12. pa dobro ljudi sta on kao ima jedinu decu i jedini kredit svima su smanjene plate i sta sad ispade kao ubio se zbog tix 10000 dinsto su mu smanjili to nije resenje sad je ostavio zenu i decu i ko ce da placa taj kredit po meni to su ljudi picke koje beze od problema a koliko vidim zaduzio se i na neke gluposti ali sta god da je sam je kriv i ko ga jebe zao me te dece u zene sad nemaju ni tix 78000 a srbije ljudi zive i sa maje pa se nisu ubili prema tome nego rade privatno jos jedan posao pored svog

 13. Žalosno ,šta reći!! Jedan pilot da ovako završi,strašan gubitak za porodicu,prijatelje i celo društvo!!! Samo mi jedno nije jasno kako pročitah njegova primanja su bila oko 70 do 80 hiljada,kako je sve skupo malo je!!! Ali npr.ja i moja žena zajedno za mesec dana zaradimo oko 55 000 do 60 000,imamo dvoje dece idu u školu,jedna studira,nismo gladni(teško je zaista), šta onda treba da se svi(bar većina)koji nemamo više poubijamo??

 14. Dame i gospodo ajde na paradu da bi mogo doći ja do fotelje, za svaki glas nagradi ću vas 1000€ iz drzavne kase,plus ću vam obezbediti zagarantovan poso na zapad sa platom od 2500€ . Vojnim licima koji se do sada nisu snasli obezbedicu invalidske penzije u 30 god sa 90000 din plus rad na crno da nebi vise krali leba iz drzavne kasarne. Do kraja 2017god imacete minimalnu platu 2500 ko na zapadu. Glasajte za mene i uverite se nema leba bez fotelje

 15. tuga i sramota 🙁 !!!Vucica nista nije sramota sem da se dodvorava srpskim neprijateljima i ponizava srpski narod priznajuci hrvatima za zlocine koje su srbi ucinili ,Srbijo probudi se !!! Bog neka mu dusu prosti i greh da je sam sebi oduzeo zivot,molimo se da mu se oprosti i primi u Carstvvo Nebesko +++

 16. u Srbiji nikada, ali nikada nije moglo da se zivi dobro od jedne plate; a pogotovu ne kad se palca i kredit za stan, ima troje dece i zena domacica. u clanku pise i da je covek imao zelenaske dugove. bas me zanima o cemu razmislja neka prodavacica koja ceo mesec radi za 25000 din i od toga placa i troskove i hrani decu. covek je bio nervno labilan i nije smeo da poleti. u tome je propust vojske i drzave. sledeci koji odluci da se rokne, moze da se zakuca u Beogradjanku, na primer. zalite coveka koji se “ubio” od gladi sa 90 000 din mesecno! pa zato nam je i tako kako nam je. mozda im Brioni fale da idu da letuju za dzabe, kao sto su radili punih 50 godina. vojska se finansira iz budzeta, a ne sa Marsa. pisite peticiju i dobrovoljno se prijavite da vam se odbija od plata, pa da vojna lica opet dobijaju stanove za dzabe da nam se ne bi ubijali od gladi. nije problem u pilotu. covek je uradio sta je uradio, to je velika tragedija za porodicu, takve stvari se desavaju i tacka. problem je u percepciji, ne pojedinaca, nego vecine. ovaj narod i zasluzuje Vucica za premijera. A vi Srbija Danas, samo brisite komentare koji vam se ne svidjaju. jadan li je glas naroda koji vi formirate!

 17. u Srbiji nikada, ali nikada nije moglo da se zivi dobro od jedne plate; a pogotovu ne kad se palca i kredit za stan, ima troje dece i zena domacica. u clanku pise i da je covek imao zelenaske dugove. bas me zanima o cemu razmislja neka prodavacica koja ceo mesec radi za 25000 din i od toga placa i troskove i hrani decu. covek je bio nervno labilan i nije smeo da poleti. u tome je propust vojske i drzave. sledeci koji odluci da se rokne, moze da se zakuca u Beogradjanku, na primer. zalite coveka koji se “ubio” od gladi sa 90 000 din mesecno! pa zato nam je i tako kako nam je. mozda im Brioni fale da idu da letuju za dzabe, kao sto su radili punih 50 godina. vojska se finansira iz budzeta, a ne sa Marsa. pisite peticiju i dobrovoljno se prijavite da vam se odbija od plata, pa da vojna lica opet dobijaju stanove za dzabe da nam se ne bi ubijali od gladi. nije problem u pilotu. covek je uradio sta je uradio, to je velika tragedija za porodicu, takve stvari se desavaju i tacka. problem je u percepciji, ne pojedinaca, nego vecine. ovaj narod i zasluzuje Vucica za premijera. A vi Srbija Danas, samo brisite komentare koji vam se ne svidjaju. jadan li je glas naroda koji vi formirate!

 18. A sta da kazem ja.zivim u melb bez familije(fala bogu).radim u dve smene da bih sastavila kraj sa krajem.skolujem dete.neznam kad mi je dan a kad noc a da ne pricam o slobodnom danu.rodila sam dete ona nije trazila da je rodim nego je to bila moja zelja.idem napred hrabro tesko je ali idemo dalje.Sta je on sad uradio????ostavio decu na milost I nemolist drustvu.svaki problem moze da se resi a ne ovako

 19. Žao mi je čoveka, posebno porodice (dece) koja je ostala bez hranitelja i potpore. Podsećam da, u Srbiji i Beogradu, ima mnogo, mnogoooo porodica koje žive od 20.000 dinara, kojima nije imalo šta da se umanji, nemaju nikakve dodatke , od toga pola ide na troškove stana. I niko im ništa ne oprašta niti želi da ih razume.

 20. Moj drug iz Mostara. Sudbina nas je rasula. Ja sam iz BiH, on iz Srbije. Mi smo samo htjeli biti piloti.
  Zao mi je… Citam pojedine komentare, gade mi se. Znate li koliko je odricanja potrebno da bi covjek postao pilot. Znate li da je isao u borbu protiv daleko nadmocnijeg neprijatelja. MIG21 protiv F-18, F-117, F-15…. vrabac protiv orla… i vi tako!!! Stidite se, a tebi druze neka je laka crna zemlja… pocivao u miru

 21. U kabinetu ministra vojnog keramicara Gasica radi na ugovor o delu vuciceva kuma, zena od Nikole Petrovica kao psiholog i ima vecu platu od pilota. Dolazi na posao svake prestupne godine, a redovno prima platu, cesto posecuje Arapske emirate radi kupanja i suncanja. E zbog takvih i onih nepismenih olosa iz Vuciceve Vlade sto se brckaju u vreme krize na Tajlandu, ljudi koji se bore za egzistenciju svoje porodice, padaju u depresiju kad sve ovo vide i dolazi do ovakve tragedije. Komandant avijacije je znao u kakvoj je situaciji ovaj pilot, zasto mu nisu zenu zaposlili da mu pomognu, ali njega bas briga dobio je kao komndant na koriscenje vojnu vilu i sta ga briga za sirotinju. Keramicar je nedavno zaposlio svoju krusevljanku u vojni racunski centar za stalni radni odnos mimo svih zakona, a zene koje rade godinama na tim poslovima na odredjeno vreme moraju da poducavaju po naredjenju tu gasicevu i moraju da polazu na konkursu za prijem u stalni radni odnos. Nikada u istoriji vojske ovakva ponizenja oficiri i njihove porodice nisu dozivljavale kao sto radi ova vlast. A sve je pocelo dolaskom Vucica u ministarstvo i njegova dva satelita drzavna sekretara jedan fotograf drugi Jorgovankin sofer i naravno da su se jedni te isti generali, poltroni udruzili sa tim olosima, a posebno je krenuo kriminal od dolaska keramicara.

 22. kaže ministar vojska neće reagovati jer se nije ubio na radnom mestu bilo gde da se ubio vojska ne bi reagovala jer da su hteli da reaguju pomogli bi pre svega što se desilo znali su sve nije ovo više vojska naroda ovo je ,ovo je ………….. strah me da izgovorim ono što mislim

 23. ? 78 ???? hiljada plata bez dezurstava ???????. tolko maju penziu srednja skola , penzioneriiz NLB Banke ili srednja skola salterski sluzbenici u Posti _ U z duzno postovanje svima !!!!! , spremacica na Aerodromu _____ ????’ NLB BANKA PLATE PO 200 HILJADA manje vise …??????”

 24. Zao mi je ovog coveka i njegove porodice!Ali recite mi kako da zive ljudi koji ne rade i nemaju nikakvu mogucnost da zarade,kako oni da zive?Recite mi,gde da uzmu hleb,u kojoj kasarni?U prodavnici ne daju bez novca!Kako da plate struju i dadzbine?Kako da kupe deci dorucak,rucak i veceru?Kako da ih skoluju?Sta dragi moji sa njima?Hoce li biti masovna samoubistva?

 25. Citam razne komentare sto bi se reklo sta bi bilo kad bi bilo.Ovde su cinjenice da je totalno mala i smijesna plata za jednog pilota vojnog i borbenog aviona.Mozda je narod nezahvalan ili neshvaca kakvu ulogu ima u drzavi i drustvu jedan takav pilot.Ja razumijem da mnogi drugi imaju i mnogo manju platu ili opste nisu zaposleni,ali im to nedaje zapravo da se porede sa platom pilota.Kao sto znamo da nemoze svako bit pilot i da tu pored znanja i skolovanja moras bit podpuno zdrav i fizicki sposoban.Sto je situacija losa u zemlji pogledajte na Youtube “Ekonomske ubice” i sve ce vam bit jasno,pa onda podrzavajte i dalje politicare,koji teze prema Evropi i Natu,a vjekovima su nam uvjek bili najveci neprijatelji i danas su vise nego ikada.Jedino resenje nas Srba da se okrenemo prema Rusiji.Osudjujete ga sto se ubio i da upravo kao pilot se trebo borit.Vi niste svjesni da se svakom u mozgu u sekundi moze desit bilo sta nepredvidjeno i da svako moze da pukne za sekund,a da nepricam da vuce i trpi godinama neke probleme.Jednostavno se desi da nemoze da podnese taj teret i jednostavno nerazmisljano napravi neku tragediju.Znaci da bi ste bilo koga osudjivali morate da zivite njegov zivot,da budete u njegovoj kozi,tek to kad uspijete onda donekle imate pravo osude.Mnogo puta se sigurno svakom od vas desilo da u nekoj ljutni nesto uradite nepromisljeno,sto nikako nebiste uradili u normalnim okolnostima.Prema tome ni on se nije ubio u normalnim okolnostima,jednostavno mu je nesto puklo i zavrsena prica.Porodici iskreno saucesce,a lopovima i izdajnicima koji su doveli zemlju do propasti,zelim da ih stigne sva ova patnja naroda i da ispastaju za sve lose sta su uradili svom narodu.

 26. Primao platu 80.000 i to nakon smanjenja. Na to primao 15000 dodatka. I povrh svega, vojska mu kroz “troškove života” plaćala i 27000 mesečno kredit za stan.

  Daj bože i meni takvu bedu!

 27. To je sramota za drzavu da vojnipilot ima 80000 platu I mora da oduzme sebi zivot jer nevidi kraj ove besparice,sta mislite kako li je tek profesionalnim vojnicima kad nam je plata 29780

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!