Обрадовић: Ситуација у Медвеђи пред локалне изборе гора него што је била у Лучанима

Обрадовић: Ситуација у Медвеђи пред локалне изборе гора него што је била у Лучанима

Председник Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће све чланице Савеза за Србију до 15. септембра да се изјасне на својим страначким органима о бојкоту предстојећих избора на свим нивоима у Србији. Он је са представницима СзС боравио у Медвеђи у којој је, како је рекао, ситуација гора него у Лучанима.

Бошко Обрадовић и други лидери Савеза за Србију били су данас у Медвеђи како би подржали људе који су су одлучили да бојкотују локалне изборе који се одржавају у недељу, указујући да то нису избори, већ присилно гласање уцењених и уплашених.

“У Медвеђи су већ данима криминално-батинашке групе које прете људима да мора да гласају за листу на којој су СНС и СПС. Тамо је ситуација много гора него што је била у Лучанима”, рекао је Обрадовић.

Заменик председника Демократске странке Саша Пауновић поновио је став да у Србији нема услова за одржавање фер и слободних избора.

“Нема услова за политички рад ни тамо где СНС није на власти”, рекао је он и навео пример да у Параћину начелник полицијске управе и повереник СНС позивају привреднике и прете имуништавањем пословања уколико сарађују са јавним предузећима у Параћину.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић истакао је да је Народна странка већ донела одлуку о бојкоту.

“То како они мисле да поправе услове за изборе најбоље осликавају чињенице да су још неки медијски радници остали без посла”, истакао је Алексић поминући Татјану Војтеховски и Сузану Трнинић и додавши да је свако ко се усуди да има своје мишљење прогоњен.

Заменик председника Сттранке слободе и правде Борко Стефановић напоменуо је да је ССП 1. септембра донео одлуку да бојкотује изборе на пролеће следеће године и да очекује да се све странке из СЗС изјасне до 15. септембра.

Говорећи о парламентраним изборима 2020. године, Обрадовић је рекао да је циљ странака које чине Савез за Србију да се створе нормални услови за одвијање избора најмање шест месеци пре њиховог расписивања, да се ослободе медији, али да је “пошто је очигледно да СНС нема намеру то да уради”, бојкот изнуђено решење.

Према његовим речима, однос власти према томе показује и именовање министра полиције Небојше Стефановића на чело радне групе за сарадњу са ОЕБС око изборног процеса. Обрадовић је питао да ли је нормално да полиција контролише изборни процес и додао да се у тој групи налази још људи из МУП-а Србије.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ОДВАЛИЛА МАКРОНА: Марин Ле Пен узела дупло више гласова на регионалним изборима!

ОДВАЛИЛА МАКРОНА: Марин Ле Пен узела дупло више гласова на регионалним изборима!

Ни партија центра Емануела Макрона ни десничарска странка Марине ле Пен нису успели да добију …

Доста бре више са тим ИДИОТИЗМОМ званим "пут у ЕУ", зар нас не одјебаше за отварање поглавља пре неки дан?!

Доста бре више са тим ИДИОТИЗМОМ званим “пут у ЕУ”, зар нас не одјебаше за отварање поглавља пре неки дан?!

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министарка за европске интеграције и главни преговарач Јадранка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *