Четврти Сорошев дијалог о изборима: Без СзС, ДСС, СРС и ЂБ, ПСГ и ЛДП звезде сусрета!

Четврти Сорошев дијалог о изборима: Без СзС, ДСС, СРС и ЂБ, ПСГ и ЛДП звезде сусрета!

Четврти округли сто у оквиру Дијалога о изборима 2020. године, који се одржава под покровитељством Фондације за отворено друштво и Факултета политичких наука (ФПН) завршен је око 18.30.

Састанак је био посвећен осврту на постигнуте резултате у последњих месец дана и на њему су учесници разговарали о препорукама које су биле предмет разговора у претходна два панела посвећена финансирању кампања и приступу медијима.

На округлом столу су били представници невладиних организација – Милан Антонијевић из Фондације за отворено друштво, Бојан Kлачар из ЦЕСИД-а, Немања Ненадић из Транспарентности Србије, као и програмски директор Црте Раша Недељков.

Од представника политичких партија, између осталих, били су Владимир Ђукановић, Верољуб Арсић и Александар Мартиновић из СНС-а, Ђорђе Милићевић из СПС-а, Раде Вељановски из Грађанског демократског форума, Чедомир Јовановић и Ђорђо Жујевић из ЛДП-а, као и представници Покрета слободних грађана, Социјалдемократске партије, Странке модерне Србије, ЛСВ-а и СДА Санџака.

Иако су позвани, на састанак нису дошли представници Савеза за Србију, Демократске странке Србије, Доста је било и Српске радикалне странке (СРС).

Председник Нове странке Зоран Живковић, који је дошао на састанак, напустио је разговоре јер, како је изјавио новинарима, нема никаквих помака.

Живковић је рекао да се слаже са владајућом коалицијом да је бирачки списак најмањи проблем и додао да је за њега највећи проблем приступ медијима и финансирање изборне кампање.

Живковић је позвао председника Србије Александра Вучића и премијеку Ану Брнабић да упуте позив ОЕБС-у који би контролисао изборни процес и услове, од 10. септембра до дана избора у Србији.

Онда ће, како је додао, Нова странка позвати опозицију да изађе на изборе.

Директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић рекао је раније да су организатори упутили позив свим странкама које су и до сада учествовале у разговорима.

ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

МИГРАНТ: Дошао сам из Авганистана, чекам кућу, плату и српско држављанство! Гласаћу за Вучића…(видео)

МИГРАНТ: Дошао сам из Авганистана, чекам кућу, плату и српско држављанство! Гласаћу за Вучића…(видео)

Неименовани мигрант појавио се на друштвени мрежама, док на лошем српском говори о свом плану …

Лутовац: Мањина покушава да преузме ДС, остаје се при бојкоту избора у Србији

Лутовац: Мањина покушава да преузме ДС, остаје се при бојкоту избора у Србији

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да у ДС нема раскола, већ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *